Competitieroeien

Competitieroeien is een recreatieve manier van roeien die je zo intensief kan maken als je zelf wil. In het eerste jaar zal je voornamelijk in een C4+ roeien, waarin je traint en door het hele land wedstrijden start. In het eerste jaar start je samen met je ploeg de Stuurboord- of Bakboordbokaal. Hier start je zeven wedstrijden door heel Nederland. Deze wedstrijdweekenden staan in het teken van samen sporten en na afloop een borrel meepakken!

Na het eerstejaar zijn er nog tal van mogelijkheden op Gyas in het competitieroeien. Via de Doorstart Ouderejaars Periode (DOP) kan je als competitieroeier met je ploeg toewerken naar een bokaal in het najaar of in het voorjaar. Deze bokalen kunnen worden gestart in verschillende boottypes naar keuze. 

Daarnaast organiseert Gyas twee landelijke competitiewedstrijden. De Gyas-Hunze Race wordt elk jaar eind februari georganiseerd door de grachten van Groningen en geldt als nationale opening van het competitieseizoen. De Gyas Meerkamp wedstrijd is sinds een aantal jaar een slotwedstrijd van het competitieseizoen. Deze wedstrijd wordt gehouden op het Hoornsemeer aan het einde van het collegejaar. 

Competitie

  1. Club