Nieuws

Beheer 24/25

Beste Gyanen,

Afgelopen donderdag is het nieuwe bestuur bekend gemaakt en dat betekent ook dat de zoektocht naar het nieuwe Beheer gaat beginnen. We gaan opzoek naar zeven opvolgers die aankomend jaar samen met de bhcom hun handen uit de mouwen gaan steken om het Bootenhuysch in goede banen te leiden. Het Beheer is verantwoordelijk voor het organiseren van borrels, feesten en verschillende evenementen op het Bootenhuysch. Ook houd je je bezig met alledaagse activiteiten op de vereniging als vrijmibo’s, tappen op de ALV, het sluiten van borrels, het coördineren van de schoonmaak en het verzorgen van de voorraad. Het Beheer bestaat uit zeven functie, die ieder naast de algemene taken ook hun specifieke taken hebben. Er staat ook bij wie in het huidige Beheer deze functie heeft. Om meer te weten te komen over de functie waar je interesse in hebt, twijfel niet om deze persoon een appje te sturen.

Word jij hier enthousiast van en lijkt het jou wat om feesten te organiseren en te helpen met het bootenhuysch draaiende te houden? App mij en de persoon die op dit moment de functie heeft. Je kunt vervolgens solliciteren door je motivatiebrief en CV uiterlijk donderdag 6 juni te sturen naar michielmuller200214@gmail.com

PS: Klik op het bericht om de functies te bekijken en wie er dit jaar verantwoordelijk voor was!

Nieuwe kandidaatsbestuur Dikkers

Met niets meer dan trots wil ik jullie voorstellen aan het nieuwe kandidaatsbestuur van ’24 – ’25.

Na een aantal weken vol gezellige koffietjes, leuke gesprekken en enthousiaste reacties, heb ik uiteindelijk een fantastische groep samen kunnen stellen waar ik al het vertrouwen in heb. Dit had ik niet kunnen beslissen zonder de goede hulp van het CvB en bestuur Schols. We gaan er een geweldig jaar van maken en stel iedereen dan ook graag aan jullie voor!

Klik op die bericht om te zien wie er in het nieuwe kandidaatsbestuur zitten.

Nabeschouwing Hollandia (NK klein)

Afgelopen weekend was de Hollandia en tevens het NK klein. Het NK werd gestart door onze ouderejaars, het NK werd afgetrapt met de time-trials op vrijdag. Hierbij moest er top 24 gevaren worden. Marthe en Willemijn maakten het erg spannend met hun 23ste en 24ste plek. Verder gingen ook Ruby en Erik door. Thijs en Jordy werden automatisch geplaatst. Op zaterdag waren ook de eerstejaars weer aan de beurt. Hierbij hebben de eerstejaars dames en eerstejaars lichte dames de klassementswedstrijd gewonnen! Beide dames ploegen van harte gefeliciteerd! In de kwartfinales werden de ouderejaars helaas uitgeschakeld. Op zondag maakte de eerstejaars zwaar het nog spannend, maar moesten helaas genoegen nemen met een derde plek in het beginnelingen veld. Jordy en Thijs waren nog in een verhitte strijd, waarin Thijs nipt voor bleef.

Nabeschouwing Varsity + CVR

Afgelopen 5 april zijn de wedstrijdsecties weer naar het zuiden van het land vertrokken. Om op de Bosbaan nog de laatste stappen te zetten voordat het twee kilometer seizoen begint.'

Na het langebaanseizoen zijn we nu aangekomen bij de aftrap van het kortebaan seizoen, oftewel de twee kilometer wedstrijden. De Varsity is de eerste wedstrijd op de kortebaan kalender. Gyas heeft al laten zien dat we goed zijn in bochtjes maken op de Amstel, nu was het tijd om te laten zien dat het op de twee kilometer baan ook goedkomt. Op het Amsterdam-Rijnkanaal werd weer stevig doorgevaren door onze mede Gyanen. Zo wonnen de eerstejaars lichte dames en eerstejaars dames, waarmee ze ook beginneling af zijn! Nog vele felicitaties naar beide dames ploegen!

Het weekend erna was de CalCoVoJaRega aan de beurt. Onze middengroepers hebben zichzelf hier voor het eerst in de viertjes, dubbels en skiffs tegen de rest van het veld mogen meten. Hier zijn weer mooie stappen gezet en A-finales bereikt!

