Europese Kampioenschappen Recice

vr 26 - zo 28 mei 2017

Nieuws

3 keer Zilver op het EK in Racice

Sophie Souwer, Marloes Oldenburg en Ymkje Clevering pakken alle drie zilver op de Europese Kampioenschappen in Tsjechie! Sophie had als eerste de zilveren medaille binnen met de vrouwen dubbelvier, daarna pakte Marloes samen met Lisa Scheenaard het zilver in de vrouwen dubbeltwee en de laatste zilveren medaille werd gewonnen door Ymkje die een geweldige race wist neer te zetten met de vrouwen acht!

Van Harte Gefeliciteerd met deze bijzondere prestatie dames!

EK kijken op Gyas

Alle drie de dames van Gyas zijn door naar de A finale op het EK. Ze hebben zo goed gevaren dat een Herkansing niet eens nodig was dus ze hebben morgen een dag rust. Zondag zal alles live te volgen zijn op worldrowing.com en datbetekent dat Gyas de livetracker aan zal zetten op het scherm in de sapjeskamer. Komt allen kijken om deze dames en hun boten aan te moedigen en ze over de finish zien gaan!

Tijdschema zal zijn als volgt:
Sophie in de W4x om 12:30
Marloes in de W2x om 13:15
Ymkje in de W8+ om 13:48

EK roeien in Recice

Dit weekend zal in Recice in Tsjechie het EK roeien plaatsvinden. Zoals eerder vermeld zal Gyas daar met maar liefst 3 roeiers starten! Namelijk: Sophie Souwer in de vrouwen dubbelvier (W4x), Marloes Oldenburg in de vrouwen dubbel twee (W2x) en Ymkje Clevering in de vrouwen acht (W8+). De races zullen te volgen zijn op de World Rowing site een link daarvan vindt je hier.

Niet 2 maar 3 Gyanen naar het EK in Recice

Naast Sophie Souwer in de dubbel vier en Marloes Oldenburg in de dubbel twee is er ook nog een derde Gyaan die zich mag melden aan de startvlotten in Recice. Namelijk Ymkje Clevering! Door haar goede prestaties van het afgelopen jaar en natuurlijk op het NK klein is het haar gelukt om te mogen starten op het EK. Ze zal starten in de vrouwen Holland acht! Ook haar twee zonder partner Veronique Meester zal meegaan naar het EK in dezelfde acht. Gefeliciteerd dames!

Het EK start volgende week van 26 tot 28 mei.

Marloes en Sophie naar het EK!

Het is dan nog niet helemaal officieel bekend maar het staat al wel vast.
Marloes Oldenburg en Sophie Souwer mogen Gyas vertegenwoordigen op het EK in Racice, Tsjechie.
Sophie heeft namelijk een plek veroverd in de vrouwen dubbel vier samen met Nicole Beukers, Inge Janssen en Olivia van Rooijen.
Marloes heeft zich in de dubbel twee gevochten en zal samen met Lisa Scheenaard starten.

Beide dames van harte gefeliciteerd en heel veel succes met voorbereiden de komende periode.

Het EK zal van start gaan op 26 mei tot 28 mei. Natuurlijk zal deze wedstrijd op Gyas te volgen zijn.

Extra gegevens

Naar het overzichtma 17 apr 11:47