Verslagen vanuit Rio deel 2: Supportersverslag

vr 05 aug 2016Anne van Schip
Heey lieve Gyas-luitjes!

Mij is voor vertrek gevraagd of ik vanuit Rio wat updates wil doen aan jullie, dus bij dezen. Ik ben hier 10 augustus aangekomen en had vandaag de eerste wedstrijddag. Deze begon al gelijk goed met Sophie op het programma en uiteindelijk, door alle verplaatsingen, heeft ook Joris vandaag zijn wedstrijd gevaren! Het resultaat hebben jullie allemaal al gezien/gelezen/gehoord. Vanwege het gebrekkige Wifi hier zijn alle inhoudelijke updates een beetje mosterd na de maaltijd, dus die zal ik jullie sparen.

Toen de dames acht geroeid had hebben Jan Willem Snippe en ik de Gyas vlag, geheel tegen de regels in, over de reling gehangen en Sophie nog toegejuicht! We waren er niet van overtuigd of je het gezien hebt, Sophie, hopelijk geeft het je nog extra goede moed voor de finale zaterdag, waar Jan Willem en ik er ook weer zullen zijn! Alvast heel veel succes gewenst!

Zoals jullie allemaal hebben gezien hebben was de B-finale van Joris om 13 uur. Zelf had ik nog een sessie bij het baanwielrennen staan. Hierdoor heb ik je helaas niet meer live aangemoedigd Joris, maar misschien komen we elkaar in het Holland Heineken House nog tegen!

Vanaf de roeibaan naar het Velodrome koste ons bijna 3 uur reizen. Alles is wel aardig gestroomlijnd, maar er zijn gewoon eeerrgg veel mensen, die ook allemaal een voor een door van die detectiepoortjes moeten. Eenmaal op de baan was dit toch wel een deceptie. De sprinters reden helemaal niet zoals verwacht, helaas. Mijn broertje fietste in het ploegenachtervolgingsteam welke zich erg graag wilde kwalificeren voor de finales, waarbij ze maar 1 team er af hoefde te fietsen. Het was erg spannend, maar helaas gooide een stuurfout roet in het eten. Het was een grote achtbaan van emoties, dat hoort er bij met sport. Helaas.

Verder is Maurits ook erg betrokken hier bij de spelen, zij het wat meer in het Holland Heineken House. Hij begeleidt de show producties en grafeert de tegels die medaillewinnaars krijgen om in 'The legendary lane' te leggen. Er heerst een geinige open sfeer daar en het is ook wel weer eens wat anders om pasjes te maken met je ouders.

Al met al is het hier een enorme ervaring en is het erg leuk om zelfs in Rio bekenden van Gyas tegen te komen.


Liefs,
Anne van Schip, Jan Willem Snippe en Maurits van Sommeren

Reacties

Sarie Anne Meindertsma · za 13 aug 2016 om 12:03
Leuk verslag Ann!!