Nabeschouwing WK & Amstelbeker

Tosca Witting
Zilver voor de vrouwen tweezonder, vrouwen vierzonder en vrouwen acht!

Afgelopen week was een week waarin volop geroeid is: In Tsjechie vond het Wereldkampioenschap roeien plaats, waar onze Gyanen Marloes en Ymkje Nederland hebben vertegenwoordigd. Nederland heeft heel wat medailles mee naar huis genomen, waarbij Marloes en Ymkje een enorm aandeel in het succes van de Nederlandse equipe waren.


Afgelopen week was een week waarin volop geroeid is: In Tsjechie vond het Wereldkampioenschap roeien plaats, waar onze Gyanen Marloes en Ymkje Nederland hebben vertegenwoordigd. Nederland heeft heel wat medailles mee naar huis genomen, waarbij Marloes en Ymkje een enorm aandeel in het succes van de Nederlandse equipe waren. Op de maandag zijn de voorwedstrijden gevaren, waarbij Ymkje in de tweezonder een eerste plek behaalde en Marloes een tweede plaats in de vierzonder. Hiermee hebben ze zich beiden geplaatst voor de halve finales die plaatsvonden op de donderdag. Op de dinsdag hebben ze samen in de vrouwen acht een plekje bemachtigd voor de finale van de 8+ op zondag. Na een aantal spannende races op de donderdag is Ymkje 2e en is Marloes 1e geworden in de halve finale.
Op de zondag vonden de A-finales plaats: Ymkje en Veronique lagen halverwege vierde, maar passeerden in het tweede deel de Amerikanen en Britten. Ze naderden Nieuw-Zeeland nog, maar wisten ze niet te passeren. Hiermee hebben ze een zilveren plak binnengesleept. De Nederlandse vierzonder zorgde voor een verrassing deze week. Samen met Benthe Boonstra, Tinka Offereins en Hermijntje Drenth, haalde Marloes ook een zilveren plak. Vorige maand op het EK vorige maand werden ze nog vijfde, maar op het WK hebben ze laten zien wat ze waard waren door zilver te behalen! Even zakte de Nederlandse boot tijdens de race naar de vierde plek, maar ze hebben zich herpakt en wisten Australie te passeren, die op de Spelen in Tokyo nog olympisch Kampioen waren geworden. Het goud ging naar de Britse boot en het brons naar Australië. Gefeliciteerd Ymkje en Marloes met deze knappe prestaties die jullie hebben neergezet!
Ook in Nederland is er fanatiek geroeid. De herenacht is afgereisd naar Amsterdam om Gyas te vertegenwoordigen op de Amstelbeker. Na de time-trials hebben ze zich geplaatst voor de voorwedstrijd waarin ze het boord aan boord tegen Skoll moesten opnemen. Hoewel de race erg spannend was, wist Skoll ze toch te snel af te zijn.
Al met al kunnen we dus terugkijken op een succesvolle week: voor onze toppers een mooie afsluiting van het seizoen en voor onze middengroep en ouderejaars wedstrijdroeiers een mooie start.

Reacties

Susan Heijne · wo 05 okt 2022 om 23:57
Femke Hezemans · za 08 okt 2022 om 16:42

Extra gegevens