Voorbeschouwing Argo Sprint en NSRF.

Daar is ie dan; de laatste nationale wedstrijd van het jaar! Voor het merendeel van de wedstrijdsectie zal zondagmiddag het einde van het seizoen betekenen, voor enkele toppers staan er nog mooie tripjes naar bijvoorbeeld Rotterdam, wellicht Poznan en uiteraard Keulen op het programma. In Amsterdam zijn echter nog een aantal klassementen, uitzendingen en een heleboel blikken te verdelen. Met zo’n 55 inschrijvingen op zaterdag / zondag en 20 inschrijvingen op de sprint zijn er vollop blikkansen over het hele weekend.

Terwijl Rogier z’n eerste pot op Henley in de 4- in de Visitors’ Cup makkelijk heeft gewonnen zal een andere zware vier zich dit weekend proberen te plaatsen voor het FISU WK begin september te Poznan. Tim, Koen, Menno (Aegir), Wessel (Skoll) hebben na de aardige ARB hopelijk weer wat stappen gezet zodat er op zaterdag in het SA4- veld een mooie pot gevaren kan worden en wordt er hopelijk kwalificatie afgedwongen, hiervoor zullen ze o.a. moeten afrekenen met de viertjes van Vidar en Orca die hetzelfde doel hebben. Verder zal ook Joris in dit veld aanwezig zijn om nog eens voor nationaal publiek in actie te komen in de lichte vier zonder die deze zomer naar Rio zal gaan.
De vier met Koen en Tim zal op zondag in de acht stappen, naast Menno en Wessel geflankeerd door de sterke dubbeltwee van Floris Roling en Koen Metsemakers, skiffeur Bastiaan Colette en Job Huigsloot. In dit veld met 10 inschrijvingen zal ook de voltallige MGZ, aangevuld met Nanne en Geert, gestuurd door Simone deelnemen. Luuk zal hopen op ideale omstandigheden op zaterdag of zondag zodat hij een lekkere tijd kan neerzetten in het SA1x en /of N1x veld en op zondag aan het einde van de dag in de 4x. Met een beetje wind mee en een redelijk instapniveau ligt het Gyas-4x record ook zeker voor het grijpen. Sander zal verder op zaterdag nog een mooie pot willen skiffen en op zondag zal hij met Ernst in de 2x gaan racen. Hier komt hij onder andere Koen en Mart tegen, die na hun succesverhaal vorig jaar op de NSRF in dit veld opnieuw een gooi zullen doen naar de blikken.

Ook de lichte vier zonder zal zaterdag nog een poging doen zich te plaatsen voor het FISU WK. Nils, Jolmer, Damion en Sybren zullen in het LSA4- veld het gaan opnemen tegen de LSB4- van Vincent en z’n maatjes en tegen de sterke Okeanos/Nereus combinatie die ook op een FISU ticket azen. Alle ploegen strijden tevens om het Nationaal Studenten Kampioenschap. Met de voorspelde wind mee wordt het tevens leuk om te zien of de 4 aan hun eigen razendsnelle tijd van 6.02 van exact een jaar terug komt. De LSB4- en Nereus/Okeanos 4- zullen op zondag tevens gaan combineren in het LSA8+ veld, net als voorgaande potten zal onze topstuur Linde hier de touwtjes in handen gaan nemen. Nils en Sybren zullen op zondag in het LSA2- veld gaan proberen een mooie tijd neer te zetten. Jolmer zal nog een keer hard willen skiffen in het LN1x veld en Damion zal in de 4x met Luuk, Mart en Sander een lekker potje willen dubbelvieren aan het eind van de dag. Just komt in drie velden uit dit weekend: in het LO2- veld met Berend Mortier van Nereus op zaterdag hoopt hij boord-blik nummertje acht te pakken. Met Ward van Zeijl van Asopos zal hij in de 2x proberen het blik te pakken en ten slotte zal de voltallige LM4x (zilveren medaille-winnaars in Poznan) in het SA4x veld een gooi gaan doen naar een volgend blik. Ook de sprint zal in het LO2- veld gestart worden.

