Nieuws

De Hel van het Noorden

Zondag wordt de Hel verroeid in het mooie Groningen op het Eemskanaal. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door onze buurvereniging G.S.R. Aegir.

De race wordt gekenmerkt door een afstand van 6 kilometer in kleine nummers en heerlijke weersomstandigheden.

Om 10.00 is het eerste blok. In dit blok zullen onze Gyanen in verscheidene velden starten. Joris en Jeroen zullen zich in de tweezonder in het H2- veld aan de afstand van 6 kilometer wagen. De oude garde Nanne Sluis en Geert Hemminga gaan het veteranen veld in de tweezonder starten. Marloes, Willemijn, Marthe, Danique, Femke en Ruby vertegenwoordigen ons in het Dames en Dames SB skiffveld. Merije en Pien zullen ons vertegenwoordigen in het Lichte Dames SB veld.

De tweede heat begint om 14.30 en wordt afgetrapt door Robbie in het Heren skiffveld. Hierna starten de Lichte Mannen Jordy, Casper en Tijje in het Lichte Heren en Lichte Heren SB skiffveld. In deze heat wordt de tweezonder ook nog aangeslingerd door Willeke en Isabelle.

Gezien deze wedstrijd in Groningen plaatsvindt, wil ik vooral iedereen aanmoedigen om deze toppers te komen toejuichen langs het Eemskanaal!
Aan alle roeiers veel succes!

Eerstejaars wedstrijdploegen 2024

Beste Gyanen,
Afgelopen donderdag zijn de eerstejaars ploegen bekend gemaakt.
Deze nieuwe toppers gaan de eer van Gyas hoog houden in het Eerstejaarsklassement en met z'n allen een jaar Gyas vertegenwoordigen op de nationale roeiwedstrijden.

Namens Gyas wens ik ze veel succes en plezier dit jaar!
Opdat er veel geblikt mag worden!

Sgyaan

De uitdaging van de maand november is
Wattbiken

Leg in 15 min zo veel mogelijke afstand af.
Stuur een foto van het scherm van de wattbike met het overzicht van je training naar lustrum@gyas.nl . Met als onderwerp van jouw mail ‘Sgyaan november’.

Let op, je mag meerdere keren proberen, maar je kunt maar 1x je score insturen.

Wattbikes zijn beschikbaar op gyas, die kun je inschrijven via het botenboek op de site. Ook is het toegestaan om op andere locaties een wattbike te gebruiken.

Kleding Webshop

Beste leden,

Vanaf vandaag staat de webshop open voor zowel competitie- als wedstrijdkleding. Daarnaast kan je ook weer de Gyas sweater of longsleeve bestellen! Mocht je de kleding nog willen passen dan kan dit op maandag 6 november van 17.00-19.00. De shop zal open blijven t/m 12 november. De officiële prijs van de producten komt in beeld wanneer je op het product klikt en deze bedragen zullen gestreept worden.

De competitiekleding kan worden besteld via:
https://www.powerhousesport.nl/gyas/
Het wachtwoord = clubroeiers

Voor vragen kan je mailen naar extern@gyas.nl

Inschrijflijst Clubroeien instroomdag geopend

Lieve ouderejaarsroeiers,

Mocht je dit jaar Gyas willen vertegenwoordigen als clubroeier schrijf je dan in voor de instroomdag op 06 november!

Als clubploeg train je ongeveer 6 keer per week intensief en serieus naar de wedstrijden toe.
Dit doe je onder begeleiding van een gemotiveerd coachkader en het beste materiaal. Clubroeien is de actiefste vorm van het ouderejaars competitieroeien en je zal wedstrijden varen tegen de beste ouderejaars comporoeiers van Nederland. Gedurende het jaar wordt je ervaren, fit en ontzettend hecht met je ploeg. Lijkt je dit wat? Dan kun je je nu inschrijven voor de instroomdag van de clubselectie!

Inschrijflijst TopC4+ instroomdag geopend

Lieve Eerstejaars,

Mocht je dit jaar Gyas willen vertegenwoordigen als TopC4+ roeier schrijf je dan in voor de instroomdag op 08 november!

Als TopC4+ ploeg train je 4 à 5 keer per week intensief en serieus naar de wedstrijden in het TopC4+ Klassement toe.
Dit doe je onder begeleiding van een gemotiveerd coachkader en het beste materiaal. TopC4+ is de actiefste vorm van het eerstejaars competitieroeien en je zal wedstrijden varen tegen de beste onervaren roeiers van Nederland. Gedurende het jaar wordt je ervaren, fit en ontzettend hecht met je ploeg. Lijkt je dit wat? Dan kun je je nu inschrijven voor de instroom van de TopC4+ selectie via de inschrijflijst!

12 oktober SAVE THE DATE

do 12 okt
Na de prachtige gouden WK-medailles van Ymkje en Marloes in Belgrado afgelopen weekend en de uitstekende prestaties van Erik en Willemijn eerder deze zomer is het tijd om hen op Gyas in het zonnetje te zetten. Houd dus allemaal de avond van 12 oktober vrij om naar Gyas te komen, zodat wij hen samen kunnen huldigen en feliciteren voor deze prachtige prestaties! De huldiging zal om 19.30 beginnen, dus zorg allemaal dat jullie om die tijd op Gyas zijn!

Rabo ClubSupport

Beste leden,


Dit jaar doet Gyas weer mee met de Rabo ClubSupport. Ben jij lid van de Rabobank en woon je in Groningen? Stem dan op Gyas! Je stem invullen duurt minder dan een minuut en per stem gaat er een bepaald bedrag naar Gyas. Hoe meer stemmen Gyas ontvangt, hoe meer geld voor een duurzamer Bootenhuysch. Met deze steun willen wij er namelijk voor zorgen dat Gyas voor het grootste gedeelte draait op groene energie en bestaat uit meer duurzame materialen.


Je kunt als lid van de Rabobank je stem uitbrengen via de Rabo App of online via rabobank.nl/clubsupport. De stemming sluit op 26 september. Zorg er dus voor dat je hiervoor jouw steentje bijdraagt aan een duurzamer Gyas!

Najaarswedstrijden

Lieve ouderejaarsleden,

Aankomend weekend zal het Najaarsseizoen van start gaan met de Fylí Agon in Almere. Houd de aankomende tijd de inschrijflijsten in de gaten, want vanaf nu kan je je inschrijven voor het starten van losse wedstrijden!
Momenteel kun je je inschrijven voor de Herfstregatta (tot 24 sep) en de Army Regatta (tot 23 sep).
Binnenkort zullen inschrijflijsten voor de volgende wedstrijden opengaan:
- Knorresteijn Memorial Regatta, 14/15 okt
- Njord Najaarswedstrijden, 21/22 okt
- Asopos Najaarswedstrijden, 28/29 okt
- Argo Najaars Slotwedstrijden, 4/5 nov

Als je vragen hebt over het starten van deze wedstrijden mail dan naar competitie@gyas.nl of spreek me (Tamár) aan op Gyas.

Gyas Das en Jaarcollectie ophaalmoment

Beste leden,

Heb jij de Gyas Das besteld? Dan kan je deze maandag 18 september tussen 13.00-16.00 komen ophalen op Gyas! Daarnaast is er ook een kans om de jaarcollectie op te halen, mocht je dit eerder vergeten zijn. Mocht je niet kunnen, vraag dan even iemand anders om het voor jou op te halen!