Head of the River Amstel

za 19 - zo 20 mrt 2016
8 kilometer lange race van De Hoop naar Oudekerk

Nieuws

Nabeschouwing Head of the River

Afgelopen weekend vond één van de mooiste tochten van de roeisport weer plaats: de Head of the River, 8 kilometer over de Amsel buffelen om tot een mooie tijd te komen. Ondanks de mindere deelname qua goede ploegen dan vorige jaren nog altijd een mooie wedstrijd met veel goed roeien. De eerstejaarsploegen lieten (opnieuw) allemaal zien bovenin mee te kunnen komen.

Voorbeschouwing Head of the River

Aanstaande zaterdag en zondag staat voor velen de langste wedstrijd van het jaar op het programma. Van De Hoop naar Ouderkerk; een 8 kilometer lange (of wat korter bij goed sturen) tocht die kan uitlopen op een pijnlijke, barre tocht of een mooie, epische overwinningstocht. Met 11 Gyas ploegen een iets minder brede bezetting maar nog altijd genoeg te zien op de Amstel dit weekend. Voor de eerstejaarsploegen uiteraard weer een belangrijke wedstrijd om punten te pakken voor het eerstjaarsklassement. Voor het eerst zal de Head dit jaar verroeid worden in vier blokken verspreid over twee dagen.

Teampresentatie Dames Holland 8+

Aanstaande zondag (20 maart) zal de dames 8+ van de roeibond zich presenteren aan het publiek met Rutger Mollee als presentator! Deze 9 dames zullen alles op alles zetten om tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Luzern op 28 en 29 meizich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Namens Gyas zal Sophie in deze acht plaatsnemen. Voordat ze op trainingskamp gaan zullen ze aanstaande zondag in het gebouw van Wattbike (aan de Amstelvlietstraat, op een paar minuten fietsen van Skoll) zichzelf gaan presenteren aan geïnteresseerden. Zijn jullie benieuwd naar de ins en outs van deze acht, heb jij vragen aan de roeisters? Kom dan aanstaande zondag om 15.00 even langs! Zie hieronder ook het bericht van Sophie: