World Cup III

vr 04 - zo 06 jun 2021

Nieuws

Goud en zilver op de World Cup III

Op de finaledag van de 3e wereldbeker in Italië hebben de Gyas roeiers en roeisters goede zaken gedaan. Ymkje wist met Veronique, Karolien en Ellen met een monsterlijke voorsprong het dames 4- veld te winnen. Ze verbeterden ook het Gyas-combinatie record in een tijd van 6:20.21. Ook Sophie wist haar handen op het eremetaal te krijgen en sleepte een zilveren plak uit de strijd. Dit zal voor beide vrouwen vertrouwen bieden richting de Olympische spelen!
Ook Luuk en Ties wisten het in de mannen 4- erg spannend te maken, in een moedige race waarin ze lang 3e lagen, moesten ze helaas in de laatste 500m hun meerdere erkennen aan Polen en miste op minder dan een seconde het podium. Iris moest gister al aan de bak in de A-finale, ze wist hier 5e te worden en kijkt terug op een leerzaam toernooi.

Voorbeschouwing World Cup III

Komend weekend is het zo ver: Luuk, Ties en Iris zullen afreizen naar het land van de pizza's en pasta's om zich aan de internationale roeitop te meten.
Holland pakjes hadden ze alle 3 al, maar ze mogen nu de laatste versie ook bij hun garderobe voegen. Na al het geregel met boten, hotels, coronatesten en quarantaines zullen de 3 topper deze week eindelijk op weg gaan naar Sabaudia, waar de 3e (en tevens laatste) Wereldbeker verroeid zal worden.
Iris zal in de skiff als eerste vrijdag de baan al over gaan, om 9:30/9:35 zijn de heats waar zij goed zal willen varen. Ze kan tegenstand verwachten uit Italiaanse, Britse, Poolse, Zwitserse en Nederlandse hoek.
Luuk en Ties hebben afgelopen weken hard getraind en zitten in een Laga-sandwich in de mannen 4-. Samen met Lars en Menno hebben ze veel uren gemaakt op het Noord-willemskanaal, wat natuurlijk ook al een beetje op Italië lijkt. Samen met 6 andere ploegen gaan ze hard strijden voor een podiumplek. De mannen gaan vrijdag om 10:55 de baan over.
Ook Sophie en Ymkje zijn van de partij, in respectievelijk de dames skiff en 4-. Sophie zal in de skiff om 11:10 verschijnen en Ymkje mag om 12:00 laten zien wat ze in huis hebben.

We wensen Luuk, Ties, Sophie, Ymkje en Iris onwijs veel plezier en succes toe!

Extra gegevens