Hurra

begin jaren ‘60 roeiden studenten die geen corpslid wilden worden, bij De Hunze. Veelal waren dat leden van andere studentenverenigingen, zoals bijvoorbeeld Unitas ( andere was o.a. VERA ). En zo was er in het seizoen een groep Unitas-studenten die een heel aardige acht vormden; huidig oud-lid Luuk Knol zat op slag, Theo Rijnten op 7, ook huidig oud-lid Harry Niebuur en latere hoogleraar aan RuG Jules Peschar ( nu al lang met emeritaat), gecoacht door Feico Camphuis. Hoewel dus gewoon voor De Hunze uitkomend, noemden zij zich de Hunze-Unitas-RaceRoei-Associatie.
Toen deze ploeg tijdens onderlinge trials waarbij 3 Aegir-ploegen werden verslagen, door in grote getale opgekomen supporters luidkeels met Hurra ! – Hurra !! werden aangemoedigd leverde dat nogal wat irritatie op bij De Vries, de voorzitter van De Hunze. Die zag z’n club overgenomen worden door die studenten. En zette eigenlijk meteen stappen om de studenten kwijt te raken.
Zo vormde deze Hurra-8 de stoot tot al enkele weken later de oprichting van Gyas.

Deze boot is op de Halfjaarlijkse-ALV van bestuur Van de Vendel in 2014 gedoopt door Ton Schoot Uiterkamp. 8+ Wedstrijdvloot Hudson 2013 2013 Wedstrijd 83,0kg

Materiaal

  1. Vloot-overzicht