Voorbeschouwing Head of the river Amstel

za 18 - zo 19 mrt 2017Ernst Rodenburg
We zijn nog maar net op adem gekomen van de Heineken maar nu staat de langste en laatste lange baan wedstrijd voor de deur. Namelijk de Head of the river Amstel in Amsterdam. Deze 8 kilometer lange wedstrijd zal zoals de naam misschien wel verklapt op de Amstel gevaren worden. De start is bij de Hoop en de finish zal in Oudekerk plaats vinden. Dit zal de laatste kans zijn voor de eerstejaarsploegen om punten binnen te halen op de lange baan wedstrijden. Voor de ouderejaars is het weer een mooi moment om ervaring op te doen. De OJD heeft als doel de fel begeerde blauwe wimpel naar Gyas te halen wat nog een zwaar karwei gaat worden.

Het eerste blok op zaterdag begint op de schappelijke tijd van 13:30. De Clubheren zullen als eerst van start gaan in dit blok. Tijdens de Heineken wisten ze een 10e plaats te bemachtigen en ze zullen dat nu willen gaan verbeteren. Na de Clubheren volgend de Lichte Dames Elite dubbel vieren. Met daarin de bekende MGLD 4* en de EJLD combi. Ook hier is een verbeterinf ten opzichte van de Heineken gewenst. De EJLD 4* volgt achter deze 2 boten. Na een 5e plek op de Heineken en nu iets meer ervaring op de Amstel moet een hogere positie er zeker in zitten.

Het volgende veld dat start zal het Dames Elite 8+ zijn. Hierin start de OJD die op de Heineken al heeft laten zien wat ze wel niet kunnen. Ook dit keer is het veld sterk met bekende zoals onder andere Orca maar ook Nereus. Dit zal weer een heftige strijd worden en hopelijk kunnen ze de blauwe wimpel mee naar huis nemen.

De eerste eerstejaarsploeg die start is de EJD. Na de Heineken zullen deze er zeker op gebrand zijn om het resultaat te vebeteren en de eerste punten voor de ploeg binnen te halen. In het Dames Elite dubbel 4 veld start de MGD van Gyas versterkt door een Orcaan. Het veld is weer redelijk bekend wat dus een mooie kans is om te laten zien dat ze zichzelf hebben verbeterd ten opzichte van de Heineken. De Dames eerstejaars vier met zullen voor de 2e keer in hun klassement starten. De winterwedstrijden werden redelijk gevaren alleen viel de positie in het veld iets tegen. Nu kunnen ze laten zien dat ze die positie kunnen verbeteren. Als laatst zal er op de zaterdag ook een heren club dubbel vier starten met wat oud wedstrijdroeiers. Met onder andere Wouter Levinga en Joost Kuiper zal het zeker een mooi schouwspel zijn.

Zondag is het de tijd voor de heren wedstrijdploegen en de dames club boten. Beginnend met de MGL of TJL acht. Na het tragedische ongeluk op de Heineken waardoor ze de 5 km niet konden starten willen ze zeker laten zien dat ze ook lange afstanden kunnen varen. De 8 km lange wedstrijd lijkt me zeker geschikt daar voor. Na de TJL komt de EJL die door dezelfde tragische omstandigheden niet een optimale wedstrijd voorbereiding gehad waardoor de 5k een beetje tegenviel. Nu zou het, als de omstandigheden goed blijven, wel moeten lukken om een mooie race neer te zetten.
In het dames club veld worden er door 2 boten gestart. Een acht en een dubbel vier. De acht had op de Heineken zeker wat moois neergezet hopelijk kunnen ze dat op de Head evenaren of zelfs verbeteren. De dubbel vier heeft nog niet veel wedstrijden geroeid en zal zichzèlf dan ook in een plekje in het veld moeten vechten.

De zware heren mogen de dag en ook de wedstrijd afsluiten voor Gyas. Beginnend met de MGZ die, ondanks dat de slag Luuk Adema een blessure heeft, toch zal gaan starten met een invaller zal gaan proberen goed mee te komen met het veld zodat ze een plek kunnen bemachtigen in de top. Daarna is het de beurt aan de EJZ die tot nu toe zeker goede dingen hebben laten zien. Ze kunnen, zoals aangetoond op de Winterwedstrijden, prima hard gaan op de lange baan nu nog kijken of ze het ook 8 km lang kunnen volhouden. Na de EJZ 8 komt natuurlijk de EJZ 4. Zij hebben de eer om als laatst van Gyas de baan over te roeien. Hun doel zal zijn om een steady race te varen zodat ze uiteindelijk zoveel mogelijk punten mee naar Groningen kunnen nemen.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Wij wensen iedereen heel veel succes!

Vergeet niet naar de Oud Gyas Borrel te komen! Deze zal plaats vinden in Café Hesp.

Reacties

Linde van Tilburg · vr 17 mrt 2017 om 13:12
De EJZ 4 zijn zeker niet de laatste van gyas die de baan over gaan.
Kim en ik sturen beide nog een veteranen vrouwen 8. Waarbij Kim met haar sterke hoop acht winst hoopt te pakken in het veteranen A veld en ik zelf met de hunze dames in het veteranen B veld.

Succes iedereen dit weekend
Sybren Visser · vr 17 mrt 2017 om 13:15
Komt allen inderdaad kijken naar het dames veteranen B veld met de ex-Olympische roeier Annemiek de Haan aan boord!
-- anoniem -- · ma 20 mrt 2017 om 11:17
Sybren, -10 voor jou
Ken je ereleden sufferd
Sybren Visser · ma 20 mrt 2017 om 11:53
Volgend jaar een nieuwe kans.
-- anoniem -- · ma 20 mrt 2017 om 12:55
Linde van Tilburg schreef:Waarbij Kim met haar sterke hoop acht winst hoopt te pakken in het veteranen A veld en ik zelf met de hunze dames in het veteranen B veld.
Beide gelukt. Erelid Venema en de Hunze hebben wel nipt gewonnen van de dames van de Hoop..

Extra gegevens