Mooie resultaten in Poznan!

Afgelopen weekend vond in het Poolse Poznan de laatste wereldbeker van het seizoen plaats. Met veel Nederlandse inbreng was er een mooie oranje inbreng. Ook Gyas was (uiteraard) weer vertegenwoordigd, zowel Sophie als Just wonnen namelijk een medaille hier!

Voor Just was het dit weekend het eerste 'grote mensen toernooi' na zijn onder 23 WK afgelopen zomer. In een nog niet enorm gevuld veld won hij heel knap een zilveren medaille in het LM4x veld! Helaas bleef het door onweer en storm op vrijdag bij een directe finale op zaterdag (de race for lanes werd afgelast), maar tijdens deze race lieten Just, Berend (Nereus), Sander (Proteus) en Ward (Asopos) zien dat er behoorlijk wat snelheid in de 4x zit; genoeg in ieder geval voor een nieuw Gyas-Combi Lichte 4x record! Voor het eerst is er nu een lichte roeier van Gyas onder de 6 gegaan in een 4x. Voor Just wordt het nu een periode van nog meer bootsnelheid creëren zodat er straks in Rotterdam nog harder gevaren kan worden!

Ook Sophie kwam in Polen in actie in de dames 8. In een klein veld met alleen de sterke achten van Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië erbij wisten ze in de directe finale een sterke eerste kilometer neer te zetten maar moesten ze vervolgens de andere twee achten langszij laten en was een derde plek het eindresultaat. De komende periode zal in het teken staan van weer fit worden en de acht weer helemaal bij elkaar brengen om straks in Rio de stap richting de snelste drie ploegen te kunnen zetten!

Reacties

Extra gegevens