Nieuws

VRIJMIBO 4 FEBRUARI

Lieve Gyanen,

De tentamens zijn weer voorbij en de maatregelen versoepeld, dus het is weer tijd voor de eerste echte VRIJMIBO van het jaar. De spebi’s staan voor jullie klaar dus schrijf je snel in voor een plekje in het sapjesboek op vrijdag 4 februari!

Dikke kus,
Beheer ‘21-‘22

Coronaprotocol 25-01-2022

Zoals jullie vast meegekregen hebben tijdens de persconferentie van vanavond, mag er weer geconsumeerd worden op Gyas. Ons coronaprotocol is dus weer geupdate. Hieronder de belangrijkste veranderingen:

- Consumeren in de sapjeskamer is toegestaan, maar geplaceerd en op 1,5 meter afstand.
- Je reserveert je zitplaats via het sapjesboek, er is ruimte voor 40 man.
- Bij binnenkomst laat je je QR-code checken door wie er op dat moment achter de bar staat.
- Je zet je tafel neer op de aangegeven plek, zie ook de plattegrond in het protocol.
- Je zet zelf je tafel neer, en je ruimt zelf je tafel op.
- Ook aan tafel is er 1,5m afstand.
- Wanneer je loopt heb je je mondkapje op.
- In de hall of fame zijn 2 tafels gereserveerd voor het nabespreken van een outing.

Wat betreft het sporten is er niks aangepast.

Het uitgebreide protocol vind je hier.

Sportgala Groningen 2021!

Als gevolg van de coronamaatregelen zit een fysiek gala er dit jaar helaas niet in, maar toch krijgt onze Ymkje in een aangepaste vorm de eer en erkenning die zij verdient.

Kijk daarom op donderdag 27 januari om 18:00 uur om (hopelijk) te zien dat Ymkje sporter van het jaar wordt!
De livestream is via deze link te volgen

BAM! Gluhwalk

Lieeeeve allemaal!!!

De tentamens zitten er weer aan te komen dus we zitten met z’n allen hele dagen binnen te blokken. Hoog tijd weer voor een lawaatje dus!! Maandag 31 januari zal de BAM! een mega gezellige wandeling door de stad organiseren. Wees niet bang, het zal geen avondvierdaagse worden, met ongeveer een goed uurtje ben je weer klaar Onderweg mag de gluhwein natuurlijk niet ontbreken, dus we hebben verschillende hele fijne warme gluhweinstentjes onderweg… Bring your own cup!!
Dus schrijf je in met al je maten en dan zien we jullie heel graag 31 januari om 17:00. De route volgt nog!

OOK JE MAATJES AANMELDEN ANDERS WORDT ALLEEN JIJ GESTREEPT.

Groetjuuusss,
De BAM!

Krachthonk weer in gebruik

Afgelopen week zijn de Huismeesters druk bezig geweest om het krachthonk te isoleren. De puntjes moeten nog even op de i maar het krachthonk is weer in te schrijven! Huismeesters lekker gewerkt!

Ergohok op 1,5m

za 15 jan
Het Ergohok is vandaag op 1,5m gezet. Dat betekent dat er minder Ergo's staan dan voorheen. Alle huidige inschrijvingen zijn eruit gehaald omdat het aantal en het type ergo's (club, wedstrijd, compo) veranderd is. Schrijf dus opnieuw de Ergo's voor komende week in.

Stem Ymkje Sporter van het Jaar!

Ymkje is genomineerd voor het Sportgala Groningen 2021 in de categorie 'Sporter'! Breng je stem uit via deze link en zorg ervoor dat Ymkje Sporter van het jaar wordt!

Coronamaatregelen

Beste Gyanen,

Naar aanleiding van de persconferentie vanavond zijn er vanaf zondag 19 december nieuwe regels op Gyas.
In het kort betekent dit:
Gyas is open, maar alleen om te skiffen.
Binnen sporten en grotere nummers zijn niet toegestaan.
De kleedkamers en douches kunnen niet worden gebruikt.
Zondag volgt een uitgebreid coronaprotocol op de site. Daarnaast wordt gekeken of er net als vorige keer gedubbeld kan worden.

