WK niet-olympisch, onder 23 & junioren

zo 21 - zo 28 aug 2016
Rotterdam

Nieuws

Nabeschouwing WK Rotterdam.

Afgelopen week was het grootste WK ooit in Rotterdam. Namelijk het WK Junioren, WK onder 23 en het WK niet olympisch. 4 Gyanen deden mee aan dit evenement. Drie daarvan startte op het WK onder 23 en een op het WK niet olympisch. Deze Gyanen hebben gestreden voor een plek op het podium en hebben goede prestaties geleverd waaronder een bronze medaille. Dit gaat natuurlijk over Vincent, Just, Ymkje en Eline. Wil jij weten hoe hun races zijn verlopen lees het dan hier!

Brons voor Eline en Ymkje!

Na een bloedstollende race hebben Ymkje en Eline brons gepakt in de vier zonder op het WK onder 23. Met op de eerste plek de Verenigde Staten en tweede Roemenië kwamen ze als derde over de finish met een razendsnelle tijd van 6.33. Dit is een seconde harder dan het oude wereldrecord en hiermee hebben ze dan ook een nieuw nationaal sb record gevaren! De dames eindigden maar 6 seconde achter de Verenigde Staten die met hun vier zonder het wereldrecord verbraken met een tijd van 6.27.

Just en Vincent naar het WK!

Na het succes van vorig jaar op het WK onder de 23 is het weer vastgesteld dat Just en Vincent weer naar het WK mogen! Dit keer roeien ze niet met elkaar maar zijn ze afzonderlijk uitgezonden. Just mag starten op het WK niet olympisch in de lichte mannen dubbel vier en Vincent start op het WK onder de 23 in de lichte mannen vier zonder. Dit alles gaat plaats vinden in Rotterdam op de Willem-Alexander baan.

Ymkje en Eline naar het WK onder 23!

Gisteren is het definitief geworden dat Ymkje en Eline samen met Veronique Meester (Nereus) en Hermijntje Drenth (Nereus/Project 2020) plaats zullen nemen in de 4- op het WK onder 23! Zij zullen komende komende zomer in Rotterdam er alles aan gaan doen om hier heel zo hard mogelijk te roeien om dan natuurlijk het liefst een medaille mee te pakken.

Goed nieuws uit Amsterdam!

Het was een mooi weekend voor Just en Vincent! De mannen die vorig seizoen samen het SB WK roeiden hebben hun plekje in een bondsboot voor dit seizoen opnieuw weten te bemachtigen!

Extra gegevens

Naar het overzichtvr 08 jul 23:16