Sollicitaties kandidaatsbestuur Dikkers

Marjolein Dikkers
Lieve Gyanen,
Wat er afgelopen week allemaal is gebeurd kan ik soms nog maar moeilijk geloven, maar mijn enthousiasme wordt alleen maar groter en groter. Ik heb enorm veel zin om samen met mijn nog onbekende bestuur Gyas te gaan leiden.
Daarom ben ik opzoek naar acht gemotiveerde en enthousiaste Gyanen die dit samen met mij willen doen en de overige functies in het bestuur willen vervullen. In een bestuursjaar hou je de vereniging draaiende en help je de vereniging een stapje vooruit op je eigen manier! Daarnaast word je enorm hecht met je bestuur en maak je herinneringen voor het leven. Tevens kun je jezelf goed ontwikkelen en leer je de vereniging nog beter kennen in een jaar als deze!

Weet je al dat je wil solliciteren? Twijfel je nog? Of heb je eigenlijk helemaal geen idee wat een bestuursjaar inhoudt, maar lijkt het je wel leuk? Aarzel niet en bel, app of spreek mij aan om samen een wandeling te maken of kop koffie te drinken. Dan kunnen we het samen bespreken en elkaar beter te leren kennen.
Mocht je uiteindelijk beslissen om definitief te solliciteren, ontvang ik graag je motivatiebrief + CV voor uiterlijk 18 april op het email adres marjoleindikkers@gmail.com. Wie weet gaan wij er samen een fantastisch jaar van maken!

Klik op dit bericht voor meer informatie over de sollicitatie.


Sollicitatieprocedure:
Wanneer je besluit te solliciteren voor het bestuur, stuur dan voor 18 april je motivatiebrief + CV naar mij. In de brief ligt je toe waarom jij geschikt bent voor het bestuur van Gyas, welke voorkeursfunctie(s) je hebt en waarom je juist voor deze functie(s) hebt gekozen. Het is mogelijk om voor meerdere functies tegelijk te solliciteren. In de daaropvolgende weken zullen de sollicitatiegesprekken plaatsvinden, waarbij je de gelegenheid krijgt om je motivatiebrief verder toe te lichten. Vervolgens zal op 16 mei het nieuwe bestuur bekend wordt gemaakt!

Hieronder staat in het kort beschreven wat elke functie inhoudt. Voor elke functie geldt dat ik op zoek ben naar aanpakkers die goed kunnen samenwerken en vol enthousiasme zitten om zich een jaar lang volledig voor de vereniging in te zetten. Mocht je nog meer informatie willen, kan je dat vinden in het bestuursinformatiepakket (mail hiervoor naar: abactis@gyas.nl).
Functie-omschrijvingen:

Abactis
Als abactis ben je de spin in het web in jouw bestuur. Je werkt meer op de achtergrond dan veel van je bestuursgenoten, maar dit betekent zeker niet dat je gemist kunt worden! Als Abactis ben je precies, stipt en taalvaardig. Je kunt goed plannen en overzicht scheppen. Je bent als abactis namelijk bezig met duizend dingen tegelijk. Naast dat je je eigen taken uitvoert moet je ook veel samenwerken met je bestuursgenoten. Je zal vaak een deadline voor ze moeten stellen en hebt de mogelijkheid om je bestuursgenoten te ondersteunen, maar moet ze soms ook op de vingers tikken.
Je hebt het beheer over de site en bent verantwoordelijk voor alle ingekomen stukken (mail en post) en de afhandeling daarvan. Verder ben je de regisseur van de ALV’s, beheer je het ledenbestand, je regelt de inschrijvingen van de leden, je beheert het archief en zorgt dat je bestuursgenoten niet onnodig dingen bewaren. Jij bent degene die het Vademecum maakt en jullie constitutiekaartje.

Fiscus
Als Fiscus sta je middenin de vereniging en krijg je van alle facetten van Gyas wat mee. Alles wat er op Gyas gebeurt, heeft namelijk met geld te maken, waardoor je heel snel betrokken raakt bij alle aspecten van de vereniging. Je hebt net zoveel contact met de fanatieke bierdrinkers als met de wedstrijdroeiers. Je bent op verschillende niveaus bezig, van het aanschaffen van schoonmaakmiddelen tot btw-constructies. Je bent zeer nauwkeurig, gedisciplineerd en hebt een kritische houding. Je moet stevig in je schoenen staan en nee durven verkopen. Je wordt bijgestaan door de KasCie en oud-Fisci.

Wedstrijd Commissaris
Als Wedstrijd Commissaris ben je verantwoordelijk voor al het reilen en zeilen rondom het wedstrijdroeien. Het faciliteren van een ideale sportomgeving is waar jij voor staat. Als Wedstrijd Commissaris moet je in staat zijn om goed te plannen om daardoor ervoor te zorgen dat alles op tijd geregeld is.
In de wedstrijdsectie zitten de meest actieve en enthousiaste leden van Gyas. Deze leden steken enorm veel tijd in het trainen, coachen en sturen. Deze leden zijn harstikke ambitieus en willen overal het beste in zijn. Dit maakt het een enorm gemotiveerde groep, die er helemaal voor gaan! Als Wedstrijd Commissaris leer je samenwerken met professionals, het aansturen van groepen en structuur aanbrengen.