Bestelmoment

Beste leden,

Het is weer mogelijk om fietskleding te bestellen! Het mooie weer komt er eindelijk weer aan, dus bestel snel je fietskleding zodat je deze zomer in Gyas kleuren de weg over kan gaan. Daarnaast is het ook mogelijk om competitiekleding te bestellen.
Je bestelt de kleding via deze link met het wachtwoord 'gyasgroningen' : https://www.powerhousesport.nl/nl/a-g-s-r-gyas/
Wanneer je op het product klikt, krijg je de officiële prijs te zien. De kleding wordt achteraf gestreept.

De shop staat open tot 15 april.

Bij vragen mag je mailen naar extern@gyas.nl

Varsity

Dit weekend april, zal de 140ste Varsity plaatsvinden op het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Houten en Culemborg. De Varsity is de eerste wedstrijd van het korte baan seizoen. De eerstejaars zullen zich hier naar de top van het klassement roeien en misschien zelfs beginneling af worden. Daarnaast hebben we natuurlijk ook de Oude Vier en Dames Vier. GWDV!
Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=58VjiLamcbo&ab_channel=sjaaknout

(voorlopige) Tijdsschema;
Voorwedstrijden:
10:00 TT Dames Overnaadse Vier
10:35 Lichte Dames Dubbel Vier
10:45 Dames Acht
11:00 Jonge Heren Vier
11:15 Lichte Heren Acht
11:55 Jonge Heren Acht
12:10 Dames Vier
12:25 Oude Vier
12:40 TT Heren Overnaadse Vie VW Oude Vier

Finales:
14:40 Dames Overnaadse Vier Finale
15:20 Finale Lichte Dames Dubbel Vier
15:40 Finale Dames Acht
15:45 Finale Jonge Heren Vier
15:50 Finale Lichte Heren Acht
15:55 Finale Jonge Heren Acht
16:05 Heren Overnaadse Vier Finale
16:20 Dames Vier Finale
17:00 Finale Oude Vier

GWDV!

Sollicitaties kandidaatsbestuur Dikkers

Lieve Gyanen,
Wat er afgelopen week allemaal is gebeurd kan ik soms nog maar moeilijk geloven, maar mijn enthousiasme wordt alleen maar groter en groter. Ik heb enorm veel zin om samen met mijn nog onbekende bestuur Gyas te gaan leiden.
Daarom ben ik opzoek naar acht gemotiveerde en enthousiaste Gyanen die dit samen met mij willen doen en de overige functies in het bestuur willen vervullen. In een bestuursjaar hou je de vereniging draaiende en help je de vereniging een stapje vooruit op je eigen manier! Daarnaast word je enorm hecht met je bestuur en maak je herinneringen voor het leven. Tevens kun je jezelf goed ontwikkelen en leer je de vereniging nog beter kennen in een jaar als deze!

Weet je al dat je wil solliciteren? Twijfel je nog? Of heb je eigenlijk helemaal geen idee wat een bestuursjaar inhoudt, maar lijkt het je wel leuk? Aarzel niet en bel, app of spreek mij aan om samen een wandeling te maken of kop koffie te drinken. Dan kunnen we het samen bespreken en elkaar beter te leren kennen.
Mocht je uiteindelijk beslissen om definitief te solliciteren, ontvang ik graag je motivatiebrief + CV voor uiterlijk 18 april op het email adres marjoleindikkers@gmail.com. Wie weet gaan wij er samen een fantastisch jaar van maken!

Klik op dit bericht voor meer informatie over de sollicitatie.

Praeses 2024/2025 Marjolein!

Lieve Gyanen,

Gisteren liet Bram aan mij weten dat ik aankomend jaar het stokje van hem over mag nemen. Ik ben derdejaars Gyaan en in de afgelopen jaren heb ik veel mooie herinneringen gemaakt. Zo heb ik in mijn eerste jaar bij Gyas veel lekkere maaltijden bereid bij de KookCie en stond ik elke week op de borrel. Toen kwam het talenten traject op mijn pad en heb ik mijn eerste jaar sportief afgesloten. Vervolgens heb ik in mijn tweede jaar een geweldig wedstrijdjaar gehad als lichte dame. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging en mag ik deze prachtige vereniging samen met mijn nog onbekende bestuur gaan leiden.

In de afgelopen jaren heb ik al veel van Gyas gezien, maar kan niet wachten dit aan te vullen met nog meer leuke mensen en herinneringen. Lijkt het jou leuk om samen met mij en zeven andere Gyanen volgend jaar een bestuursjaar op Gyas te doen? Of twijfel je nog? Bel of app mij gerust op 06-20407813. Dan kunnen we samen een wandeling maken of een kop koffie drinken, om elkaar beter te leren kennen. Ik heb er zin in en kijk erg uit naar aankomend jaar!

Verbouwingsnieuws!

