Aankondigingen

NSRF zoekt nieuwe bestuursleden

Het bestuur van de NSRF is op zoek naar nieuwe leden voor de functie van commissaris wedstrijdroeien, vice-voorzitter en penningmeester!

Je gaat deel uitmaken van een enthousiast team van bestuursleden van verschillende verenigingen afkomstig. In dit team krijg je de kans je verder te ontplooien en te ontwikkelen op beleidsmatig- en bestuurskundig gebied binnen de roeiwereld. Daarnaast biedt deze functie de kans impact op nationaal niveau te maken. Deze uitdagende veelzijdige bestuursfunctie heeft een relatief grote mate van vrijheid om zelfgekozen thema’s extra aandacht te geven.

Klik op dit bericht voor meer informatie:

Wetswijziging plastic afval

Vanaf 1 januari 2024 mag er geen gebruik meer worden gemaakt van wegwerpplastic in de horeca. De komende periode zullen wij verschillende pilots uitproberen om op deze manier te kijken wat het beste alternatief voor Gyas is. We zijn ook erg benieuwd naar jullie mening en ideeën. Begin maart zullen we een vragenlijst rondsturen.

Recyclebaar plastic
De eerste optie is overgaan op recyclebaar plastic. Dit kan echter alleen gerecycled worden als er geen ander afval bij zit. Aan de zijkant van de sapjeskamer hangen buizen waarin de bekers verzameld moeten worden, waar dus geen ander afval bijgegooid mag worden. Op deze manier kan het plastic gerecycled worden en hoeft er na de borrels minder geveegd te worden! Op dit moment zijn recyclebare bekers nog een stuk duurder dan normale bekers. Daarom proberen we nu eerst het afval effectief te scheiden en zullen we daarna pas recyclebare bekers aanschaffen.

Glas
De tweede optie is het gebruik van glas. Glas is herbruikbaar en daardoor de meest duurzame optie. Het enige gevaar hierbij is dat het kapot kan vallen op de grond. Bij andere verenigingen is al te zien dat dit goed werkt. Als een glas kapotvalt is het belangrijk dat deze direct wordt opgeruimd. Achter de bar kun je een veger en blik vragen. Er zal €1,- gestreept worden voor het kapotte glas. We verwachten dat iedereen verantwoordelijk met het glas om zal gaan.

Hardcups
Een andere goede optie is het gebruik van hardcups. Het is belangrijk dat hardcups goed worden gespoeld en gedroogd. Door dit laatste is het (nog) niet mogelijk om dit als vaste oplossing op Gyas te gebruiken. Hiervoor hebben we een industriële reiniger nodig. Aan de andere kant is dit een goede oplossing voor grote feesten zoals de Gyas-Hunze en Gyas Meerkamp. Bij de huur van de hardcups zit deze reiniging inbegrepen.

Namens Bestuur van Vredendaal
 • Overlijdensbericht Marjolijn Nagelkerke

  Afgelopen week hebben wij het treurige nieuws ontvangen dat oud Gyaslid Marjolijn Nagelkerke is komen te overlijden.

  Marjolijn werd in de lente van 2016 lid van Gyas en is toen meteen actief geworden binnen de ploeg Florenza. In 2017 is zij toen ook bij de FoetCie gegaan en werd ze het stuurtje van de Clubdames in de 4*. In 2018 is zij ook bij de AlmanakCie gegaan. Marjolijn was een actief lid van Gyas en heeft het altijd naar het zin gehad bij de vereniging.

  Als vereniging zijn wij diep geraakt door dit bericht. Onze gedachten gaan uit naar de familie, vrienden en naasten van Marjolijn. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze intens verdrietige tijd en de moeilijk periode die daarna zal volgen.

  Mocht je een bericht achter willen laten in het condoleanceregister, dan kan dat via deze link. Mocht je hier of ergens anders over willen praten, dan zijn wij als bestuur altijd beschikbaar.


  Groeten,

  Bestuur van Vredendaal.

 • Nabeschouwing NKIR

  Vorig weekend vond de NKIR plaats in Amsterdam. We waren daar weer vertegenwoordigd met een mooi aantal ploegen. Zaterdagochtend was het als eerste de beurt aan Daan Vermeulen, Laurids Bauer en Carlo Zutt. Zij startten beide het Heren Gevorderden veld. Daan was ingedeeld in de eerste heat en mocht het spits voor Gyas afbijten. Hij eindigde in 6.30 en kwam daarmee in de middenmoot van het veld terecht. In de tweede heat was het de beurt aan Carlo en Laurids. Laurids kwam binnen met een tijd 6.35, helaas niet waar hij op gehoopt had. Carlo had in dezelfde heat een mooie race neergezet. Voor zowel de volgers thuis die meekeken met de livestream als de supporters in de zaal bleef het tot de laatste seconde spannend. De live-feed haperde namelijk waardoor tot het einde niet duidelijk was wie gewonnen had. Toch mocht dit de pret niet drukken, want het was Carlo die als eerste over de 2000m roeide met een mooie tijd van 6.06. Hij mocht dan ook zijn eerste ergoblik ophalen, wie weet volgt volgend jaar de tweede.

