Nabeschouwing WinterWedstrijden

Tosca Witting
Afgelopen weekend waren de 48ste van Oord WinterWedstrijden op de Schie. Na enige onduidelijkheid wat betreft de weersomstandigheden werd vrijdagmiddag bekend gemaakt dat het eerste blok zou vervallen en de velden door zouden schuiven naar het volgende blok. Met daarmee een vrij druk veld, startten om 13.00 uur de eerste boten weg. Allereerst de Lichte Heren Eerstejaars 8+. In een veld met 15 deelnemende ploegen hebben zij hier een nette 6de plaats behaald. Vlak hierop volgde de Dames Eerstejaars 8+. Met slechts 3 seconden verschil van Nereus roeiden zij naar de 5de positie. De EJLD4* had zich op de NKIR al aardig gemeten aan de andere Lichte Dames, waarbij ze een tweede plek hadden behaald achter Skadi met een verschil van 3 seconden. Maar gezien ergometers niet drijven, was het nu tijd om zich echt te meten aan de rest van Nederland. Ook hier is gebleken dat ze echt aan elkaar gewaagd zijn: de lichte dames behaalden wederom een tweede plaats met alweer een verschil van 3 seconden ten opzichte van Skadi!

In het Dames Senioren B 1X veld behaalde Ruby Cop een vijfde plek. In een flink veld van de Dames Beginnelingen 1X, behaalde Willemijn Muggen een 6de plaats met slecht een seconde verschil van de 5de plaats. Op een 12de plaats eindigde Isabelle Zannen. Danique volgde daarna met een 15de plek.
Aan het eind van de dag was het de beurt aan de EJZ om hun races te varen. Als eerst de 8+: na een spannende race waarbij ze meerdere malen boord aan boord met andere ploegen lagen, behaalden ze een 10e plek in een veld van 17. De 4+ had een kleiner veld met 6 boten, maar presteerde het om hier een tweede plaats te behalen!

Klik op het bericht om het verslag van zondag ook te lezen.


Het spits werd op de zondag afgebeten door de 8+ van de EJZ. Ditmaal in een andere opstelling en een ander veld, namelijk het Heren Beginnelingen 8+ veld. Dit resulteerde in een 5de plaats. Na de achten was het tijd voor de skiffs. Het eerste blik van het weekend is daarin behaald door Thijs Mulder in het Lichte Heren Gevorderde 1X veld: gefeliciteerd Thijs!
Danique en Isabelle lagen ook in dit veld, waar om 10.00 uur de start had moeten zijn. Toch liep het voor hen iets anders. Na een aanvaring met een andere dubbel leek het lastig om te kunnen starten, gezien de riem van Danique in twee delen lag. Maar na enig begrip van de kamprechters en het afstellen van een andere riem konden ze toch nog starten na de viertjes in dit blok. Zo waren Isabelle en Danique met 3 roze palen en één gele paal toch 9 andere ploegen te snel af en behaalden zij daarmee een 5de plaats. Ook de andere Middengroep Dames lagen hier aan de start in de 4+. Met een verschil van 6 seconden waren ze de Proteus-Gyas combinatie met stuurvrouw Richelle Rietdijk te snel af en werden ze tweede in hun veld.
Om 13.00 startte Erik Talens in het Heren Senioren B 1X veld. Na ongeveer een kilometer lag Stijn Wieling van Skoll uit het Heren Elite 1X veld al bijna naast hem. Hier kon hij zich goed aan optrekken en presteerde hij het de 4 kilometer die hierop volgde, naast hem te blijven. Hierdoor heeft hij een 5de plaats in zijn veld behaald. Hierna was het de beurt aan Bas Panneman in het Heren Gevorderde 1X veld. Hij roeide naar een 10de plek.
Hierna volgde het Lichte Dames Beginnelingen 4* veld, met daarin de EJLD 4*. Ze haalden meerdere boten in waarbij er op een gegeven moment een boord aan boord race was met 2 andere ploegen. Door de chaos fietste een coach van de andere vereniging bijna het water, maar Gyas was Proteus en Pelargos te snel af en roeiden gauw van deze situatie weg. Hier werd het tweede blik van dit weekend behaald. Met maarliefst een verschil van 26 seconden van de tweede plaats voeren de Lichte Dames hier een constante race. Gefeliciteerd dames!
Als afsluiter van Gyas voor dit blok was het aan Roos en Louise om zich aan de vijf kilometer te wagen. Voor hen de eerste race in de 2-, waarbij ze een nette 3de plaats hebben behaald in hun veld van 6 ploegen.
In het laatste blok lagen de Middengroep Mannen aan start. Eerst de Middengroep Zwaar in het Heren Gevorderde 4+ veld. Met een tijdsverschil van een seconde van Njord behaalden ze een 14e plaats. De Lichte Heren 4+ startte in het Zwaren veld, maar presteerden het toch een 3de plaats te behalen van de 9 ploegen!

Al met al een geslaagd en leerzaam weekend dus!

Reacties

Extra gegevens