Nabeschouwing Hel van het Noorden

zo 26 nov 2017Afke Lageschaar
Afgelopen zondag waren de weergoden onze roeiers gunstig gezind, maar in Groningen zal de wind nooit gaan liggen. In combinatie met regenbuien zorgde dit voor toch wel enigszins helse omstandigheden, waar zowel roeier als toeschouwer 6 kilometer tegenin mocht ploeteren. Na enige onduidelijkheid bleek wel dat twee boten van Gyas dit het snelste wisten te doen en konden zij de blikken meenemen van de overkant naar het Noord-Willemskanaal!

’s Ochtends was het als eerst de beurt aan de heren twee-zonders. Joris en Joost voeren een goede race en eindigden 3e in het SB-veld. Voor Jorn en Tijmen viel het roeien wat tegen, waarna ze 5e eindigden in het herenveld. Jelco en Arjan waagden zich als tweedejaars ook in de twee en werden 3e in het lichte SB-veld.
Hierna was het de beurt aan alle bondsdames waar Sophie 4e eindigde en Marloes haar race helaas tegenviel. De laatste dames skiff van Gyas was Anna, die ook het lef had zich als tweedejaars aan deze wedstrijd te wagen. Onder toezicht van een horde fans voer ze een steady race.
De laatste roeisters in dit blok waren vier lichte dames in de skiff. Iris liet weer zien dat ze bij de betere SB-ers hoort en werd 5e van de 23. Daarnaast trotseerden Sanne, Esmée en Guyonne het woeste water en kwamen zij mee in het veld.

’s Middags liet de zon zich zien en was het als eerst de beurt aan de zware skiffeurs. Na onduidelijkheid over de uiteindelijke winnaar bleek Luuk toch 6 secondes sneller te zijn dan Melvin en mocht hij het Hel-blik in ontvangst nemen! Daarnaast roeiden Sven en Niels de zes kilometer en eindigden in de middenmoot.
Bij de lichte skiffeurs bleek Damion geen partij voor de nieuwste aanwinst van Skoll, Obbe Tibben, deze wist namelijk de allersnelste skiff-tijd neer te zetten, waarna Damion 2e eindigde. Rob voer in het lichte heren veld en kwam hier goed mee, hij eindigde met de 2e tijd. Reinier, Joost, Ritten, Pancras en Hans eindigden verspreid binnen dit veld.
Eline en Baukje stapten in de twee en eindigden 4e met aardige aansluiting met de top 3.
Als laatst was het de beurt aan het lustrumnummer, de twee-met, waar Nanne en Geert, gestuurd door Anne, vooral de strijd aan gingen met twee Varsity-winnaars van Skadi. Ze startten voor Skadi uit en wisten deze goed van zich af te trappen. Hiermee voeren ze de hardste tijd en mag er komend jaar weer een streepje op de Twee de Hans geplakt worden!

Na deze thuiswedstrijd zal de wedstrijdsectie zich richten op de gevreesde ergometer, want op 9 december is het tijd voor de NK indoor roeien in de Sporthallen Zuid. Allen veel plezier en succes met de voorbereidingen!

Reacties