Diës-week

ma 10 - zo 16 mei 2021

Nieuws

Diës-week 2021: Diës Dik Geworden!

Allerliefste Gyanen,

Volgende week is het weer tijd voor de DIËSWEEK!! Op 12 mei 1964 werd onze prachtige vereniging opgericht om roeiers, borrelaars en alles hier tussenin een eigen plekje te geven. Gyas is dus jarig, en wat is nou beter dan het vieren van een verjaardag? Juistem, het vieren van een verjaarWEEK!! Van 10 t/m 14 mei haalt Beheer de Boer alles uit de kast om jullie een epische week te bezorgen. Terugdenkend aan alle geniale Diësweken op de Gy, doen we het dit jaar even een beetje anders. De gehele week zullen er meerdere activiteiten plaatsvinden, zowel online als fysiek. Op maandag hebben wij een parel van een Desperados Pubquiz voor jullie klaarstaan. Dinsdag zal de LIK een prachtige activiteit organiseren, en op woensdag is daar iets voor de sportievelingen onder ons: het afleggen van een geweldige fietsroute. Op woensdagavond is natuurlijk de enige echte DIËS ALV niet weg te denken uit de planning, en op donderdag zal er een bierwandeling georganiseerd worden voor al jullie lawa lovers. Een online borreltje mag natuurlijk niet ontbreken op de donderdag, en op vrijdag sluiten we de Diësweek af met een terrasdag of een speciaalbierproeverij*. Hou allemaal de website in de gaten voor de inschrijflijsten die deze week online komen, want dit is een week OM NOOIT TE VERGETON!! #diësdikgeworden #gyasisjarig #beheerdeboer #diësweek

Feestelijke lebbers,
Beheer de Boer

* Het programma van de week is nog eventjes onder voorbehoud!

Dunne van Leussen

Wie kent hem niet? Het enige echte Gyas woordenboek, de Dunne van Leussen.

Deze illustere lijst is in 1996 geschreven door Martin van Leussen en in 2009 voor het laatst aangepast. Hoog tijd om de lijst weer eens aan te vullen!

Mis jij ook de uitleg voor PK, labo en de Oude Vier? Vind jij dat er nog andere typische Gyas-woorden ontbreken in de Dunne van Leussen? Laat het ons weten! Vul deze woorden dan op inschrijflijst in en zoek een passende omschrijving bij de woorden die jij nog mist. Ook als het woord al door iemand anders is ingestuurd kan je natuurlijk nog een suggestie doen voor een passende omschrijving. Probeer zo veel mogelijk de stijl van de huidige Dunne van Leussen aan te houden.

https://gyas.nl/pagina/vereniging/almanak/dunne-van-leussen

Extra gegevens

Naar het overzichtdo 14 jan 11:23