Skiffhead en Tweehead

zo 31 mrt 2019Sybren Visser
Dit weekend reisden 11 Gyanen naar Amsterdam toe om de Skiffhead of Tweehead te starten. De clubvelden roeiden een afstand van vier kilometer en senioren velden roeiden maar liefst een afstand van 7,5 kilometer van Ouderkerk aan de Amstel naar de Hoop.Vijf Gyanen ging de strijd aan in de skiff en op de Tweehead lagen er drie tweetjes van Gyas aan de start. Uiteindelijk ging Joost de Goede op de Skiffhead met de winst er vandoor in het beginner veld.

Zaterdag stond in het teken van de Tweehead. Met drie tweetjes in het dame club veld was Gyas goed vertegenwoordigd. Uiteindelijk was de twee met Cheryl Everlo en Daniëlle Kroeze het snelst van de Gyas tweetjes en eindigden ze 4e in het dames club veld. Op negen seconden, op een 8e plek, volgden Floor Metz en Guyonne Schuch. Na goed stuurwerk en met vijf boten door de grote bocht (zie foto) en zware omstandigheden op de Amstel zullen zij met een glimlach terug kunnen kijken op dit weekend. De dubbeltwee met Marthe Blaak en Anna Knol werd 12e in dit veld met 22 inschrijvingen.

Zondag stond in het teken van skiffeurs/skiffeuses. Als eerst mochten Iris Schuch en Femke Metz in het dames club skiff veld van start. Iris Schuch werd 3e in dit veld. Na een wisselende race waar vooral de bochten lastig waren en waar ze vooral tijd goed maakte de rechte stukken kan zij tevreden terug kijken op deze race. Femke Metz werd na een zware race tegen de wind in 6e in het dames club veld.

In het laatste blok was het de beurt aan Luuk Adema, Damion Eigenberg en Joost de Goede die over een afstand van 7,5 kilometer, of minder als je goed de bochten aansnijdt, de strijd aan gingen met hun concurrenten. Luuk Adema werd na een wisselende race 3e in het heren elite veld en 4e overal. Damion Eigenberg werd 3e in het lichte heren elite veld en roeide naar een 6e tijd overall. Joost de Goede wist na zes ploegen in te halen het beginner veld te winnen! Met zijn prestatie eindigde hij op een 10e plek overall.

Reacties