Sponsorgoals.nl

Coronaprotocol

Anne de Boer
Vanaf donderdag 15 oktober zijn er weer wijzigingen gemaakt in het coronaprotocol op Gyas. We vragen iedereen het protocol goed door te lezen. Deze vind je in deze link

De belangrijkste zaken op een rijtje:
- Zodra je op Gyas komt, geef je automatisch toestemming om je gegevens te gebruiken voor eventueel bron- en contactonderzoek. Bij de ingang ligt een binnenkomst boek. Hier moet iedereen die het Bootenhuysch betreedt zijn naam en aankomsttijd in noteren.
- ROEIEN: Roeien mag alleen in skiffs. Alle skiffs blijven in het skiffpad liggen (rechter gangpad). De palen van de skiffs zullen aan het einde van dit gangpad komen te liggen. Een uitzondering hierop is het zijn van huisgenoten. Mensen uit hetzelfde huishouden mogen met maximaal 4 personen (incl. stuur) in een meerpersoonsboot.
- BLOKKENSCHEMA: Om het roeien veilig te kunnen faciliteren wordt er gebruik gemaakt van een blokkenschema. Let op! Dit blokkenschema is geüpdatet per 26 oktober 2020. Je kunt alleen roeien in de blokken die er voor jouw groep zijn gereserveerd. De bloktijden in dit schema zijn vertrektijden voor het roeien.
- LOOPROUTES: We hanteren looproutes op Gyas. Deze staan op de grond met cognackleurige pijlen. Volg te allen tijde de looproutes! Nadat je binnenkomt, leg je je spullen in één van de kratten in de sapjeskamer (en dus NIET in de kleedkamers). De kleedkamer en douches mogen niet gebruikt worden. Je komt omgekleed naar Gyas toe en loopt direct via de looproute naar de loods. Voor ergometeren ga je via de dameskleedkamer. Voor skiffen ga je door de meest rechter deur naar het skiffpad
- ERGOMETERS: Ergometers kunnen in het botenboek worden ingeschreven, hierbij moet je ook een tijdsblok inschrijven. In het linker gangpad staan de ergometers. Deze staan op 1,5 meter afstand uit elkaar en mogen niet worden verplaatst. Er wordt in groepen van 4 personen ge-ergoëd. Roeiers mogen, zodra ze bij een ergometer zijn, niet meer terug de loods in richting de kleedkamers. Ze moeten de looprichting blijven hanteren. Na het ergometeren maak je je ergometer schoon en verlaat je de loods via het middelste gangpad.
- ERGOHOK: In het ergohok blijven de RowPerfects en de Wattbikes staan. Deze kunnen in het botenboek worden ingeschreven, hiervoor zullen ook tijdsblokken moeten worden ingeschreven. Je loopt via de dameskleedkamer, achter de ergometers langs, naar de trap. Voor de trap hangt een duidelijk bord waar ‘ergoruimte vrij’ en ‘ergoruimte bezet’ op staat. Wanneer het bordje op ‘vrij’ staat kan je naar boven. Je draait dan het bordje naar ‘bezet’ en begint met je outing. Na je outing maak je je materiaal schoon, loop je naar beneden en draait het bordje weer naar ‘vrij’. Dan pas mag de volgende persoon naar boven. Verlaat de loods weer via het middelste pad.
- KRACHTHONK: Het krachthonk mag worden blijven gebruikt met 2 personen tegelijkertijd. Het krachthonk moet in het botenboek worden ingeschreven, hiervoor zullen ook tijdsblokken moeten worden ingeschreven. Ook hiervoor hangt een bordje 'vrij/bezet' bij de trap. Voor het krachthonk moet je dezelfde route als voor het ergohok volgen.
- CIRCUIT: Er staan 2 kratten met materiaal voor circuittraining in de sapjeskamer. Je kunt een krat inschrijven in het botenboek. Hierbij hoef je geen tijdsblok in te schrijven. Haal het krat op in de sapjeskamer en ga naar het veldje naast Gyas.
- ACTIVITEITEN: Alle roeiwedstrijden en -evenementen op Gyas zijn afgelast. We zijn bezig met online activiteiten. Ook zullen we circuitoefeningen met jullie delen, deze kunnen jullie doen met het materiaal in de kratten. Daar zullen jullie binnenkort meer over horen. We raden nogmaals sterk af om fysieke ploma’s of andere bijeenkomsten te houden.

Andere belangrijke links:
SchoonmaakprotocolReacties

Extra gegevens