Sponsorgoals.nl

ZILVER & 2x BRONS op het WK Roeien in Linz-Ottensheim, Oostenrijk

Terwijl roeiend Gyas weer tot leven komt in Groningen wordt er ook volop gepresteerd op het WK Roeien in Oostenrijk. En met succes!
  • >> Damion behaalt een BRONZEN medaille in de lichte mannen dubbelvier!
  • >> Ymkje behaalt een ZILVEREN medaille in de vrouwen vier-zonder!
  • >> Sophie behaalt een BRONZEN medaille in de vrouwen dubbelvier!
Namens Gyas wil ik Sophie, Ymkje en Damion van harte feliciteren met deze fantastische prestaties!


Damion startte vrijdag de A-finale in de lichte mannen dubbelvier. Na zilver op het EK heeft de vier een flinke stap gemaakt richting dit WK. In de voorwedstrijd was China een maatje te groot waardoor de mannen doorverwezen werden naar de herkansing. In de herkansing werden ze eerste na een mooie strijd. Zo stond vrijdag de A-finale op het programma. Na een vierde tussentijd op de 500m schoof de vier langzaam door het veld naar een tweede tussentijd op de 500m. Na een spannende laatste 500m waren de Italianen net een maatje te groot in een race waar China vanaf het eerste moment de leiding nam. Zo behaalde Damion met de lichte mannen dubbelvier een knappe BRONZEN medaille!

Ymkje startte zaterdag de A-finale in de vrouwen vier-zonder. De vier-zonder presteert het hele seizoen al goed met het winnen van World Cup I, het EK én Henley. Deze lijn werd doorgezet tijdens het WK waar de dames direct de voorwedstrijd wonnen met voorsprong. De halve finale volgde en deze werd wederom met marge gewonnen. Zo plaatsten de dames zich voor de A-finale met de snelste tijd uit de halve finales. De finale was spannender met een fantastische strijd tussen de Nederlandse dames en de Australische boot die vanaf de start de leiding nam. De Nederlandse dames bleven er de hele wedstrijd naast maar slaagden er niet in om er overheen te gaan. Zo behaalde Ymkje met de vrouwen vier-zonder een ZILVEREN medaille én is haar boot geplaatst voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo!

Sophie startte zaterdag de A-finale in de vrouwen dubbelvier. Ook de dubbelvier presteert het seizoen al uitstekend met het winnen van World Cup I en een zilveren medaille op het EK. Net als de vrouwen vier-zonder wist de dubbelvier ook voortvarend van start te gaan door de voorwedstrijd direct te winnen. Hiermee waren ze direct geplaatst voor de A-finale tevens met de snelste tijd uit de voorwedstrijden. In de finale was het een mooie strijd met de boten uit Polen en China die vanuit de start op het veld probeerden uit te roeien. De Nederlandse dames vonden al snel aansluiting met de Poolse boot waar China verder uitliep. Zo volgde een nek-aan-nek-race tot op de eindstreep voor het zilver waar Polen nipt aan het langste eind trok. Sophie behaalde zo een BRONZEN medaille met de vrouwen dubbelvier én is haar boot geplaatst voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo!

Marloes startte zondag de B-finale in de vrouwen acht. De acht had een prima start van het seizoen met een zilveren medaille op World Cup I. Tijdens het WK was de tegenstand groot. Na een vijfde plek in de voorwedstrijd en een vierde plek in de herkansing stond er zondag een B-finale op het programma voor de dames. De Nederlandse acht leverde een mooie strijd met de achten uit China en Rusland en zo roeiden de dames naar een mooie derde plek in de B-finale!

Reacties