Nabeschouwing SL-EOS

Ook de eerstejaars mochten dit weekend laten zien wat ze in huis hebben, gelukkig hebben ze een paar weken geleden de Willem Alexanderbaan verkend. Dit weekend werd namelijk voor het eerst in de geschiedenis de SL-EOS verroeid. En dan hoor ik jullie denken, sleos? Ja, sleos. Het Skadi Laga Eerstejaars Openings Spektakel.

In alle vroegte roeide de EJD op zaterdag het eerste. Na een 2e plek in de voorwedstrijd mochten ze zich snel klaarmaken voor de A-finale, waar ze als 6e over de finish kwamen. Op zondag moesten ze tekenen voor een plekje lager. En van het hoge noorden naar het zonnige zuiden, lag er zowaar een Saurus/Gyas combi met Maite die meeroeide in de EJD van Saurus op zondag met als resultaat een 3e plek in de B-finale.

Hierna was het de beurt aan Stan en Maurits in de 2x, maar door een beetje pech roeide ze de boegbal eraf en strandde bij gebrek aan een andere boot in de voorwedstrijd. Op zondag mochten Joren en Jarno de 2x bemannen en ze wisten het er zonder kleerscheuren vanaf te brengen, in een geleende boot roeide ze naar een 7e plek in de A-finale.

Bij de EJLD werden 2 viertjes gemaakt met slagvrouwen Karlijn en Ilse (en enige versterking van de ARC). Ze werden respectievelijk 4e in de A-finale en 8e in de B-finale. Na een goede nachtrust roeide beide ploegen op zondag nogmaals, de boot van Karlijn werd weer 4e en de boot van Ilse wist 3 plekjes op te schuiven in het veld!

De lichte mannen mochten hierna (gewogen en wel) aan de start verschijnen. Ze roeide naar een 5e plaats in de voorwedstrijd en wonnen hierna de B-finale. Op zondag werd er een stuk harder geroeid en wisten ze naar een 4e plek in de A-finale te stomen. Hier wederom een combi, maar dan dichter bij huis, Tijn roeide mee met de Aegir jongens en werd 5e en 3e in de B-finale.

Ook de zware mannen leken het gaspedaal goed gevonden te hebben. Ze werden op zaterdag knap 3e in de A-finale! Op zondag stond er een stukje meer wind en werden de mannen 7e in de A-finale.

Naast de eerstejaars waren er een paar middengroepers mee gegaan naar de WAB.
Als eerst Nina en Vera die op beide dagen het DB2x veld wisten te winnen! Waar ze het op zaterdag nog spannend maakte hadden ze op zondag helemaal de smaak te pakken en nemen dus dubbel blik mee naar huis!
In hetzelfde veld roeide Dagmar en Danique mee op zondag, in een steady race werden ze hier 5e.

Ook Milan en Joost roeide in 2x, na enige verwarring over wel of niet inwegen werd het uiteindelijk de LHB2x. Ze roeide in de A-finale op zaterdag naar een 4e en zondag naar een 5e plaats.

Reacties

Maurits Kussendrager · ma 28 jun 2021 om 19:44
Was mooi