Tromp Boat Races

za 20 - zo 21 okt 2018

Nieuws

Drie blikken en twee baanrecords op de Tromp Boat Races

Afgelopen weekend startten de middengroepen en de ouderejaars hun eerstre wedstrijd van dit najaar. 37 Gyanen gingen de strijd aan op de Hilversums kanaal. Met prachtige en snelle omstandigheden werd er maar liefst drie keer geblikt en sneuvelden er twee baanrecords! Damion won het LH1x veld met een nieuw baanrecord en Iris wist maarliefst twee keer te blikken, namelijk in het LD2x veld, met een nieuw baanrecord, en het LDSB1x veld!

Voorbeschouwing Tromp Boat Races

Komend weekend is het tijd voor de Tromp Boat Races in Hilversum. Ook dit jaar rijdt de Bowa volgeladen met 25 skiffjes en één 4+ naar Hillywood. De Tromp Boat Races is een achtervolgingsrace van 5250 meters op een van de mooiste roeiwateren van Nederland aldus Rogier Blink. Na afelopen woensdag avond is er na kort overleg tijdens de ALV besloten om het Noord-willemskanaal langzaam om te bouwen naar het mooiste roeiwater van Nederland.

In totaal zullen er 32 skiffjes, één dubbeltwee en één 4+ starten van Gyas aan de start liggen. Deze achtervolgingsrace is een mooie gelegenheid voor de ouderejaars om zich te meten met de rest van Nederland en voor de tweedejaars een kans om te laten zien dat ze na een periode skiffen hard over de baan kunnen.