Inschrijving NTAOMVRSP Geopend

Niet alleen de Oude Vier gaat dit jaar de Varsity winnen, Gyas zal ook laten zien dat ze de beste competítieboten van Nederland bezit. Jij als competitieroeier kunt je nu inschrijven om mee te doen aan het Nieuwe Traditionele Aenergyas Overnaedsche Varsity Memorial Regatta Selectie Protocol (NTAOMVRSP).

De dames- en herenploeg die deze wedstrijd winnen, mogen onze mooie vereniging vertegenwoordigen op de Varsity. Als jij de eer van Gyas wilt verdedigen en op de Varsity toegejuicht wilt worden door duizenden lallende studenten, schrijf je dan snel in met je ploeg – er is maar een beperkt aantal deelnemers mogelijk. De wedstrijd vindt plaats op donderdag 6 april.

Het Nieuwe Traditionele Aenergyas Overnaedsche Varsity Memorial Regatta Selectie Protocol, dat dan ook bol staat van de tradities, is een afvalrace over 1000 meter. Deze afstand is gekozen omdat ze precies 50% beslaat van de 2000 meter die tijdens de Varsity geroeid wordt.

Als jij in de voetsporen wilt treden van illustere voorgangers als Ben Bouter, schrijf je dan nu in!

 

Oude Vier maakt eerste halen

Na een heftige discussie in de sapjesamer over de boordverdeling was het vanmorgen dan eindelijk zo ver. De oude vier trotseerde, onder begeleiding van de kampioenencoach G. de J., voor het eerst het woelige water van het Noord-Willemskanaal. En woelig was het, de sneeuwbuien lieten onze helden verdwijnen in het wit. Gelukkig was het stuurvrouw S. Reedijk die de voorgestuurde Hudson 4+ feilloos door de bruggen wist te loodsen. Dit gevoel van vertrouwen had zichtbaar effect op de roeiers wat resulteerde in een terugreis die onze stoute verlangens doet bovenkomen.

De komende weken zal duidelijk worden hoe groot de voorsprong zal zijn wanneer Gyas de Varsity wint.

 

Varsity-sponsor "Van Lier" houd rekening met winst Gyas

Het nieuws dat Gyas de varsity wint is ook doorgedrongen tot de sponsoren van de Varsity. Van Lier heeft speciaal voor de 125e editie van de Varsity, een speciale sneaker ontworpen.

Bij het ontwerpen van deze schoenen heeft Van Lier rekening gehouden met de kleuren van de sterkste ploeg. De schoenen zijn er namelijk in de kleuren [u][b]zwart, wit, cognac[/b][/u] en bruin.

Oftewel, de kleuren van de winnende verenging, 6 april bij Houten.

Gyas wint de Varsity!

 

Traditionele Aenergyas Overnaedsche Varsity Memorial Regatta

Donderdag 28 februari heeft het Traditionele Aenergyas Overnaedsche Varsity Memorial Regatta Selectie Protocol zich voltrokken op de stille wateren van het Hoornse diep. 1000 meter roeien zou gaan bepalen wie de eer van Gyas hoog gaat houden bij de Varsity op 6 april.

De dames schitterden door afwezigheid, er kwamen welgeteld drie ploegen niet op dagen. Hoogstwaarschijnlijk zijn ze bezweken onder de grote druk, het is immers niet niks om de TAOVMR te mogen roeien. Gevolg was dat de strijd uitgevochten werd door twee ploegen; Storm en Spetters. Helaas werd deze strijd niet sparrend uitgevoerd. Storm zette in de eerste heat de te kloppen tijd (4.09) neer. Dat dit een zeer scherpe tijd was, bleek later op de dag. In de laatste heat konden de Spetters hun favorieten rol niet waarmaken, zij kwam in een tijd van 4.16 over de finish.

Anders dan bij de dames, lagen er bij de heren drie boten op het water. Al die drie ploegen hadden de beste paarden (Gyas is een paard!) van stal gehaald. Van die paarden had Peddelus Maximus de beste papieren. Zij namen het in een direct duel op tegen de 'beren' van Beatus Lazurus. Tijdens de eerste 500meter lagen beide ploegen nog naast elkaar. Peddellus Maximus bleek echter over meer uithoudingsvermogen te beschikken, want in de tweede 500meter liepen ze flink uit. De eindtijd was 3.18,37. Beatus Lazuras eindigde een halve minuut later. Primera Cerveza kon hier in de laatste heat weinig aan veranderen. Zij konden net binnen de 4 minuten blijven en waren de rode lantaarndrager in het heren veld.

Op 6 april zullen Storm en Peddellus Maximus het gaan opnemen tegen de rest van het land. Wij wensen ze alvast veel succes!

“Gyas wint de varsity”

 

Oude vier veranderd

Net als in 2007 blijft ook in 2008 het blessureleed Gyas niet bespaard. Vorig jaar was het Rogier Blink die de Varsity wegens blessure moest laten schieten, met alle gevolgen van dien. Ook dit jaar is een van de vier roeiers geveld door een lichamelijke tegenslag.

Joris heeft dusdanige rugklachten dat gedwongen werd aan te geven de Varsity niet te kunnen starten.

Naast de huidige heren van de Oude Vier loopt er op Gyas nog meer talent rond. Ewoud Vos (Holland Beker '06 Ej8+, Martini '06). Hij zal dan ook graag de plaats van Joris innemen. Net als Joris is Ewoud, na twee jaar geroeid te hebben in het zwarenveld, een lichte bakboordroeier.

Aan hem zal het dus niet liggen. Om Ewoud te citeren: "Ik heb er zin in"

Betrokken als Joris is zal hij het beoogde doel niet uit het oog verleizen en zal zich daarom per direct inzetten als coach.

Gyas wint de Varsity