Skiffhead

zo 31 mrt 2019Sybren Visser
Zondag staat de Skiffhead op de roeiers agenda. Vijf Gyanen zullen in de skiff aan de start verschijnen om het bochtige parcours op de Amstel zo snel mogelijk af te leggen. De clubvelden moeten een afstand van vier kilometer afleggen en de overige velden een afstand van 7,5 kilometer.

Eerst is het in blok 1 om 10:00 uur de beurt aan de Iris Schuch en Femke Metz die in het dames club skiff veld van start gaan. In dit veld met acht inschrijvingen zullen zij onderling de strijd aan gaan wie de snelste Gyaan is over een afstand van 4 kilometer. Iris, die twee weken geleden nog de Head of the River won in het dames club dubbelvier met veld, zal haar ervaring gebruiken op het bochtige parcours. Femke, oud jeugd roeister, zal haar ervaring als jeugd roeister inzetten.

Ten slotte is het in blok 4 om 15:30 uur de beurt aan Luuk Adema, Damion Eigenberg en Joost de Goede. Luuk gaat van start in het sterk bezette heren elite veld. In dit veld komt hij onder andere roeiers tegen die bij de nationale bond trainen. Hij zal gebrand zijn om een goede uitslag neer te zetten. Damion start in het lichte heren elite veld en zal vooral tegenstand vinden in Obbe Tibben en David Kampan (dubbeltwee partner op het afgelopen WKu23) van Skøll. Joost zal in het beginner skiff veld van start gaan.

Reacties