Last man standing

Joris Kluvers
Beste Gyanen,

Vanuit de organisatie van Last Man Standing hebben wij het volgende bericht ontvangen:

Veel studenten worstelen…
Op dit moment hebben veel studenten last van depressie, burn-out, prestatiedruk, een eet- of angststoornis. De coronamaatregelen hebben er voor velen een schep bovenop gedaan, want met de beperkte mogelijkheden voor sociale contacten, zijn ook de mogelijkheden voor sociale ontwikkeling en het op de rit krijgen van je leven ingeperkt. De impact is – zoals jullie waarschijnlijk uit eigen ervaring weten – enorm. Daarom wil ik graag jullie aandacht vragen voor het volgende!


Op zaterdag 30 oktober organiseren wij Last Man Standing
Dit is een uniek evenement waarbij we samen met honderden anderen 3 uur lang op een paal gaan staan! Dus dit keer niet “voor paal”, maar OP een paal. Hiermee doorbreken we het taboe, gaan we lètterlijk staan voor het belang van de mentale gezondheid van jongeren en halen we geld op om jonge mensen die psychische klachten ervaren te ondersteunen.

We zouden het fantastisch vinden als de leden van Gyas willen meedoen met Last Man Standing en op deze manier óók gaan staan voor een psychisch gezonde samenleving!

Waarom massaal meedoen?
Maar liefst 40% van de jonge mensen met psychische klachten durft hier niet over te praten. Dit geldt zeker ook voor studenten. Daarom is bespreekbaarheid, aandacht, preventie en ondersteuning - juist nu - heel hard nodig.

Hoe werkt het?
Door mee te doen en je persoonlijke betrokkenheid via je/jullie eigen actiepagina te delen met vrienden en bekenden, zorg je ervoor dat mentale gezondheid beter bespreekbaar wordt en kunnen mensen tegelijk doneren op jouw persoonlijke actie of op de actiepagina van jullie Gyas team!

Waar worden de donaties aan besteed?
De opgehaalde donaties gaan naar de MIND Young Academy en de MIND Young Studio. Hiermee verzorgen jonge ervaringsdeskundigen (tot 25 jaar oud) voorlichting, preventie en ondersteuning op onderwijsinstellingen en online.

Waar is het en hoe kunnen we ons aanmelden?
Je kunt meedoen op de hoofdlocatie Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam, of samen met anderen in Utrecht of Groningen. Omdat we ook een livestream maken van het event, kun je ook een meedoen in je eigen omgeving, via Last Man Standing @Waarjijwil. Je krijgt dan een deelnemerspakket – inclusief paal – toegestuurd. We willen hoe dan ook dat héél Nederland gaat staan voor een psychisch gezonde samenleving.

Heb je vragen?
Neem contact op met Sabina Vissers, coördinator van MIND Last Man Standing: Telefoon 06 82272788, E-mail: sabina.vissers@wijzijnmind.nl

Doen jullie mee?
Aanmelden kan hier: www.lastmanstanding.nl
Kies jullie gewenste locatie en maak meteen jullie Gyas team aan! Ik help jullie graag persoonlijk met het uitnodigen van de leden en andere praktisch vragen mochten jullie die hebben.

Graag tot zaterdag 30 oktober bij Last Man Standing!

Reacties

Extra gegevens