Dennis Beemsterboer

 

Tijdens zijn jeugd in Hoogkarspel (Noord-Holland) had Dennis nog niet zoveel met het roeien; hij ging liever tennisen. De liefde voor roeier kwam pas toen hij in 2001 naar Groningen kwam om Bedrijfskunde te studeren en lid werd van Gyas. Dat eerste jaar was hij vooral bij de feesten en roeide met Prowminent in C4en.

Maar het duurde niet lang of de roeping om hard te gaan roeien kwam aanzetten. Hij selecteerde mee voor EJZ'03 en werd uitgeselecteerd. Aangezien hij het niet wilde opgeven, is hij zelf in een skiff gaan trainen dat jaar met als resultaat dat hij in zijn derde jaar deel mocht uitmaken van EJL'04. Het jaar daarop is hij doorgegaan met D/TJL'05 in een vierzonder met wisselend succes. Vervolgens probeerde hij het in 2006 nog maar eens in een skiff, maar met Joris Pijs ging het echt goed in de tweezonder met 3 blikken (Gent, ARB en Hollandia) en een Gyasrecord. Vanaf dat moment heeft Dennis een gezonde tegenzin in het solitaire skiffen en geeft hij de voorkeur aan ploegroeien.

Toen hij dan ook aan het einde van dat jaar de kans kreeg om buiten de roeibond om in Luzern te starten in de lichte acht, greep hij die met beide handen aan. Het jaar daarop was het vervolgens hard werken met Joris in de tweezonder om zich te kunnen plaatsen voor de wereldkampioenschappen. Toen Joris besloot om in een vierzonder naar het WK onder 23 te gaan, kwam Dennis in een ontwikkelings-acht. Deze acht werd gezien als de ‘ramsj' van roeiend Nederland, maar tegen verwachtingen in ging het steeds beter en haalden ze brons in Amsterdam en Luzern. In Luzern gebeurde dit na een nek-aan-nek race tegen heersend wereldkampioen Italië te hebben geroeid, waarna de ploeg toch nog werd opgebroken. Hierna heeft Dennis zich in de acht gevochten die op het WK in München zou mogen starten en niet zonder resultaat: het wereldkampioenschap was binnen!

Met slechts vier jaar roeiervaring en volgens Dennis zelf geen overdaad aan talent, is hij erg blij met dit resultaat. Het belangrijkste wat hij altijd nodig heeft gehad was telkens weer gedrevenheid en doorzettingsvermogen hebben.

De Olympische Spelen in Beijing komen dan ook nog te vroeg en dit jaar richt hij zich op zelfontwikkeling en mooie wedstrijden. Opnieuw vorig jaar evenaren zou het maximale haalbare zijn nu.