Nabeschouwing Damen Raceroei Regatta

za 06 - zo 07 mei 2017Ernst Rodenburg
Afgelopen weekend is de Damen Raceroei Regatta gevaren. De zaterdag begin koud maar was uiteindelijk een warme dag alleen waaide het ook heel hard. De zondag begon iets warmer maar het werd ook niet echt meer mooi weer gelukkig was de wind wel minder dan op de zaterdag maar nog steeds hard tegen. Ondanks de harde tegenwind wist Gyas toch wat blikken binnen te halen. De hoogtepunten staan hieronder even op een rijtje.

Op zaterdag was het de eerstejaarszwaar die de show stal. Met allebei de boten, de acht en de vier, wisten ze 10 punten te pakken! Dat betekende een blik voor de acht maar helaas niet voor de vier want ook al pakte ze wel die 10 punten was het Vidar die de A finale won en het blik kreeg. Maar omdat Vidar niet mee deed aan het klassement gingen de punten naar de nummer 2: Gyas. Wie ook nog punten pakte voor het eerstejaarsklassement was het eerstejaarsdames viertje. Zij hadden direct finale en wisten daar 3e te worden.

In het Development Klassement wisten wat meer ploegen punten te pakken. De MGZ die met een invaller van Njord roeide werd 2e in de B finale en pakte dus 1 punt. In het Lichte development dubbel twee veld werden ook punten gepakt door Ids en Reinier en Mark en Thomas. Zij hadden direct A finale en werden respectievelijk 2e en 3e. De TJL vier zonder wist ook nog puntjes te pakken door de B finale te winnen en daarmee nog 2 puntjes mee naar Groningen te nemen.

De laatste race op zaterdag voor Gyas was de Dames Elite vier zonder. Hierin startte een Nereus/Gyas combinatie met daarin Veronique (Nereus), Ymkje, Eline en Baukje. Zij wisten hier ook de winst te pakken. Door die winst kregen ze allemaal een blik erbij waardoor Baukje en Ymkje SA zijn geworden! Gefeliciteerd dames!

Op zondag werd er vaker A finale gevaren. Op het eind van de dag werd er dan ook 3 keer achter elkaar geblikt! Beginnend weer met de eerstejaarszwaar. Want de winst pakken op de zaterdag was natuurlijk niet voldoende zij wilden ook dat beginners blik pakken waardoor ze beginneling af zouden worden. Dat is ze dan ook zeker gelukt. Het was in het begin een spannende race maar op de 1500 meter lagen ze een lengte voor en die hebben ze ook kunnen houden toen ze over de streep kwamen. Het tweede blik voor hen was binnen!

Iris Hochstenbach startte samen met Martine Veldhuis van Nereus in de Lichte dames Gevorderde dubbel twee. Deze twee dames hebben laten zien dat ze heel hard kunnen skiffen op het NK en zijn daardoor ook samen in de dubbeltwee gezet. Dat het hard gaat hebben ze laten zien want ze wonnen hun finale met een straatlengte op de nummer twee. Een erg knappe prestatie van beide dames. Ook zij mochten dus een blik in ontvangst nemen.
Als laatst startte het Dames Elite twee zonder veld met daarin natuurlijk de Gyas/Nereus combi van Ymkje en Veronique. In dit veld startte ook Eline en Baukje in de twee zonder. Ymkje en Veronique wisten ook dit veld met een ruime marge van 5 seconde op de nummer twee te winnen. Verassend was dat, ondanks dat Eline en Baukje voor het eerst die dag met elkaar in de twee zonder zaten, ze toch goed met het sterke Elite veld mee wisten te komen en een 3e plek konden bemachtigen.

Het weer was dus wisselvallig dit weekend maar een ding was constant en dat was de harde wind tegen. Maar ondanks dat heeft Gyas toch zichzelf weer kunnen laten zien en het weekend werd mooi afgesloten met een blikfeestje op de zondag. Voor alle verdere uitslagen van Gyas kan je hier klikken. En alle andere uitslagen zijn op Time-Team te vinden.

Reacties

Deborah Costantini · di 09 mei 2017 om 16:32