Sponsorgoals.nl

Maatregelen betreft coronavirus

Update 25-3-2020

Met pijn in ons hart moeten wij jullie meedelen dat ook Gyas in ieder geval tot 1 juni al haar bijeenkomsten en evenementen moeten annuleren. Het betreurt ons dat we jullie niet op ons Bootenhuysch kunnen ontvangen. Gyas is een lange tijd dicht, maar dat betekent niet dat Gyas niet doorgaat. Klik hier voor de volledige update.

Voor vragen over het beleid of de komende periode kun je terecht bij praeses@gyas.nl.


Update 15-3-2020 19:05

Gister hebben wij besloten Gyas volledig te sluiten, eerst nog zonder einddatum. Aan de hand van de meest recente nationale maatregelen vanuit de overheidsinstanties willen wij jullie mededelen dat het Bootenhuysch tot en met 6 april volledig gesloten is. Wij vragen iedereen de maatregelen serieus te nemen en zo de verspreiding zo veel mogelijk te voorkomen.

De maatregelen die hierbij passen zijn de volgende:
- Beperk je sociale contacten tot het minimale;
- Bij koorts (>38 graden) én last van kortademigheid, hoesten, keel- of neusklachten, dien je contact op te nemen met de huisarts en dit meteen te melden via praeses@gyas.nl. Je melding zal met zorg en vertrouwelijk behandeld worden.

Update 14-3-2020 22:25

De afgelopen twee dagen is het steeds duidelijker geworden hoe snel het coronavirus zich verspreid. Ook in Nederland is het een steeds groter probleem. In de lijn van deze ontwikkelingen hebben wij besloten dat Gyas tot nader bericht volledig dicht gaat. Gyas kan beter preventief te vroeg dicht gaan dan te lang open blijven. Met deze maatregel nemen wij het zekere voor het onzekere. Zie dit dan ook als een wake-up call om de maatregelen vanuit RIVM en GGD echt serieus te nemen.


Update 12-3-2020 23:06

Beste Gyanen,

Naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen van de regering hebben wij besloten de nodige maatregelen te nemen. We staan in contact met overheidsinstanties waarvan we de adviezen opvolgen. Voor het volledige beleid, klik hier.

Update 12-3-2020 21:00

Naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen van de regering hebben wij besloten enkele maatregelen te nemen. Vanaf heden worden alle bijeenkomsten van Gyas tot nader bericht afgelast. Denk aan borrels, vergaderingen en activiteiten.

Voor Groningen gelden nu de regels die tot aan vandaag alleen voor Brabant golden. Vermijd grote groepen en beperk je sociale contacten. Wij raden af om ploma’s, dispuutsavonden en commissieavonden/-vergaderingen door te laten gaan.

Wij volgen de adviezen van de KNRB, RUG, Hanze en RIVM. Aan de hand van die adviezen nemen wij een beslissing of het roeien doorgang kan blijven vinden. Om verdere verspreiding te voorkomen is het alleen toegestaan om eigen materiaal te gebruiken. Al het gedeelde materiaal mag niet gebruikt worden. Hieronder valt de vrije vloot, het krachthonk en de ergometers. Alleen trainingen op het water in eigen boot zijn dus toegestaan. Gyas is open om te trainen, niet om te douchen en voor gezelligheid. De kleedkamers zijn dan ook gesloten. Zodra we meer weten zullen we jullie zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen.

Extra gegevens

do 12 mrt 18:12