Nabeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

za 29 - zo 30 okt 2022Koen Groot Wesseldijk
Afgelopen weekend vonden de Asopos Najaarswedstrijden plaats op de Bosbaan in Amsterdam. Klik op dit bericht voor de nabeschouwing van dit weekend!

De najaarsklassieker werd door Gyas vertegenwoordigd met maar liefst 61 ploegen. Op zaterdagochtend vroeg was het aan CTG Dames 2B om het spits af te bijten in het onervaren C4+ veld, traditioneel het de publiekstrekker van de Asopos Najaarswedstrijden. De dames werden eerste en plaatsten zich daarmee direct voor de kwartfinales. Een goed begin van het weekend! Hierna volgden de andere 21 boten die namens Gyas aan de start lagen in dit veld. De EJD selectie, CTG Dames 1A en Dames 14 X 16 wisten dit kunstje te herhalen, de rest van de ploegen mocht zich opmaken voor de herkansingen. Na een chaotische middag, waar de wedstrijdleiding tevergeefs een poging deed tijd te winnen door de herkansingen om te dopen tot time-trials, belandden uiteindelijk 8 ploegen in de kwartfinales. Hiervan wisten CTG Dames 1A en de EJD selectie de halve finales te houden, waar de CTG dames strandden en de EJD selectie naar de B-Finale roeide. Naast het dames onervaren C4+ veld bracht de zaterdag nog veel andere leuke velden. Twee DOP ploegjes traden aan in het open dames dubbelviermet veld, waar beide ploegen 5e werden in de voorrondes. Fleur en Iris werden op een haar na tweede in het Dames tweezonder veld, en de oud clubdames van JMRW werden 5e in poule 1 van het dames viermet veld. In poule 2 van datzelfde veld roeide ook Tri-eau naar een 5e plaats. De mannen van Krowket wisten met hun derde plaats in het heren dubbelviermet veld ook de derde plaats te bemachtigen in het klassement van de najaarsbokaal. In het heren dubbeltwee veld werden Koen en Werner 2e. De ouderejaars van de selectie EJL en EJZ legden een acht op het water in het heren eerstejaars selectieveld, waar EJL 3e werd in de B-Finale en EJZ 6e in de A-Finale. De andere selectie C4 was een C4* van de selectie EJLD. Na de snelste tijd van het veld te hebben gevaren in de voorwedstrijd werden de dames eerste in de A-finale! Ook Joris won, namelijk in het heren skiff veld. Met deze overwinning werd hij eerste in het klassement van de najaarsbokaal door maar liefst alle wedstrijden te winnen!

De zondag begon nog vroeger, maar met een extra uurtje slaap vanwege de wintertijd. Wederom waren het de onervaren C4’en die de dag mochten aftrappen. Van de 17 ploegen die Gyas vertegenwoordigden in dit veld wisten de CTG Heren 2 zich direct de plaatsen voor de kwartfinale. De overige boten gingen door naar de herkansingen, die op zondag gelukkig vlekkeloos verliepen. Uiteindelijk belanden twee C4’en van de EJZ selectie in de B-finale, waar ze 2e en 3e werden. Tussen de heats van het onervaren C4+ veld door werd er geroeid door onze ouderejaars ploegen. Ook de dames van de DOP die meededen in de gladde vier werden 5e in de voorwedstrijd. De mannen van Slag Apart plaatsten zich na een 1e plaats in de voorwedstrijd van Poule 1 van het heren viermet veld voor de A-Finale, waar ze eindigden op de 6e plaats. In poule 2 roeide John Beton zijn eerste wedstrijd, waarin de mannen eindigden als 4e. Even later werden de dames van Anti Rowing Rowing Club 2e in de B-Finale na een spannende voorwedstrijd. De acht van de selectie EJD bereikte een derde plaats in de A-Finale in het dames eerstejaars selectie acht veld na een spannende race. Joris had na een nachtje slaap genoeg rust gehad en stapte nogmaals de boot in, deze keer in de tweezonder met Tom. De heren werden 2e, en Joris moest nog even geduld hebben voor zijn volgende taart. Die kwam er wel, namelijk in het heren 8 veld. Deze Gyas/Proteus/Thêta combinatie, met de creatieve naam Broodhuis/Gyros/Feta, won het heren 8 veld, met naast Joris Pepijn, Tycho en Tom als vertegenwoordigers van Gyas in de boot. Bij het erevlot verzamelden alle aanwezigen van de drie verenigingen waarna de drie liederen klonken (en iedereen ongetwijfeld gehoorschade heeft opgelopen). Het weekend was al helemaal compleet toen de tweede boot van de selectie EJLD ook won, ditmaal in het dames eerstejaars dubbelviermet veld.

Ik wil iedereen die dit weekend aanwezig was bedanken voor hun enthousiasme. Uiteraard kunnen de ploegen die gewonnen hebben donderdag hun taart ophalen op de borrel!