Commissaris Extern
Als Commissaris Extern (CE) ben je verantwoordelijk voor de externe (commerciële) contacten. De CE heeft het contact met de pers en is dus woordvoerder van Gyas en zorgt daarnaast voor de sponsoring. Eigenlijk was de CE een eerste backup voor de rest van het bestuur, maar inmiddels is dit niet echt meer van toepassing. Hierdoor komen er wel wat extra taken bij de functie, zoals de promotie van Gyas en de merchandise.
Voor sponsoren ben jij het eerste contactpunt en als er een nieuwe actie voor leden is, ben jij verantwoordelijk voor de promotie ervan. Daarnaast moet elk contract geëvalueerd en verlengd worden. Hierbij is een beetje marketing-skills wel handig, want vaak bedenk je hoe en d.m.v. welke afspraken of acties de samenwerking tussen Gyas en de sponsor optimaal kan worden. Ervaring met de Adobe Creative Cloud programma’s is heel handig, omdat er vaak posters of plaatjes gemaakt moeten worden, maar geen vereiste. Ook zijn goede communicatieve vaardigheden van belang, zowel schriftelijk als mondeling.

Competitie Commissaris
De Competitie Commissaris is de compomama of –papa van alle leden op Gyas. Je zorgt dat ‘jouw leden’ zich welkom en thuis voelen op het Bootenhuysch. Daarom is het belangrijk dat je betrokken en toegankelijk bent. Als competitieroeiers vragen of problemen hebben, wil je namelijk dat ze direct naar je toe komen. Verder is een Competitie Commissaris degene die het overzicht heeft en geeft op de competitiewedstrijden met alle stress die daarbij komt kijken. Natuurlijk kan de passie voor en ervaring met competitieroeien niet ontbreken. Compocom is de leukste functie, want je staat dicht bij de leden en ze zijn je altijd erg dankbaar omdat ze, net als jij, lol hebben in wat ze doen! Je bent de rots in de branding voor een grote groep leden. Tijdens de introductieperiodes ben je er voor de eerstejaars, zij kennen jou dan ook als een van de eerste uit het bestuur. Het is een gewaardeerde taak om eerstejaars thuis te laten komen op de vereniging en ze een plek te geven. Ook is het contact met je collega’s uit de andere steden erg goed en boeiend. De compocoms waren niet voor niets de eersten met een jaarlijks of vaker terugkomend functiediner.

Materiaal Commissaris
Als materiaalcommissaris sta je dicht bij roeiers en (prof)coaches. Van bondsroeier tot competitieroeier; jij bent degene die ervoor zorgt dat al het materiaal piekfijn in orde is zodat de beste prestaties worden neergezet. Je staat midden in de vereniging en je hebt contact met alle lagen van de vereniging en externen. Daarnaast ben je voor Gyas een essentiële functie. Zonder materiaal commissaris geen boten, en dus geen vereniging.
Aanschaf, reparaties, onderhoud en toewijzingen aan of van materiaal zijn voor jouw rekening. Hierbij zul je veel samenwerken met de profcoaches, Wedstrijd Commissaris, Competitie Commissaris en Materiaalcommissie. Het helpt als je veel aanwezig bent. Er komen namelijk veel dingen op je af op een dag. Van een C4 bankje repareren tot een spoedreparatie net voor een wedstrijd, mensen moeten altijd op je kunnen rekenen! Je leert naarmate het jaar vordert hoe je het overzicht bewaart over een grote hoeveelheid aan werkzaamheden, en je leert flexibel te zijn op plotselinge zaken. Veel zaken kun je niet alleen, organiserend vermogen en het kunnen aansturen van mensen is iets wat je dit jaar ook goed kan leren. Eveneens is het van belang om zo nu en dan streng te zijn en leden erop aan te spreken om verantwoord met materiaal om te gaan. Kluservaring is niet nodig, dit kun je vanzelf door het jaar heen leren. Een algemene kennis van de roeisport is wel handig om te hebben!

Bootenhuysch Commissaris
Als Bootenhuysch Commissaris ben je met diverse dingen in de weer op Gyas. Denk hierbij aan inkoop, schoonmaak, onderhoud en zorgen dat het reilen en zeilen op Gyas loopt zoals het moet lopen. Ook ben je de fiscus voor de Bootenhuysch rekening die gaat over alle inkoop en verkoop van de consumpties op Gyas. Ten slotte heb je een belangrijke sociale functie naar vooral de eerstejaars leden toe. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat eerstejaarsleden zich thuis gaan voelen op Gyas.
Daarnaast ben je als Bootenhuysch Commissaris natuurlijk onmisbaar op de bruisende borrels die Gyas rijk is. Samen met de Commissie van Beheer zorg je voor het reilen en zeilen op Gyas.

Commissaris Gebouw
Sinds het bestuursjaar ’19-’20 is de Commissaris Gebouw de negende functie binnen het bestuur van Gyas. De Commissaris Gebouw heeft twee hoofdtaken. Je fungeert voor Gyas als projectmanager voor de verbouwing en daarnaast ben je betrokken bij het onderhoud van het huidige gebouw. Je hebt binnen de functie niet altijd veel contact met leden, maar het is noodzakelijk dat leden wel input kunnen geven. Hier moet je een goede balans in vinden.

Reacties

Wessel Brink · di 26 mrt 2024 om 17:25

Extra gegevens