Allerbeste Gyanen, Oud Gyanen en andere geïnteresseerden,


Zoals jullie allemaal weten is Gyas druk bezig om een verbouwing te realiseren. Al enkele jaren wordt er door de Commissaris Gebouw, BouwCie en andere commissies gewerkt aan plannen voor de verbouwing van ons geliefde Bootenhuysch. Na enkele tegenslagen in de afgelopen jaren zit er nu opnieuw schot in de zaak en raken we in een stroomversnelling.

In het afgelopen jaar is er meer inzicht gekomen op het gebied van financiën, vergunningen en organisatie en was het mogelijk om de ervaring die bij Oud Gyas aanwezig is, beter te benutten. Dit alles leidt ertoe dat we in de komende maanden grote stappen kunnen zetten om ervoor te zorgen dat we in juli, vóór de zomerstop, kunnen beslissen hoe de verbouwing eruit gaat zien, zowel op ontwerptechnisch als op tijdtechnisch en financieel gebied.

Om toe te werken naar dit punt is er een planning opgezet voor de komende maanden. Zo wordt er op dit moment professioneel gekeken naar de draagkracht van Gyas en vinden er gesprekken plaats met aannemers. In maart gaan we van start met het bouwteam, waarin de architect (Vector-i), constructeur (W2N), aannemer (n.t.b.) en Gyas plaatsnemen en op regelmatige basis vergaderen en samenkomen. Op basis van de financiële situatie en het plan van eisen wordt er een ontwerp gemaakt. Hierna zal er een iteratief proces ontstaan tussen bouwteam en de leden tot we tot een ideaal ontwerp zijn gekomen

Voordat we zover zijn zal er nog veel werk verzet moeten worden. We gaan een intensieve periode tegemoet waarin hulp vanuit alle hoeken nodig is. Inmiddels zijn er al verschillende subgroepen opgezet die meehelpen de verbouwing te realiseren, zo bestaan er nu bijvoorbeeld een communicatieteam, financieringsgroep en klankbordgroep die zich als ambassadeurs van de verbouwing inzetten om een verbouwd Bootenhuysch te realiseren. Verder zijn er allerlei activiteiten gepland om geld op te halen en bewustwording en enthousiasme onder de leden, oud-leden en niet-leden te vergroten.

Om iedereen op de hoogte te houden over de ontwikkelingen omtrent de verbouwing, brengen we via verschillende kanalen op regelmatige basis naar buiten wat de stand van zaken is. We zullen dit doen door updates te plaatsen op de Gyassite, Gyas nieuwsbrief en de Gyas instagram (@gyasintern) voor de huidige leden, in de Oud Gyas nieuwsbrief voor oud-leden en via LinkedIn voor andere geïnteresseerden. Daarnaast is er ook een website voor de verbouwing, gyasverbouwing.nl ! Deze website zal in de komende weken geopend worden.

Meedenken of meer weten over de verbouwing? Schroom niet contact op te nemen met gebouw@gyas.nl.


Gyas wint de verbouwing!

BouwCie ‘23-’24

Winterwedstrijd 2024

Het is eindelijk zover, na veel trainen met trainingskampen op de Amstel en Sevilla staat de eerste wedstrijd van 2024 voor de deur. De winterwedstrijd te Delft is waar onze Gyanen dit weekend hun longen uit hun lijf zullen roeien.

Op zaterdag trappen de middengroep vrouwen af om 10:00 in het dames dubbeltwee beginneling veld, gevolgd door Jordy in het lichte heren beginnelingen skiff veld. Hierna is de ouderejaars heren skiff vloot om 13:00 aan de beurt, met Erik in het elite veld, Bas in het gevorderde veld en Carlo in het beginnelingen veld. Het tweede blok wordt afgesloten door het lichte dames gevorderde dubbeltwee veld. Op zaterdag zullen alle eerstejaars hun eerste klassementswedstrijd starten. De eerstejaars licht zal om 10:00 starten, gevolgd door de eerstejaars dames en lichte dames om 13:00. De eerstejaars zware mannen eindigen de dag, zowel de vier als de acht, om 16:00.

Op zondag starten de eerstejaars heren en dames om 10:00 en de lichte dames om 13:00 in het beginnelingen veld. Tijje zal met Robert van de Zwolsche het lichte heren beginneling veld starten om 10:00. Het middag programma wordt gevuld door de ouderejaars dames met, Femke in het senioren b veld, Danique in het gevorderde veld, afgesloten door Willemijn en Marthe in het beginneling veld. De dag wordt afgesloten door de heren gevorderde vier-met om 16:00.