Okeanos Competitie Toernooi

za 08 mei 2010Anne ten Broeke
Tegelijk met de ZRB en het Lentekamp vond was afgelopen weekend de tweede en meest rustige van de Vlietbokaal: het Okeanos Competitie Toernooi op de Bosbaan in Amsterdam. Op en om de bosbaan was het opvallend leeg, vrijwel geen bowa’s of rondhangende roeiers. Toch was Gyas goed vertegenwoordigd: alle zes gladde vierploegen startten de wedstrijd. ’s Ochtends roeiden ze 1000 meter en ’s middags 2000 meter. Hierna werd de tijd van de 2000m teruggerekend naar 1000m tijd en de eindstand bepaald.

Te Dol
Te Dol voer een goede eerste race en werd derde op de 1000 meter. Dit deden ze in een tijd van 4: 16.93, de snelste tijd van de Gyas damesploegen die dag. Bij de tweede race werden ze derde. Hierdoor haalden ze uiteindelijk een vijfde plaats in het klassement en waren ze de beste Gyas damesploeg op het OCT.

Boordevol
De dames van Boordevol waren niet helemaal tevreden over hun eerste race. Het was rommelig en ze zaten niet goed bij elkaar. Ze werden op hun 1000 meter derde met een tijd van 4:19.74. De 2000 meter ging ’s middags beter en hierover waren ze dan ook erg tevreden. In deze heat werden ze duidelijk eerste met een tijd van 4:25.89. Uiteindelijk werd Boordevol zesde van de 17 ploegen in het onervaren DB4+ veld.

Gyqualitas
Gyqualitas was in dezelfde heats geloot als Boordevol, dus ze mochten het tegen deze ploeg opnemen. Zij bereikten zowel op de 1000 meter als op de 2000 meter een vijfde plaats. Deze twee races waren goed voor een dertiende plek in het klassement.

Slag of Stoot
Slag of Stoot beide afstanden tegen Te Dol. Ze waren helaas niet zo tevreden over hun 1000 meter, waar ze vierde werden. ’s Middags bij de 2000 meter race ging het roeien beter en bereikten ze eveneens een vierde plaats. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat ze overall veertiende werden.

Cervisia Rex
De mannen van Cervisia Rex deden het, ondanks de te kleine schoenen in de leenboot van Okeanos, in hun eerste race erg goed. Hier voeren ze vooraan en werden ze tweede met een tijd van 3:46.47. ’s Middags probeerden ze dit door te zetten, maar conditioneel gezien was de 2000 meter toch niet helemaal hun afstand. In deze race werden ze vierde in een tijd van 4:00.68. Met deze tweede races bereikten ze uiteindelijk een zesde plaats van de negen mannenploegen in het onervaren HB4+ veld.

PPRD
De MatCiehelden van PPRD waren niet zo te spreken over hun races. De 1000 meter roeiden ze in een tijd van 3:57.78, goed voor een vijfde plaats. Bij de twee keer zo lange afstand die ’s middags verroeid werd kwamen ze ook als vijfde over de finish. Met deze twee prestaties bereikten ze een negende plek in het klassement.