ARB / NK Groot en Thetis sprint

Acht blikken! De EJD8+ won en zette een hele grote stap richting het winnen van het Eerstejaarsklassement. De EJZ werd beginneling af. Joost en Jorrit werden Nederlands kampioen en SA! En het RTC Zwaar verdeelde onderling de blikken in O4-veld en het O4+veld!

Op vrijdagavond was de Thetis sprint waar de ploegen de benen even kort het zuur in konden jagen met de stevige tegenwind. De EJL haalde de finale en hierin werden zij vierde. De EJD4+ werd in het DB4+ vierde. De SB4- van RTC Zwaar werd door de kamprechters als tweede benoemd; alle mensen aan de kant waren het er echter over eens dat ze gewonnen hadden. Helaas hielden de kamprechters (zonder ondersteuning van een fotofinish) vast aan de overwinning van Nereus/Okeanos… De SA4- van het RTC Zwaar won de sprint van het O4- veld. De EJD8+ won nu ook in de sprint van Okeanos waardoor ze nu gedeeld eerste staan in het Sprintklassement.

Zaterdagochtend waren als eerste de voorwedstrijden van de SB4- waar de zowel de zware SB4- als de lichte SB4- zich vrij gemakkelijk plaatste voor de finale. In de finale roeide de lichte SB4- knap naar de tweede plaats; Pieter werd met zijn combinatie vierde en de SB4- werd vijfde. De lichte SB4- (met Joost en Jorrit) werden in hun derde race van de dag heel knap Nederlands kampioen in de LSA4-. Op zondag kwamen Joost, Jorrit, Daan en Boris in actie in het LO4- veld; hierin wonnen zij overduidelijk en hiermee werden Joost en Jorrit SA!
De SA4- van het RTC Zwaar werd in de SA4- (tevens NK) derde. Op zondag deed zowel de SA4 als de SB4 van het RTC Zwaar mee in O4- veld; hierin werd de SB4 eerste en de SA4 tweede. Daarna stapten zij ook nog in de 4+; hierin won de SA4 waarmee Jos Luttjeboer de overgangsstatus behaalde. Sophie en Nienke deden in twee verschillende combinaties mee in het DSA4X-veld. Nienke werd tweede, Sophie derde.

MGZ roeide zaterdagochtend de voorwedstrijd van het Dev4-veld; hierin lagen zij lange tijd op een positie die recht gaf op kwalificatie voor de A-finale; op het laatst werden zij helaas nog vierde. In de B-finale werden de mannen derde. Op zondag was het roeien in de voorwedstrijd van de N4- niet goed genoeg om de finale te halen. De MGD roeide op zaterdagochtend gemakkelijk naar de finale van het Ddev4-veld. In de finale was het de tegenwind en de golven die het de dames lastig maakten en werden zij zesde. Zondagochtend vaarden zij de tweede tijd van het DN4-veld in de voorwedstrijd. In de finale lagen zij rond 1500 meter aan de leiding, maar werden uiteindelijk helaas tweede. De MGL roeide dit weekend voor het eerst met Laurens van Aegir; hij is de vervanger van Thomas. In het Ldev4-veld werden zij in de finale vijfde. Op zondag hadden zij direct finale in het LN4-veld; hierin lagen zij vanuit de start eerste, maar in de laatste haal werden zij ingehaald door Nereus.

De EJD had zaterdagochtend in de voorwedstrijd nog niet een heel goede race; zij werden tweede en moesten het dus beter gaan doen in de finale. In de finale kwamen zij vanaf 250 meter weer heel goed op stoom en op 750 meter lagen zij al meer dan een bootlengte voor op de concurrentie. Daarna roeiden zij heel goed naar de overwinning in het Dames eerstejaarsachtenveld en kregen zij op het erevlot acht kratten bier van Rogier! Op zondag starten de dames in het DSA8+veld; zij starten in een erg sterke voorwedstrijd en gingen voor de plek van tijdsnelste derde. Dit lukte helaas niet. Bij de EJL ging het op zaterdag niet goed. Zondag herstelden zij zich goed met een erg goede start in de voorwedstrijd van het LSA8+veld. Zij haalden de finale echter niet door de sterke concurrentie. De EJZ kwam goed door de voorwedstrijd van de Ej8+; daarna roeiden zij in de A-finale van 500 meter tot 1500 meter heel erg goed waarbij zij Nereus het vuur aan de schenen legden; uiteindelijk won Nereus, maar werd onze EJZ knap tweede. Op zondagochtend roeide de EJZ degelijk naar de eerste plaats van de voorwedstrijd. In de A-finale van het Beginnelingen 8+ veld moest het dan gebeuren. De mannen kwamen goed uit de start en namen goed de leiding. Wel bleef er bij de toeschouwers langs de kant veel spanning, omdat Phocas steeds bleef aandringen. Met nog 250 meter te gaan was er een eindsprint en kwamen de mannen juichend over de finish. Nu ook de EJZ beginneling af, is Gyas de tweede vereniging die alle drie de eerstejaarsachten beginneling af heeft!