Sponsorgoals.nl

Voorbeschouwing de Elfstedentocht

vr 31 mei 2019Sybren Visser
Er zijn een paar sportevenementen die internationale allure dragen, namelijk de Olympische Spelen, WK voetbal en de 11steden roeimarathon.

Waar de wedstrijdroeiers pas in september beginnen te trainen voor het nieuwe roeiseizoen, zijn de voorbereidingen voor de 11stedentocht al jaren gaande. Met een delegatie bestaande uit Zwaar 09, Zwaar 13, Zwaar 14, Zwaar 16, Zwaar 17 en een verdwaalde lichte met de naam Jolmer Tuinstra, zullen de handen ineen geslagen worden om de kroegjool dit jaar toch nog naar Gyas te brengen. Ondersteund door een fantastisch begeleidingsteam kan het dit jaar amper meer misgaan. De brug van Bartlehiem is daarom ditmaal wel verkend.


De concurrentie komt uit Friesland en Duitsland. De Friezen hebben alle oud-Olympiërs, geboren in de jaren 60, ingeschakeld om ons leven weer zuur te maken. Het duel met de Duitsers is van hetzelfde niveau als vorige eeuw, al wordt de strijd dit keer sportief uitgevochten.

De verwachting is dat om en nabij 3 miljoen Nederlanders deze nacht hun plezier niet onder de lakens vinden, maar achter de Livetracker. Mengt u allen in dit waanzinnige tafereel via deze link.

Voor inspirerende teksten of voor een steuntje in de rug zijn we te bereiken via het nummer: 06 26989793. Speciaal voor dit evenement hebben we een woordvoerder in dienst genomen die recent al aardig wat ervaring heeft opgedaan in de media.

Naast de ploeg "vaak ben je te bang" zullen ook de GVD en het Vlaggenschip de eer voor Gyas hoog houden. Met flink wat trainingsuren in de benen en de eelt op de vingers, zullen we roeiend Nederland laten zien waarom er niets boven Groningen gaat (we laten Aegir hier natuurlijk buiten beschouwing).

Voor de rest van roeiend Gyas natuurlijk ook veel succes dit weekend. We nodigen jullie zondagavond graag uit voor de kroegjool! #gyaswintde11stedentocht

Reacties