Sponsorgoals.nl

Virtuele Botendokter Wielerklassieker

za 03 okt 10:00Emma du Marchie Sarvaas
Beste wielerliefhebbers!

De Tour de France eindigde dit jaar met een flinke climax! Pogacar met de winst in maar liefst 3 klassementen ervandoor, terwijl George Bennet een felle strijd uitvocht met Peter Sagan voor het groen, of was het toch Sam Bennet? En het seizoen is nog niet klaar, zo staat het wereldkampioenschap voor de deur, worden er nog twee grote rondes gereden, komt er een Ardennen periode aan en wordt het seizoen afgesloten met de Vlaamse klassiekers en Parijs - Roubaix. Maar er is nog een tocht die belangrijker en groter is dan de Tour. De tocht der tochten, de tocht die de tand des tijds doorstaat, de tocht door weer en wind, de tocht waar er wordt gekoerst, gestoempt, geflikt, gelinkebalt en gekwakt alsof het leven ervan afhangt. De strijd die jaarlijks wordt uitgevochten op de flanken van de wierden, door het Grunneger land of de Drentse Keien, om vervolgens te clashen op de ruige wildernis van de Onlanden. Ut Gaait Deur: de Botendokter Wielerklassieker!


Het ging al een tijdje rond in de wandelgangen, maar dan hier toch de officiele bevesting. En natuurlijk, zoals de Botendokter is, gaan we mee met de tijd. Door de corona uitbraak in Groningen zien we het niet zitten om zoveel man op de been te brengen op de fiets, daarom gaan we het digitaal doen middels Zwift. We begrijpen dat niet iedereen de beschikking heeft tot een fietstrainer, maar zodoende hopen we toch een groep Gyanen bij elkaar te brengen om een lekker stukje te fietsen en eens te zien wie de Stoemper van de dag wordt en de beste Wierdenklimmer is.

Natuurlijk is er een enorm wattageverschil, maar we zorgen ervoor dat iedereen in de meet-up bij elkaar blijft. Voor degene die daarna nog een potje willen rammen, wordt er een nieuwe meet up aangemaakt, zodat er nog even gekoerst kan worden. Ook zal er een praatgroep gecreëerd worden middels Discord, een platform waarmee je in grote groepen met elkaar kan chatten.

Wanneer: 3 oktober, 10 uur
Waar: Zwift
Hoe lang: 1,5 uur + als afsluiter een 25 kilometer rondje wedstrijd

Schrijf je in op de inschrijflijst op de site en dan krijg je van mij (Rob) een uitnodiging op Zwift voor de meet-up in Zwift en een uitnodiging voor Discord.

We hopen jullie allemaal te zien en te spreken!

De organisatie.

Reacties

Rob Nijmeijer · wo 23 sep 2020 om 08:07
Hee allemaal,

Nog een toelichting! Een proefaccount van Zwift ondersteunt geen meet-ups! Dus als je mee wil doen, moet je een abonnement afsluiten. Dit kost 15 euro per maand, maar is maandelijks opzegbaar, dus ook leuk als je niet zo van de regen en de kou houdt de komende maanden...

Dit is geen betaalde advertentie voor Zwift
Durk Betsema · wo 23 sep 2020 om 11:36
Was het niet mogelijk om de tocht in kleine groepen te doen met een afsluitend tijdritje (segment)? Door het gebruik van Zwift gaat het laagdrempelige er wel wat van af..
Emma du Marchie Sarvaas · wo 23 sep 2020 om 12:33
Op dit moment is het niet verantwoord om de Botendokter te organiseren. We hebben verschillende opties bekeken. Deze virtuele Botendokter is een alternatief. In het voorjaar zal er waarschijnlijk een fysieke koers komen.

Extra gegevens