Voorbeschouwing skiff trial II + indeling

zo 08 okt 2017Afke Lageschaar
Komende zondag is het alweer tijd voor de tweede skiff trial (Skiff Trial II) van dit seizoen. Twee weken geleden waagden de tweedejaars zich voor het eerst aan drie kilometer hard roeien in een skiff en nu mogen ze laten zien dat ze in de tussentijd verbeterd zijn. Tevens is het een mooie laatste meting om te zien hoe iedereen ervoor staat met het oog op de Tromp Boat Race, die 14 en 15 oktober op de planning staan op het roeiwater nabij het altijd pittoreske en idyllische Hilversum.

Twee weken geleden was het te strak nemen van de binnenbocht een valkuil voor vele roeiers met als gevolg een expeditie door veel eiland kroos. Met een beetje richtingdiscipline zal dit niet meer voorkomen aankomende zondag.

De vroege vogels van blok 1 zullen om 9:30 bij de vierde brug vertrekken naar de Meerwegbrug, in de volksmond ook wel de derde brug. Lisanne Boekhoud is al een tijd hard aan het trainen voor de Skøll Skiff bokaal en zal zich ook wagen aan deze helse 3km om te kijken hoe het gaat. Niels Kruk en Joost van Hofslot lagen vorige skiff trial dicht bij elkaar qua tijden en zullen achter elkaar aan starten. Naast meer lichte dames, heren en zwaren starten er veel Hunze-roeiers, waaronder Jelle Bakker en Felix Mebius. Deze mannen zijn afgelopen zomer samen naar de Coupe de la Jeunesse geweest en willen laten zien dat ze hard kunnen skiffen.

In blok 2 gingen Ritten en Pancras bij de vorige skiff trial het hardst, zij zullen elkaar ook aankomende zondag weer het vuur aan de schenen liggen. Tevens zullen in dit blok de tweedejaars zwaren starten met de eer om weer een week hard te mogen brallen op het spel staat. Daarnaast starten enkele dames, zowel zwaar als licht waarbij er nu al weddenschappen worden afgesloten over wie de snelste gaat zijn.

In het laatste blok is het de beurt aan de RTC-roeiers. Joris heeft onlangs de overstap van licht naar zwaar gemaakt en hoopt daarmee ook een paar seconden harder te skiffen. . Vorige trial voer hij een harde tijd, tussen Jorn en Joost zal hij willen laten zien dat hij gewaagd is aan het zwaren-veld op de Tromp. Esmée voer ook een harde tijd vorige trial, nu zal ze achter onze WK onder 23-ganger Iris aan starten en deze zo veel mogelijk op de hielen proberen te zitten. Daarnaast starten er veel dames, waar Anna zich zal proberen te wagen aan Merel en Lotte.

Het belooft onstuimig te worden aankomende zondag en als de strijddampen opgetrokken zijn, kan zondagavond weer de balans opgemaakt worden en kan men aan de laatste week trainen voor de Tromp beginnen.

Benieuwd hoe zo’n trial in zijn werk gaat? Kom dan zondag gedurende de hele dag gerust even kijken!