Nabeschouwing Winterwedstrijden – 1 BLIK

Ondanks de aanwezigheid van storm Dennis is er afgelopen weekend één volledige dag geroeid op de Schie in Delft. Ondanks schuddende botenwagens, omwaaiende dranghekken, vallende fietsen en her en der wat weggewaaide lichte dames gingen maar liefst alle drie de blokken op de zaterdag. Menig roeier had een zwaardere 5km oproeien richting de start dan het varen van de 5km wedstrijd op de weg terug. En voor menig coach, toeschouwer of bestuurder was het ook zweten geblazen om de start te bereiken. Desalniettemin is er op de klotsbak in Delft menig mooie pot gevaren. Dit heeft niet alleen geresulteerd in mooi prestaties in de eerstejaarsklassementen maar leverde ook een blik op voor Luuk Adema in het heren elite skiffveld!

De EJD beet het spits af in blok 1 om 10:00 ’s ochtends door als tweede boot van start te gaan. Er is een poging gedaan de Amsterdamse dames van Nereus, die als eerste uit de startblokken kwamen, op te jagen. Dit kwam niet helemaal uit de verf maar de eerste klassementspunten zijn wel binnengehaald. Een mooie zesde plek met de top vier binnen 2 sec. marge en de top twee binnen een ruime 10 sec. biedt dit zeker perspectief! Vervolgens was het de beurt aan de EJLD. Zoals gezegd een mooie prestatie op de NKIR met een derde plek. De lichte dames hebben bewezen dat wat op de ergometer kan net zo goed in de boot gaat want ook hier werd een zeer mooie derde plek behaald. Ónder de 20 minutengrens én zeven klassementspunten mee naar het Hoge Noorden! Tot slot kwamen dit blok nog drie dames in actie in de skiff. Marij roeide in het dames gevorderde veld naar een prima tweede plek met een ruime marge op de nummer drie. Nienke “balanceerde” in haar skiff naar een zevende plek in het lichte dames gevorderde veld én ging daarmee sneller dan de zus van Stefan. En Anouk behaalde een prima vijfde plek in het dames beginner veld.

In blok 2 was het als eerste de beurt aan de EJZ. Waar de lichte dames lieten zien dat zowel op de ergo als in de boot goed gepresteerd kan worden, hebben de zware mannen laten zien dat ergometers prima mogen zinken. Waar Nereus en Laga op de NKIR verreweg de snelste waren, lieten de mannen in Delft zien dat ze prima bootsnelheid kunnen genereren. Met een prima derde plek en slechts 2 sec. marge op de nummer twee zijn de eerste zeven punten voor het klassement binnengehaald. Vervolgens ging de EJL van start. Ook de lichte mannen lieten zien dat ze liever in de boot zitten dan op de ergo stappen. De NKIR zullen we bij deze vergeten; met invalkracht uit Utrecht roeiden ook de lichte mannen naar een solide derde plek en zijn zo de eerste punten verdiend. Net als in blok 1 werd ook blok 2 afgesloten met de skiff velden. Nu was het de beurt aan de mannen. Door ziekte bij Joris kwamen er geen vier maar drie man sterk in actie. Luuk ging in het heren elite veld voor de winst én een baanrecord. Dat tweede lukte helaas niet dus Rogier kan nog even genieten van zijn record. Gewonnen werd er wel; mooie prestatie Luuk! Verder roeide Stefan in het lichte heren gevorderde veld naar een prima derde plek. Hij ging hiermee ook wat sneller dan Axel die naar een vijfde plek roeide in het heren beginner veld.

Naar veel beraad, lang twijfelen, nog meer overleg, werd uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en kon blok 3 ook van start gaan. Hier vond het onderonsje tussen de twee developmentsviertjes plaats; hét onderonsje tussen licht en zwaar. In het heren gevorderde veld gingen Kevin, Bram, Edward, Jelte en stuurvrouw Marloes van start. Gevolgd door Marnix, Niek, Jelte t B., Stijn en stuurvrouw Nynke die in het lichte heren gevorderde veld roeiden. Hier bewees de lichte vier toch dat samen trainen in Sevilla zijn vruchten heeft afgeworpen, ze wisten de Schie beter te trotseren dan de zware vier.

Met 25 punten voor het eerstejaarsklassement én een BLIK voor Luuk kunnen we terugkijken op een mooie 45e editie van de Winterwedstrijden. Misschien nog wel veel belangrijker dan dit allemaal: de uitslag van de TOTO!

….. *tromgeroffel* …..

Stefan Slagter, jij bent de gelukkige winnaar van deze TOTO. Je kunt je prijs ophalen in de bestuurskamer!

Jouw vraag de volgende keer in de TOTO?
Lever je vraag of sappige gyas/wedstrijd/compo-roddel aan via de inschrijflijst!

Reacties

Extra gegevens