Voorbeschouwing Heineken Roeivierkamp (blok 1/m 3 zaterdag afgelast)

za 09 - zo 10 mrtSybren Visser
Komend weekend staat de eerste Amstel wedstrijd op het programma, namelijk de Heineken Roeivierkamp. Zoals de naam al verklapt bestaat deze wedstrijd uit vier afstanden. Zaterdag staat de 2,5km en 250m op het programma en zondag begint de dag met een 5km race en wordt het weekend afgesloten met de finale afstand van 750m. Alle vier de afstanden zullen finishen voor Nereus.

Wil je lekker meefietsen tijdens de Heineken Roeivierkamp en/of je fiets gebruiken als vervoersmiddel naar je slaapadres in Amsterdam, schrijf je dan hier in om je fiets mee te laten gaan op de kar.


In blok een zullen maar liefst drie clubdames achten. De Clubdames, de GVD en het Head-Heineken project zullen onderling gaan uitmaken wie de beste dames clubacht is.

In blok twee is er maar een clubheren acht die van start gaat. Zij zullen willen laten zien dat, na vorig jaar afwezig te zijn geweest, ook zij een goede club acht op het water kunnen neerleggen.

In blok vier is het om 15:00 uur de beurt aan de EJLD. Na een zesde plek op de WinterWedstrijden zullen zij gebrand zijn om dichter bij de top drie te eindigen. Hierna is het de beurt aan Johanna en Fleur. Zij zullen in een combinatie vier met Phocas het LD2eDiv dubbelvier-met veld starten. Dit blok wordt afgesloten met maar liefst drie Gyas achten. De EJD zal na hun vijfde plek op de WinterWedstrijden ,met maar kleine verschillen in de top van het veld, alle vier de afstanden willen aanvallen. De dames van middengroep komen uit in twee achten. Als laatste starten de middengroep dames het D2eDiv acht veld en wordt het blok afgesloten door de acht met Sophie, Ymkje, Iris, Eline, Marij, Esther en Luca die het D1eDIV veld starten.

In blok vijf, het laatste blok van zaterdag, zullen vier achten van Gyas van start gaan. De EJL mag als eerste van start. Na een mooie derde plek op de WinterWedstrijden zullen zij gebrand zich te laten zien in de top drie van het veld. Hierna is het de beurt aan de EJZ. Na een zevende plek op de WinterWedstrijden, zullen zij na een goede trainingsperiode met veel explosiviteit zich meer bovenin het veld willen laten zien. De laatste twee achten zullen gevuld zijn met de middengroepen. Beide achten starten het H2eDiv acht veld. De acht met Jasper op slag is een boot met vijf lichte roeiers en drie zware roeiers aan boord. De laatste acht is de middengroep zwaar acht. Met Jorn Haverkort als oude rot op slag zullen zij gebrand zijn om mee te doen met de top van dit veld.

Uitslagen vind je hier,

Tijdens deze editie van de Heineken Roeivierkamp is er veel wind voorspeld. Kijk op deze website voor alle windvoorspellingen.

Reacties

Sybren Visser · za 09 mrt 2019 om 06:51
Blok 1 t/m 3 gaan op zaterdag niet door vanwege de wind.

Extra gegevens