Ymkje en Eline zullen op zaterdag hun eerste race met de nieuwe opstelling in het DSA4- veld gaan varen. In stayerhalen gaat het al een stuk harder dus wie weet wat voor mooie tijd er zaterdag uit kan rollen. Ze zullen hier tevens een gooi gaan doen naar het NSK. Op zondag zullen ze een tweede gooi naar een NSK titel doen; namelijk die in het DSA2- veld. Hier zal onder andere een mooie strijd tegen de 2- van Aegir uitrollen, waar ze op het NK nog net van verloren.

De EJL kan op zaterdag het droomscenario gaan voltooien. Waar na de Westelijke Regatta niemand meer iets gaf om kansen voor de winst in het klassement bleven de mannen er zelf wel in geloven en met enkele fantastische overwinningen hebben ze het nu helemaal in eigen hand: winst op zaterdag betekent automatisch winst in het klassement, ook een tweede plek kan nog voldoende zijn, zolang er voor Laga wordt gefinisht. Zaterdag rond 19.06 zullen we het weten! Op zondag zullen de mannen naast het LSA8+ veld ook in het LO4+ starten om te kijken wat het snelste viertje is. Op zondag zal verder het viertje een gooi gaan doen naar het beginnelingenblik zodat de hele ploeg beginneling af is geworden! Ook op zaterdag zal de 4+ (met Sjoerd, Lars, Pancras en Kwinten) starten, in het LN4+ veld. In theorie kan de acht ook het sprintklassement nog winnen, maar hiervoor zijn ze afhankelijk van wat Asopos doet.

Ook de EJLD kan op zondag een fantastisch seizoen bekronen met klassementswinst. In tegenstelling tot de EJL zitten zij in een iets luxere positie; een vijfde plek is namelijk genoeg om klassementswinst veilig te stellen! De 2x met Guyonne en Floor zal op zaterdag nog een poging doen het beginnenlingen blik in het LDB2x veld te pakken zodat ook zij de beginnenlingen status kunnen verlaten. Op zondag komen ze in het iets sterker bezette LDN2x veld uit. Op zondag zullen de 6 EJLD’ers aangevuld met Sarika en Pauline in twee 4x’en stappen om te kijken wie er het hardst gaan, tevens zullen ze hier de 7.14 uit 2013 (het lichte dames 4x record) willen aanvallen.
Sarika zal op vrijdag verder opnieuw voor de winst op de sprint gaan. Verder zal ze op zaterdag een laatste gooi gaan doen naar de winst in het LDB1x veld, op zondag is er vervolgens nog de kans de beginnelingenstatus te verliezen door samen met Pauline in het LDN2x veld te winnen.

De EJZ zal voornamelijk de focus hebben op het beginnenlingenblik op zondag. Na enkele tweede plekken zullen ze extra gebrand zijn de overgebleven ploegen naar huis te varen en het seizoen heel mooi af te sluiten. Op zaterdag is tevens een goede prestatie gewenst; om zo de hele mooie derde plek in het klassement vast te houden! Op zondag zullen Allard en Bram aangevuld met Dennis en Jan-Willem een gooi doen naar de winst in het B4+ veld.

De EJD heeft alleen in theorie nog kans op winst in het eindklassement; alleen als Njord buiten de punten eindigt en Gyas wint zullen ze Njord passeren. Aan de andere kant hebben de dames nog een paar punten nodig om Aegir achter zich te laten en een prachtig seizoen met overwinningen op de mooiste wedstrijden (Holland Beker, Varsity) te bekronen met een tweede plek in het klassement. Ook de tijd is zeker nog iets om voor te gaan; de 6.27 van EJD15 staat scherp, maar is zeker niet onmogelijk. Wel is het sprintklassement al binnen en zullen de dames dit vrijdag mooi willen afsluiten met misschien nog wel een sprintblik. De 4- zal op vrijdag gaan sprinten en op zaterdag nog een mooie laatste 4- race willen varen in het ddev4- veld. Op zondag zullen ze alle dertien in twee achten in het DSA8+ veld starten; aangevuld met Anne, Marjolein Scholtens en Arwen. Verder zullen Karlinde, Irene, Ilse en Yvonne in het DO4+ veld gaan roeien en Vivienne en Daniëlle zullen het Kommetje 2km vooruit gaan trappen in het DSA2+ veld.

