GOUD en ZILVER op het EK Roeien in Luzern, Zwitserland!

ma 03 jun 2019Sybren Visser
Afgelopen weekend lagen Sophie Souwer, Ymkje Clevering en Marloes Oldenburg aan de start op het EK Roeien. Ymkje is EUROPEES KAMPIOEN en Sophie behaald een ZILVEREN medaille op het EK!

Sophie startte in de dames dubbelvier. Na een tweede plek in de voorwedstrijd werden zij doorverwezen na de herkansing. In de herkansing werden ze eerste en mochten ze zondag van start in de A-finale. In de A-finale stoomde zij na 500 meter op na de eerste plek op de 1500 meter. Helaas waren de Duitsers beter in de laatste 500m en behaalde Sophie met de vrouwen dubbelvier een knappe ZILVEREN medaille!

Ymkje startte in de vrouwen vier-zonder. Na een goed begin van het seizoen op de eerste World Cup (Goud) zette zij deze lijn door op het EK. Na een 1e plek in hun voorwedstrijd lagen ze zondag aan de start van de A-finale. Vanaf haal een lagen ze voor en gaven ze deze voorsprong niet uit handen. Met grote overmacht werd Ymkje EUROPEES KAMPIOEN in de vrouwen vier-zonder!

Marloes ging van start in de vrouwen acht. Na een minder goede race for lanes waar ze vierde werden gingen ze zondag goed van start in de finale. Op de 1000 meter lagen ze nog eerste maar helaas konden ze dit niet vasthouden en werden ze vierde op het EK.

Gyas is enorm trots op Sophie, Ymkje en Marloes!

Reacties

Extra gegevens