Nabeschouwing Westelijke Regatta

za 20 - zo 21 mei 2017Ernst Rodenburg
Natuurlijk heeft iedereen afgelopen weekend op Time-Team gekeken om te kijken hoe ze het hebben gedaan om de Gyas Meerkamp maar afgelopen weekend was ook de Westelijke Regatta op de Willem Alexander baan in Zevenhuizen. Hieronder kan je de hoogtepunten van dat weekend nog even teruglezen mocht je het niet op de voet hebben gevolgd!

De zaterdag begon goed met een heldere lucht en voor het eerst werd er eens niet geklaagd over het feit dat er veel wind stond op de baan want de wind was hard mee. Dit veranderde jammmer genoeg in de middag want toen begon het hard te regenen en de wind die eerst zo prettig mee was zorgde voor hoge golven en moeilijk water. Desalnietemin werden er harde tijden gevaren wat zorgde voor eventuele hoop om een Gyas record te vestigen. Deze hoop begon bij de EJZ die in de voorwedstrijd ruim onder de 6 minuten wisten te varen. Zelfs met een niet zo goede eindsprint wisten zij 5.51 te noteren. Wat maar 3 seconde van het eerstejaars Gyas record af zit. In de Finale konden ze helaas niet dezelfde snelle tijd neerzetten omdat de wind was afgezwakt maar wat ze wel konden was de winst pakkken! De EJZ wist weer met een goede race de 10 punten en het blik te pakken in het klassement. Dit betekent dat ze nu weer de winst van het klassement in eigen handen hebben. Wat zal zorgen voor een spannende laatste paar wedstrijden. Ook had de EJZ een Lustrum want dit is namelijk al de 5e keer op rij dat de Gyas eerstejaarszwaar de winst pakt op de Westelijke.

Ook de EJLD wist zich te laten zien dit weekend. Zij pakte in de A finale de 2e plek. Helaas had de EJLD wat moeite met het weer en het water want net zoals in de voorwedstrijd werden er wel een paar snoekjes geslagen tijdens de race. Maar om dat met een tweede plek te bekopen is zeker niet mis. Gelukkig was dit de laatste wedstrijd op de WAB en hopelijk zijn er op de Bosbaan minder golven zodat ze over 2 weken wel de winst naar zich toe kunnen trekken!
Ook voor Baukje was het een bittere tweede plek. Na een geweldige strijd met Bente Paulis van Nereus moest Baukje helaas toegeven in de laatste 100 meter en scheelde het een half taftje voor de overwinning. Maar een mooie race was het zeker! Met golven die ongeveer over de riggers van beide skiffs kwamen was het een prestatie opzich om de finish te bereiken en dit was zeker weer een goed leer moment voor Baukje hoe ze moet omgaan met deze weersomstandigheden.

Wie ook tweede werden in de A finale waren Luuk en Wouter. Luuk startte in het G 1x veld waar hij net niet kon winnen van de skiffeur van Skøll. En Wouter startte in het LG 1x waar een Vidar skiffeur met ruime marge won. Voor hun beide dus ook een tweede plek. Ook de dubbeltwee van Mark en Thomas werden 2e in de B2x. Wel pakte ze punten voor het Development klassement met hun 4e plek in de Ldev 2x. Ids en Reinier werden in hetzelfde veld 3e en pakte dus ook punten. De Lichte Development 4- met daarin de TJL wisten ook punten te pakken door tweede te worden in de B finale.
Veel B finales en tweede plekken dus op zaterdag. Op zondag zag het er heel anders uit toen was er namelijk maar 1 ploeg die B finale voer. De rest haalde allemaal A finale of mochten geen Finale varen. Ook hier beginnend met de EJZ maar dit keer niet de acht maar de vier met die een tijdje heeft moeten wachten maar nu beginneling af zijn geworden. Met een ruime overwinning op de rest van het veld wisten zij het beginnelingen blik binnen te halen waardoor alle 12 van de EJZ nu beginneling af zijn geworden!

Daarnaast zijn ook op de zondag veel tweede plekken behaald. Just werd samen met Ward van Zeijl van Asopos tweede in het E 2x veld. Rob werd samen met Euros 2e in het LG 4- veld, Eline werd na een onzettende spannende race samen met Mike Wilms van Njord tweede in het DG 2x, Baukje werd 2e in het DE 1x veld, Luuk werd 2e in het E 1x veld en de EJLD werd jammer genoeg net tweede in het LDB 4* veld.

Als laatste startte de E 8+ Finale nog waar Gyas twee achten in had liggen. Een Gyas/Aegir combi, die bedoeld is om uiteindelijk naar de Henley te gaan, en de Gyas EJZ 8+ die zich tussen de oude achten mocht meten. Dit was ook een ontzettend spannende race waarbij de eerste 3 achten heel dicht bij elkaar lagen. Helaas kon de Henley acht niet doen wat ze in de voorwedstrijd wel konden namelijk de snelste tijd neerzetten. Maar hier werden ze 3e op 2 tiende van de nummer 2. De EJZ kon deze keer minder goed aanhaken zoals ze dat in de voorwedstrijd deden en werden 5e in de Finale.

Voor alle uitslagen van gyas kan je hier kijken. En voor alle verdere uitslagen kan je altijd op Time-Team gaan.

Reacties

Extra gegevens