Als er vragen zijn, kan je mailen naar praeses@gyas

NKIR nabeschouwing

za 11 dec
Afgelopen zaterdag was het weer zo ver: kettingtrekken in sporthallen zuid AKA de NKIR! Met 73 roeiers verdeeld over 31 ploegen was Gyas goed vertegenwoordigd dit jaar.
In het grote dames gevorderdenveld mochten Femke, Iris, Phoebe en Willemijn het spits afbijten. Zij werden respectievelijk 49e, 24e, 36e, en 15e met een knappe tijd van Willemijn van 07:15,6.
Daarna was het aan de lichte dames gevorderd. Gaily, Ilse en Camryn hebben hard gestreden, maar moesten het doen met een 18e, 12e en 21e plek.
In de strijd om wie van de zwaren in het HG veld tot aan de volgende 2K de grootste bek mag hebben is Jitse er met de buit vandoor gegaan met een keurige tijd van 06:14,8. Hij werd hiermee 7e in een flink veld van uiteindelijk 74 deelnemers. Daan werd 47e met een tijd van 06:37,7, Jarno 30e met 06:29,2, Jeroen 26e met 06:25,5, Vincent 27e met 06:27,8, Joren 31e met 06:29,4, Sam 46e met 06:37,4, en Laurens 39e met een tijd van 06:33,4.
Robbie wist het linkerrijtje te behalen in het lichte heren gevorderd veld. Met een tijd van 06:46,8 werd hij 12e in zijn veld.
Toen was het de beurt aan de ouwe lullen van Gyas; Geert en Sybren. Geert moest zijn EJ sectie even laten zien hoe het moest, en hoewel hij niet te spreken was over zijn tijd van 06:09,8 - hij ging immers niet sneller dan Leo - wist hij toch zijn veld met overtuiging te winnen en een blik aan zijn verzameling toe te voegen. Sybren had even pauze van zijn taak bij Concept 2, en mocht het ook proberen in het lichte veteranen A veld. Zijn tegenstander, de wedcom van Asopos, wist hij achter zich te laten en met een tijd van 06:44,3 wist ook hij een blik te bemachtigen. Annemiek Oldenburg, moeder van, mocht het ook in Gyas kleuren proberen, en werd 2e in haar veld.
In het spectaculaire 8-veld waren de clubdames onder leiding van Rosan flink agressief weggestart, maar moesten dit duur terugbetalen in de tweede kilometer. Met een tijd van 08:00,5 werden zij 9e in hun veld. De clubheren hadden een strakkere race, en wisten hun split mooi strak te houden. Ook zij werden 9e in een sterk veld.
Voor Stefan was het erop of eronder. Al maanden strijden hij en Max Gompel van Triton tegen elkaar om de winst, waarbij er steeds zo’n 1,5 seconden tussen beide zit. Stefan startte goed weg, en lag lang vooraan, maar moest deze positie toch afstaan. Het kwartje viel helaas de verkeerde kant op, en met een tijd van 06:29,7 werd hij 3e in zijn veld.
Ook derde, maar een stuk blijer met het resultaat, was Roos. In een enorm pittig veld trapte zij een fantastische tijd van 07:05,1. Pauline kwam 10 seconden later binnen en eiste de 14e plek op.
Erik en Leo startten in dezelfde heat, waar Erik met een tijd van 06:23,7 26e werd van heren SB, en Leo 6e werd bij de heren elite, met de snelste tijd van Gyas die dag: 06:08,7.
De eerstejaars mochten de dag afsluiten. Allereerst de HEj 4, met Herman Aue, Pepijn Olthoff, Arris Craig, en Koen van den Bos. Met een tijd van 07:00,5 werden zij 8e in hun veld.
De lichte dames kregen een klap in de eerste kilometer, maar hielden zich strak aan hun plan en wisten knap nog een paar boten terug te pakken om uiteindelijk op een 7e plek te eindigen.
De eerstejaars licht wist met hun stagiair uit Leiden een tijd neer te zetten van 07:02,8. Ook goed voor een 7e plek.
De EJD en EJZ zetten deze trend door. De EJZ wisten het nog spannend door hun heat te winnen, maar de tweede heat ging toch net te hard om het podium te halen.
Ik hoop dat dit de hoog geëindigde Gyanen vertrouwen geeft voor de rest van het seizoen. En voor de rest: ergometers drijven niet, dus laat maar zien dat het in de boot pas écht hard gaat!

Silent Disco BAM! X MUSICIE

Lieve Gyanen,

Missen jullie de borrel in de Sapjes ook al zo erg? Niet getreurd, want de BAM! brengt de borrel naar jou thuis met de Silent Disco! Ga samen met je ploeg los op de gedraaide platen van de MusiCie in je eigen huis. De beste hits gecombineerd met je favoriete goudgele rakkers, wat wil je nog meer?
Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal koptelefoons beschikbaar. Wacht niet langer en schrijf je ploeg in! Het feest zal om 9 beginnen. Geef je avond een extraatje door een doos Flugel (32 eu), een tray pure pirana (24 eu) of een tray berenburg cola (21 eu) te bestellen!

Er zal rond de 6 euro per persoon gestreept worden, dit wordt gestreept op de persoon die jullie inschrijft gestreept. Regel de kosten dus zelf onderling. De minimale afname is 5 koptelefoons per inschrijving en de inschrijving is bindend.

De koptelefoons en bestelde flugel kunnen donderdag 23e december van 14:00 tot 17:00 worden afgehaald bij Gyas. Het inlevermoment is vrijdag 24 december van 11:00 tot 14:00.
TE LAAT INLEVEREN LEIDT TOT BOETE VAN 10 EURO.

Dikke kus, BAM! en MusiCie