1 blik op de Orca Slotwedstrijden

za 19 jun 2010Anne ten Broeke
Inmiddels is de laatste wedstrijd van het competitieseizoen geweest. Afgelopen zaterdag vonden de Orca Competitie Slotwedstrijden plaats op de Bosbaan. De OCS was de finale van de NOOC C4+ Competitie. Alleen de beste 24 mannen- en vrouwenploegen mochten hieraan deelnemen: vanuit Gyas waren Sowieso en Altijd Hard 1 en 2 van de partij! Tevens was het de laatste wedstrijd van de clubacht, 2x, B4+ en 4+ bokaal. De OCS resulteerde uiteindelijk in één blik voor Boordevol!

Eerstejaarsploegen
Altijd Hard
De hele NOOC C4+ Competitie is Altijd Hard met twee boten gestart. Dit resulteerde veelal in goede resultaten in herenpoule 1 en 2. Na de Euros Drienerlo Regatta hoorden beide boten bij de beste 24 ploegen van Nederland, dus ze mochten deelnemen aan de finales op de Orca Competitie Slotwedstrijden. Hier moesten ze eerst een 500 meter starten, waarna de beste 12 ploegen weer doorgingen naar de halve finale. Deze kwartfinale kwamen beide boten goed door ze bereikten een eerste en tweede plek in de heat. Hierna moesten ze in de halve finale weer een 500 meter roeien. De tweede boot roeide hier een tijd van 1:50.13 en kwam als zesde over de finish, helaas niet voldoende voor de A-finale. De eerste boot was met een tijd van 1:40.04 meer succesvol. Zij bereikten een tweede plaats en behoorden bij de beste zes mannenploegen van Nederland. Als laatste race moest door beide boten in de A- en B-finale een 2km geroeid worden. De tweede boot werd hier vijfde in de B-finale in een tijd van 8:16.51, de eerste boot bereikte een zesde plaats in de A-finale in een tijd van 7:42.46. De ploeg laat hiermee zien duidelijk bij de top C4+ Competitie te horen!

Sowieso
Ook de damesploeg Sowieso hoorde bij de beste 24 vrouwenploegen van Nederland en liet in het seizoen zien de beste eerstejaarsvrouwenploeg van Gyas te zijn. Zij startten de kwartfinale in de Pino. De dames lieten mooi roeien zien, en knokten voor een plek bij de eerste drie ploegen. Het werd een nek-aan-nek race met een C4+ploeg van Njord. Helaas was deze ploeg net iets sterker en met een tijd van 1:59.95 bereikte Sowieso een vierde plaats in de heat. Dit betekende dat ze net niet door mochten naar de halve finale.

Bote d’Or
De dames van Bote d’Or waren na de EDR 37ste van Nederland en mochten dus helaas niet de finales starten. Wel startten ze, zelfs met twee boten, in het losse onervaren C4+ veld. Na wat geregel met invallers van Beneden Peil en stuurtjes verschenen de dames aan de start van de 2km. De tweede boot kwam als derde over de finish. De eerste boot werd overduidelijk eerste in de heat. De zes tijdsnelsten gingen uiteindelijk door naar de A-finale, hiertoe behoorde alleen de eerste boot, met een tijd van 8:59.53. In deze A-finale ging het roeien helaas iets minder en bereikte Bote d’Or een zevende plaats.

Lenteploegen
Santé
De dameslenteploeg Santé verscheen aan de start van de 500 meter in het Lenteveld, net als Legendarisch en Lekker Pittig. De Orca Competitie Slotwedstrijden was voor hun de eerste échte wedstrijd. Uiteindelijk werden zij vijfde in hun heat, met een tijd van 2:20.25.

Legendarisch
Legendarisch had drie weken geleden al de EDR gestart, waar ze blikten in het lenteveld. Helaas waren ze op de Orca Slot nét niet de sterkste in hun heat. De dames waren niet zo tevreden over hun race waarin ze tweede werden met een tijd van 2:06.56.

Lekker Pittig
Als laatste Gyaslenteploeg startte Lekker Pittig een 500 meter. In een pittig tempo kwamen de dames richting de finishlijn. Deze bereikten zij als derde in hun heat, ze roeiden een tijd van 2:11.24.

Ouderejaarsploegen
Clubheren 2010
Ook voor de clubheren was de Orca Slot de laatste wedstrijd. Helaas waren ze niet compleet, maar uiteindelijk was het toch gelukt een invaller te vinden. De eerste 500 meter van hun 2km kwamen ze goed door. Helaas viel het daarna wat weg en konden ze het niet meer echt opzoeken samen. Uiteindelijk werden de clubheren zesde en mochten ze helaas niet door naar de finale. De heren zijn negende geworden in de Kruithuisbokaal.

Club ‘19
Na de PEiL stonden de clubdames vierde in de Kruithuisbokaal. Bij de OCS lieten de dames in de voorwedstrijd strak roeien zien en werden ze nét tweede in een tijd van 7:18.58. Deze plaats was goed voor een plek in de A-finale. Hier ging het helaas iets minder, en werden ze vijfde met een tijd van 7:33.15. Uiteindelijk zijn de clubdames vierde gebleven in de clubachtbokaal.

Boordevol
Het blik voor Boordevol op de Asopos Driekamp smaakte natuurlijk naar meer! Ook op de OCS lieten de dames zich weer van hun beste kant zien. In de voorwedstrijd van het dames onervaren 4+ veld werden ze al duidelijk eerste, en mochten ze door naar de finale. Ook ’s middags voeren ze weer een keurige race met mooie halen en kwamen ze als eerste over de finish. Een tijd van 8:12.12 was goed voor een blik die ze mochten ophalen aan het erevlot!

Gyqualitas
Ook Gyqualitas startte in het dames onervaren 4+ veld. Hun voorwedstrijd ging helaas niet goed genoeg. De dames werden zesde in een tijd van 9:14.18, waardoor ze niet door mochten naar de finale.

Rosanne & Lisette
Rosanne & Lisette hebben in het seizoen een duidelijk stijgende lijn in de 2x laten zien. Ook op de Orca Slot waren ze weer tevreden over hun race. Ze voeren een goede 2km, maar eindigden net achter de nummer 1 en 2, waardoor ze niet door mochten naar de finale.

Laura & Nele
Ook Laura en Nele startten in het D2x veld. Hun heat was een beetje opgesplitst in twee delen, waarbij zij bij de beste drie hoorden. Helaas was hun tijd net niet voldoende voor een tweede plaats, waardoor ze niet door mochten naar de finale.

Briljant
Briljant startte hun laatste wedstrijd van de B4+bokaal. De voorwedstrijd kwamen ze makkelijk door. De dames voeren een vlakke race en kwamen als eerste over de finish. In de finale was het de hele 2km lang een nek-aan-nek race met Asopos. Helaas was deze ploeg net acht tiende sneller en werd Briljant tweede met een tijd van 8:25.84. Briljant is uiteindelijk heel netjes tweede geworden in de Chris Heuvelman B4+ bokaal!

De uiteindelijke standen van de ouderejaarsbokalen en de C4+ Competitie zijn (hopelijk snel) te zien op www.nooc.nl.