Nabeschouwing Varsity 135

zo 08 apr 2018-- anoniem --
Zondag 8 april was er naast veel zon ook veel spektakel op het heilige water van het Amsterdam – Rijnkanaal. Er werd hard geroeid, het gebrek aan ballenlijnen leidde tot spannende situaties en in al dit geweld wisten twee ploegen hun beginnerstatus te verliezen!

TOTO-winnaars: Johan Wesselink, Pieter Smit en Sanne Specht.


De EJ-combi vier zat in een vol veld waar ook ervaren roeiers deelnamen. Ondanks solide roeien wisten zij niet de finale te bereiken.
De EJZ werd knap eerste in hun voorwedstrijd, maar werd helaas uitgesloten. Ze zijn er op gebrand om hard te trainen en op de Hollandia te laten zien dat ze bovenin hun veld meedoen!
De lichte dames roeiden een strakke voorwedstrijd. In de finale konden ze dit roeien niet de hele 2K volhouden en eindigden ze 6e.
De MGL wilde de mindere voorwedstrijd goedmaken in de finale, maar kwam in een ongelukkige situatie met een skiff in de oproeibaan. Ze wisten het roeien aardig op te pakken, maar vonden geen aansluiting meer bij het veld.
Onze Oude Vier bleek helaas niet gewaagd aan de tegenstand in hun voorwedstrijd, voor hen eindigde het avontuur bij deze voorwedstrijd.

De dag eindigde met maar liefst twee blikken voor onze eerstejaars!
Eerstejaars licht zette hun petjes weer dezelfde kant op en wist hun sterke voorwedstrijd door te zetten in de finale. De Razende Reporters noemden deze race dan ook niet heel spannend, met uitstekend roeien en met lange halen roeiden zij soeverein naar het beginner-blik.
Ook de EJD wist hun beginner-status te verliezen op het Amsterdam-Rijnkanaal. Met solide klappen, eensgezind, stabiel en zonder fouten roeiden zij steeds verder weg bij de rest van het veld en klonk het kanonschot voor hen over het water te Houten.

Iedereen is welkom om op Gyas te komen proosten op de blikken van de EJL en de EJD vanavond!

De alziende TOTO-winnaar zal morgen bekend worden gemaakt.

Kijk hier voor de uitslagen en kijk hier de races met commentaar terug.

Reacties

Damion Eigenberg · ma 09 apr 2018 om 13:01
Weer een leuk weekendje roeien om te volgen op de live-tracker! Gyas ploegen die hard roeien, altijd mooi!