Wedstrijdverslag Westelijke Regatta

Afgelopen weekend werd de westelijke Regatta verroeid. Onder velen beter bekend als de Randstad Regatta. Het weer was mooi: de resultaten nog mooier. Gyas blikte maar liefst 8 (!) keer.

Caroline
Op zaterdag startte Caroline het LDN1x veld. De voorwedstrijd liep niet zo lekker waardoor ze zich niet wist te plaatsen voor de finale. De zondag in het LDB1x veld ging het roeien een stuk beter en Caroline wist zich nu wel te plaatsen voor de finale. Daarin werd zij uiteindelijk 3e.

Marion
Marion startte net als Caroline op zaterdag in het LDN1x veld en op zondag in het LDB1x veld. Ook bij Marion liep het op zaterdag niet lekker, gevolg: geen finale. Op zondag wist zij wel de finale te halen en werd daarin 2e, achter Skadi.

Sophie
Sophie, alias Sophie Souwer Power, startte dit weekend het DN1x veld en op zondag het DO1x veld. Ten opzichte van de vorige keer dat Sophie op de bosbaan roeide, heeft ze bewezen veel progressie te hebben geboekt. Waar ze vorige keer nog ruzie met de balletjes had, voer ze dit weekend strakke races. Op zaterdag won zij overtuigend de A-finale en heeft daarmee de overgangsstatus bereikt. Van te voren was bekent dat op zondag het overgangsveld een stuk zwaarder zou worden. Wederom haalde Sophie op zondag de finale en daarin nam zij het o.a. op tegen Nereus. Even zag het erna uit dat Sophie haar boot nog net voor die van Nereus zou parkeren, maar Sophie kwam net iets te kort. Noemenswaardig is de eindtijd van Sophie: 7:52.39 (!!!)

Joris
Joris zou dit weekend het SA1x veld starten en samen met Paul in een SA8+ stappen. Joris voelde zich het weekend niet lekker maar startte toch het SA8+ veld. Dit ging niet geheel onverwacht niet hard genoeg. Joris was daarmee uitgeschakeld voor de finale. Vanwege ziekte trok Joris zich terug uit het SA8+ veld.

Paul
Paul heeft na zijn blessureleed het roeien weer opgepakt. Niet zoals voor zijn blessure in de dubbeltwee, maar dit keer in de SA8. In een acht met de lichte top van Nederland plaatsten zij zich voor de finale. In de finale werden zij helaas 2e, achter een zware-combiploeg.

Esmee
Na vorig weekend in Duisburg te hebben gestart met de SB-equipe, verscheen Esmee dit weekend wederom in de 4- en de acht. In een rechtstreekse finale kwam Esmee met haar 4- als eerste over de eindmeet in een tijd van 7:13.66. Haar eerste blik van het weekend was daarmee binnen. Op zondag stond de SA8+ op het programma. Ook hierin wist Esmee met haar boot te domineren. Het 2e blik voor haarwas daarmee binnen.

EJD
Sinds vorige week is de EJD geen acht meer, maar een viertje. Na een aantal trainingen daarin te hebben gedraaid stond dit weekend al snel de eerste wedstrijd op het programma.
Op zaterdag wisten de dames al te verrassen door op een relatief laag tempo de voorwedstrijd te winnen. De EJD wist van de gevaren heats de snelste tijd neer te zetten. In de finale namen ze het op tegen de vier van Kirsten en Grietje. Ervaring in een vier vs. onervaring in een vier. De ervaring trok dit keer aan het langste eind. De dames werden nipt 2e. Een veelbelovend resultaat voor zondag in elk geval. Zondag startte de EJD het DB4+ veld. De finale werd behaald en daarin waren de dames het snelst. De nieuwelingenstatus is hiermee verdiend.

EJZ
Na lichtelijk tegenvallend resultaat op de ZRB roeiden de zwaren dit weekend met een Hunze invaller. Op zaterdag werden de mannen in de voorwedstrijd 3e wat resulteerde in de B-finale. Hierin werden zij 3e. Zondag werd het B8+ veld gestart. Hierin werd de finale wel behaald en werd de EJZ uiteindelijk 4e.

EJL
Eerstejaarslicht startte op zaterdag het LN4+ veld en werd in de voorwedstrijd 3e. In de finale eindigden de mannen als 5e. Zondag stond het beginnelingen veld op het programma. Als 3e tijdsnelste wisten de mannen zich nipt te plaatsen voor de finale. Hierin finishten de mannen als 3e.

MGZ
Na goede resultaten op voorgaande wedstrijden was dit niet het weekend van de MGZ. Beide 4-’s liepen in het Development klassement de finale mis en werden in de B-finale 4e en 5e. Zondag moest dat beter. Om 8.00 uur ’s ochtends werden de voorwedstrijden gevaren. Helaas wist de MGZ de goede vorm niet terug te pakken waardoor ze de finale misliepen.

MGD
Net als de MGZ had de MGD op zaterdag ook al vroeg hun voorwedstrijd. De dames kwalificeerden zich helaas niet voor de A-finale. In de B-finale werden ze laatste. Op zondag kwam de MGD in de voorwedstrijd niet heel snel uit de start, maar lagen toch bij het veld. De A-finale werd behaald. Hierin werden de dames 5e.

Gyas/Aegir
Gezien de resultaten uit het verleden kon dit weekend nog wel eens het weekend van Grietje en Kirsten gaan worden. Na zaterdag de voorwedstrijd te hebben gewonnen mocht de A-finale worden gestart. Een tijd lang lag de Gyas EJD op hen voor. De ervaring van de boot van Kirsten en Grietje wist het te winnen van de EJD. De dames werden 1e en gaan nu verder in de 4-.

MGL: Tim en Frank
Tim en Frank hebben bewezen hard te kunnen varen in de 2-. Op zaterdag lagen de mannen lange tijd achter een Nereus boot. In de laatste 500 meter roeiden Tim en Frank nog net langs de Nereus boot en wonnen daarmee de voorwedstrijd. In de finale bleek de andere Gyas 2- net iets sneller, maar de mannen wisten een zeer goede prestatie neer te zetten. Op zondag startten de mannen LN2- in een rechtstreekse finale. Dezelfde goede klappen werden gemaakt als de dag ervoor en met ruim 7 seconden voorsprong werden de mannen overtuigend 1e.

MGL: Joost en Jorrit
Na het avontuur in Duisburg van vorig weekend waar Joost en Jorrit hebben mogen proeven aan het “internationale racen” kon de opgedane ervaring dit weekend worden toegepast op Hollandse bodem. Op zaterdag wisten beide heren met gemak de voorwedstrijd te winnen. Op straatlengtes kwamen zij als eerste over de finish. Beide MGL boten waren als snelste geplaatst voor de finale. Daarin werden Joost en Jorrit 1e en zoals gezegd Tim en Frank 2e. Zondag startten Joost en Jorrit het LSA2- veld. In een rechtstreekse finale werden de heren 2e.
Eerder deze week kregen Joost en Jorrit een telefoontje van Triton om in te vallen in hun LSA8+. Zonder met de overige mannen te hebben getraind werd de rechtstreekse finale gestart. In een tijd van 5:55.80 haalden zij het achtste blik voor Gyas dit weekend binnen.

Al met al goede resultaten voor Gyas dit weekend. Volgende stop: ARB (NK groot op 5 & 6 juni)