Sponsorgoals.nl

PVP 2019 & SilverSkiff

Afgelopen weekend werd er niet alleen in Wageningen geroeid tijdens de Argo Najaars Slotwedstrijden. Ook in Zwolle én het Italiaanse Turijn waren Gyanen actief in de boot. In Zwolle werd de Paul Veenemans Prijs 2019 dit jaar door ZRZV georganiseerd en in Turijn was dit weekend de SilverSkiff.
.
.


PVP 2019
Dit jaar werd de Paul Veenemans Prijs 2019 georganiseerd door de Zwolsche Roei- en Zeilvereeniging. De PVP heeft een lange historie met grote winnaars. Het is een wedstrijd waarin roeiers laten zien dat ze ook andere sport disciplines beheersen. Naast roeien bestaat dit evenement namelijk ook uit fietsen, hardlopen en schaatsen. Vanuit Gyas gingen Koen Luppes en Hans Bleijswijk van start. Koen deed aan alleen vier de onderdelen mee waar Hans schaatsen even liet voor wat het is. Deelnemers scoren punten binnen elk onderdeel en Koen wist met een score van 319.149 een mooie 10e plek in het veld te behalen. Hans werd in hetzelfde veld knap 17e met een score van 312.584.

SilverSkiff
Ook de SilverSkiff Endurance Regatta vond dit weekend plaats in het Italiaanse Turijn. Dit jaarlijks terugkerend evenement wordt door de lokale roeivereniging georganiseerd. Skiffeurs van over de hele wereld verroeien 11km over de rivier de Po. Vanuit Gyas verscheen Damion Eigenberg aan de start naast vele andere Nederlandse toppers. Met een tijd van 42:38,038 minuten kwam Damion als 19e over de finish en was hiermee de 4e snelste Nederlander die van start ging!

Al met al weer een mooi weekend vol roei-evenementen; op naar de Hel van het Noorden!

Reacties

Damion Eigenberg · ma 11 nov 2019 om 20:52
Vergeet Sophie niet die ook voor Gyas aan de start lag in Turijn (die wel correct in het lustrum pakje aan de start verscheen ipv het orginele pakje) Zij kwam als 7e bij de Vrouwen binnen!

Extra gegevens