za 28 - zo 29 mei 2022

Nieuws

Nabeschouwing Nortwave Regatta

Afgelopen weekend was het weer zover: met een botenwagen goed voor 90 roeiersplekken vertrokken verschillende wedstrijploegen naar de WAB voor de Northwave Regatta. Het is maar goed dat we onderweg niet in een controlefuik zijn gereden.
Het weekend begon op de zaterdag vroeg met Erik, die het in de voorwedstrijd moest bekopen met een 2e plek, nipt achter een Tritonees. Ook Bavin, de ouderejaars dubbel, had een 2e plek in de voorwedstrijd, eveneens als Thijs die in het lichte skiff veld net achter de Brian van Theta eindigde. Ilse/Camryn hadden genoeg over bij het inwegen, en eindigde net in als Roos/Pippa (Ropa) op een 4e plek. Louise kwam dit weekend voor het eerst uit in het Gyas pakje, en plaatste zich in voor de A-finale. De vier-zonder had het lastig in hun veld en mochten in de middag weer in de B-finale starten. De EJZ startte dit weekend een extra keer, in een wat lastiger veld. Zij wisten 2 minuten naast de FISU acht te liggen, en toen werden ze weggestart.
In de middag moest Thijs het weer afleggen tegen Brian van Theta. Ook voor Erik waren de tritonezen op de zaterdag te sterk, en hij eindigde met een keurige 3e plek. Zowel Camryn/Ilse als Roos/Pippa op een 5e plek in de B-finale. Leo startte in een wat makkelijker veld dan verwacht en mocht het (grote) blik van de northwave om zijn nek hangen. Ook Stefan blikte in het heren elite veld, waardoor Max, zijn vaste dubbelpartner, SA werd. Louise eindigde uiteindelijk op een 5e plek in de A-finale. De 4 met werd 6e in hun veld, en EJZ werd niet onverdienstelijk 4e in hun veld.
Op de zondag was een nieuwe kans om beginneling af te worden. Wegens hele harde wind veranderde de WAB in een golfslagbad en dat maakte het voor alle (lichte) dames geen pretje om aan het begin van de 2k te liggen. Camryn, Ilse, Louise en Femke hebben hun best gedaan, maar hadden geen geluk met de loting waardoor het eerder een prestatie was om de 2k af te maken dan om een snelle tijd neer te zetten. Thijs en Robbie kwamen beide in de A-finale terecht en Thijs deed nog een serieuze gooi naar de winst. Helaas bleek de skiffeur van Euros nog net wat te sterk voor dit weekend. Naast een tweede plek voor Thijs, was er ook een tweede plek voor de 4 zonder in de B-finale, voor Leo in de FISU combi, voor Fleur in de Aegir 8, en voor Bavin in de dubbel. De EJD had een hele spannende race, waar tot de 1000 meter 5 achten zo goed als naast elkaar bleven liggen. Hopelijk kunnen ze het racen meenemen naar volgende weekend om daar als eerste over de finish te komen. Ook de EJZ kan snel weer laten zien wat ze waard zijn, en alle lessen van dit weekend weer meenemen naar de ARB.
Erik had tijdens de voorwedstrijd al laten zien wat hij waard was, maar ook in de finale wist hij dit weer te herhalen. Met een overtuigende race werd hij beginneling af! Gefeliciteerd Erik!
Stefan moest nog maar 1 blik tot hij SA status kon behalen en samen met een goeie race in de zelf samengestelde dubbel 4 zonder, domineerde zij het veld en wist Stefan hiermee met champagne op het podium te staan!
Vanuit Rotterdam werden ook de races in Belgrado op de voet gevolgd, en ook daar werden er blikken gehaald. Ymkje en Marloes wonnen in de 8! Ook wist Marloes een nieuw Gyas-combi record in de 2- neer te zetten
Leo, Erik, Stefan, Marloes en Ymkje van harte gefeliciteerd!