Sponsorgoals.nl

Westelijke Regatta (Blik voor Luuk, MGL4-, EJZ en Ties)

Dit weekend reisde de wedstrijdsectie af naar Zevenhuizen voor de Westelijke Regatta op de Willem Alexander Baan. Waar zaterdag 9 ploegen van Gyas in de A-finale lagen en dit niet tot een eerste plek resulteerde was het zondag een succesvolle dag. Met maar liefst 10 ploegen in de A-finale werd er blik getrokken door Luuk, MGL4- (Stefan, Luc, Arjan en Jelco, Ties (onder 23 acht) en de EJZ!

Op zaterdag stonden de klassementsvelden op het programma. De EJD wist na een sterke voorwedstrijd, waar zij als eerste over de streep kwamen, als 6e te eindigen in de A-finale. Het lijkt er op dat de stijgende lijn is ingezet na een wat mindere periode. De EJZ werd, na een snelle voorwedstrijd waar ze bijna onder de 6 minuten gingen, vijfde in de A-finale. Ook de EJL werd vijfde in de A-finale. De LDEj4* gingen van start in de B-finale en kwamen hier als vijfde over de streep. Al met al werden er weer veel punten meegenomen naar Groningen en zullen er weer stappen moeten worden gemaakt om nog wat plekjes te stijgen in het klassement.

De middengroepen waren ook goed vertegenwoordigd in de A-finales van het development klassement. De MGZ2x (Jasper & Bram) werd achtste in de A-finale. De MGL2x (Pancras & Joris) werd zesde in de A-finale. De MGLD2x (Johanna & Fleur) wisten helaas niet de A-finale te halen en werden vierde in de B-finale. De MGD2x (Babette & Xanthe) werden vierde in de A-finale. De MGL4- (Stefan, Luc, Arjan en Jelco) werden na een spannende strijd met Skøll net tweede in de A-finale. De twee vier-zonders van de MGD werden na een mooie onderlinge strijd tweede en vierde in de A-finale en moesten het helaas afleggen tegen Aegir die uiteindelijk met een klein verschil wist te winnen.

Op zondag werden er net als zaterdag ook veel A-finales gevaren. Maar liefst 10 ploegen van Gyas lagen uiteindelijke in een A-finale wat resulteerde in vier blikken voor een Gyas ploeg! De grijze vier (Anna, Kaatje, Sanne en Leonie) mochten al om 09:35 uur van start in de A-finale van het DGb4- veld. Na het terugtrekken van de gele vier door een blessure werd de voorwedstrijd direct omgezet naar een A-finale. De grijze vier werd hier knap tweede. De MGZ2x had direct een finale en werd na een betere race dan zaterdag vierde. Hierna was het de beurt aan Luuk in het HE1x veld. Na een teleurstellende vierde plek op het NK Klein mocht hij weer van start tegen Guido (Thêta), die derde was geworden op het NK. Op de 1000m lagen Luuk en Guido ongeveer gelijk maar na een goede versnelling wist Luuk het verschil te maken. Uiteindelijk wist Luuk met maar liefst negen seconden te winnen van Guido! De MGL4- had na de ZRB laten zien hoe het moest. Na een sterke voorwedstrijd wisten zij ook dit weekend te winnen. Met een klein verschil van 1,28 seconden wisten zij eerste over de streep te komen. De MGL2x wist zich na een wat mindere zaterdag te herpakken en werd tweede in de A-finale. Hierna was het de beurt aan de EJZ van Gyas. Na een wat mindere voorwedstrijd waar zij onnodig tweede werden wisten zij in de A-finale met overmacht te winnen! Na een een geweldige eerste 1000m, waar zij los lagen van het veld wist de EJZ met maar liefst 3,12 seconden het veld te winnen! Met deze prachtige overwinning zijn deze jongens nu beginneling af! De EJL werd derde in de A-finale. Het veld waar iedereen de hele dag naar uitkeek was het HE8+ veld. Ties lag aan de start in de onder 23 acht en de MGZ lag voor het eerst aan de start in de Henley opstelling. De onder 23 acht ging uiteindelijke er met de winst vandoor en de Henley acht werd vierde in deze finale. Ten slotte was het de beurt aan de EJD in de DB8+ veld. Zij werden vijfde in de finale. Lara die in een combinatieboot (Vidar/Gyas/Skøll) werd knap vierde in deze finale!

Na een mooi weekend met veel A-finales en vier blikken keert de wedstrijdsectie weer terug naar Groningen om weer hard te trainen voor de volgende wedstrijd, de ARB op de Bosbaan (1 en 2 juni). Ik ben enorm trots op de prestaties van afgelopen weekend en wens iedereen veel succes met hard trainen komende tijd!

De uitslagen zijn hier hier te vinden.

Reacties

Extra gegevens