De clubdames zullen op vrijdag en zondag in het DB4+ veld eens gaan kijken of ze mee kunnen komen met dit wedstrijdveld en een mooie ervaring op doen.

Ook de talentenploegen zullen dit weekend hun pot gaan varen. Na twee maanden hard trainen zullen de damesacht, herenacht en dames dubbelvier het in het speciale talentenveld op de Sprint en op de zondag gaan kijken of ze de beste acht danwel vier in dit veld zijn. Vorig jaar won de damesacht en met drie prima boten heeft ook Gyas weer volop kan op één of meer mooie overwinningen, zodat komend jaar hopelijk alle talentjes de weg naar de SVP en eerstejaarsploegen kunnen vinden.

De MGD zal ook in verschillende velden in actie komen. Merel zal op vrijdag tijdens de sprint en zaterdag tijdens een 2k een gooi doen naar de winst in het DB1x veld, op zondag zal ze met Merel van Proteus in de 2x starten in het DN2x veld. Marjolein en Nienke starten op beide dagen 2- en zullen zeker in het DN2- veld graag het blik pakken en de overgangsstatus bereiken. Anne zal met Marjolein Scholtens in het DN2x veld op zaterdag en tijdens de sprint starten om een mooie pot te varen. Op zondag zullen zij dus de EJD8+ proberen te versterken. Ten slotte zullen Nienke, Marjolein, Merel en Anne gestuurd door Meis een gooi gaan doen naar een blik in het DO4+ veld.

De MGL heeft de handen ineen geslagen met Okeanos voor de NSRF. Op zaterdag zullen Ids en Wouter samen met een lichte 2- van Okeanos in het Ldev4- veld gaan kijken hoe de 4 loopt, nadat ze afgelopen weekend een mooi trainingsweekend op Gyas hebben gedraaid. Op zondag zullen ze proberen het LN4- veld te winnen, en zullen ze tevens het LN2- weer starten en met een mooie race en goede tijd dit veld willen afsluiten. Reinier zal op vrijdag zijn derde sprint van het jaar willen winnen. Op zaterdag moet het dan echt gaan gebeuren: het LB1x veld moet na veel veel verschillende 2e plekken toch een keer worden gewonnen, al is de concurrentie ook dit weekend weer volop aanwezig. Op zondag zal Reinier samen met de skiffeur die hem op de ARB nog van de winst afhield in de N2x van start gaan om wat zware roeiers voor te blijven.

De MGZ zal ook in verschillende velden starten dit weekend om het jaar lekker gevarieerd af te sluiten. Tijdens de sprint zal Ernst skiffen en de 4- hun winst op de Thetis Sprint een vervolg willen geven. Op zaterdag zullen Ernst en Raymond een lekker potje willen skiffen en zullen Tijmen en Jorn in het N2x veld eens gaan kijken hoe ver ze hier komen. Op zondag zullen ze met z’n allen, aangevuld met Geert en Nanne een potje gaan 8en, indien het een beetje gaat lopen zal de enorm snelle tijd van 5:48,49 van zwaar ‘13 wel eens benaderd kunnen worden. Ernst en Sander zullen op zondag gaan dubbelen en de 4- met Jorn, Tijmen, Oscar en Jacob zal een gooi gaan doen naar het blik in het N4- veld.

Het belooft dus een vol weekend te worden met veel hard roeien. Het schema zit bomvol races van 8 uur ’s ochtends tot half 8 ’s avonds dus kom vooral langs om de laatste wedstrijd van het seizoen bij te wonen. Op zondag zullen we met 180 man terugrijden in bussen naar Groningen om daar lekker de uittraining te vieren met 1 of 2 biertjes.
Uiteraard zijn de races ook te volgen via time-team! Iedereen veel succes!

Reacties

Anniek Ruitenbeek · do 30 jun 2016 om 20:42
Ook bedankt namens de Talentenboten!

Extra gegevens

Meer nieuws