  Na de middengroep mannen was het de beurt aan Marthe, de enige middengroep dame die dapper genoeg was af te reizen naar het westen van het land. Zij eindigde maarliefst 7de in een veld van 86 deelnemers. Heel mooi gedaan.
  Toen was Sybren aan de beurt in het Lichte Heren Masters veld, Na een aantal jaar intraining in zijn vroege jaren verscheen hij dit jaar weer getraind aan de start. Dat betaalde zich uit in een eerste plek!

  Fleur van Dijk verscheen dit jaar aan de start van het stuurtjes veld. In dit veld nemen stuurtjes door heel het land het tegen elkaar op over 1000m. Het veld was gemixt, dus aan Fleur om de beste vrouw te worden en wellicht wel het hele veld te verslaan. Met een boem harde start begon ze goed. Uiteindelijk kwam Fleur als snelste vrouw over de finish en heeft ze maarliefst 5 heren en 26 vrouwen uitgeroeid!

  In het oude acht veld startten onze 4 toppers van de clubheren. Over de race van 1000m kwamen zij over de finish met een tijd van 3 min 20. Hier wisten zij het veld mee te winnen, van harte gefeliciteerd. Maar ook onze Clubdames waren met acht in de Sporthallen Zuid aanwezig, na hard trainen op de ergo hebben ze een mooie tijd neergezet.

  Als laatste was het de beurt aan twee van onze eerste jaars ploegen. Zij moesten helaas nog even wachten met hun eerste halen op de nieuwe RP3s omdat de NKIR nog op de concept2 verroeid wordt. De EJZ acht had een spannende race, waarin de verschillen erg klein waren. Hier eindigden zij als 5e, slechts met 3 seconden achter de eerste plek. Ook de vier heeft een mooie race gevaren, waarbij ze geeindigd waren op een 4e plek. Dit belooft wat voor de rest van het seizoen.

  De EJLD had ook een spannende race, waar zij uiteindelijk een gedeelde tweede plek hebben behaald! Met een verschil van 3 seconden van de eerste plek, is dit een mooi begin van hun wedstrijdjaar.

 • NKIR 2022

  Op deze vroege, vorstige ochtend zijn we onderweg naar Sporthallen Zuid om als vanouds achter dranghekken onze Gyanen toe te juichen tijdens een pot kettingtrekken: Dames en heren, het is weer tijd voor de NKIR.

  Hoewel de RP3 studio nu staat, hebben onze wedstrijdroeiers nog doorgetraind op de Concept2 ergometers.
  De dag wordt afgetrapt om 09.00 door Daan Vermeulen van de Middengroep Mannen. In zijn eentje zal hij een afstand van 2000 meter moeten trappen.
  Gevolgd om 09.15 door Carlo Zutt en Laurids Bauer, die dezelfde afstand zullen afleggen.

  Om 09.45 is het de beurt aan Marthe Prins om zich te wagen aan het Dames Gevorderden veld.

  Ook Sybren Visser heeft niet stilgezeten tijdens zijn tijd op Skøll. Hij heeft zich namelijk voorbereid op het Lichte Heren Masters A veld. Vorig jaar heeft hij een eerste plek behaald. Zal hij zijn titel kunnen verdedigen? Om 11.00 zal voor hem het startsignaal klinken.

  In de middag om 13.30 is het de beurt aan de Clubdames Acht. Deze acht meiden zullen samen 2 kilometer afleggen. Dat houdt in dat ze allemaal individueel op de ergometer zitten, maar deze zijn gekoppeld. Qua afstand kan het dus zo zijn, dat de één meer meters aflegt dan de ander. Maar uiteindelijk trappen ze samen gemiddeld een 2 kilometer.

  Dit jaar is er ook een nieuw veld in het keven geroepen: het stuurtjesveld. Om 14.15 zal Fleur van Dijk hier een afstand van 1000 meter afleggen!

  Daarna is het de beurt aan de nieuwe eerstejaars wedstrijdploegen om zich voor het eerst te meten aan hun concurrentie voor dit jaar. Ook zij zullen een afstand van 2000 meter afleggen.

  Om 14.45 zal de Lichte Dames 4 met Pien Siermann, Maureen Vos, Eefke van Straaten en Merije de Wit starten.

  De EJZ zal starten in 2 velden. Om 15.30 begint de 4 met daarin Max Jongenelen, Thijs Bentvelsen, Michiel Wietsma en Tom Höltke.
  Om 17.00 wordt de dag voor Gyas afgesloten met de Heren Eerstejaars 8. De acht roeiers hiervan zijn Sil van Koersveld, Jesse Kaptein, Daan Sombekke, Wytse Hokwerda, Dennis Logtenberg, Gerrit Ype Wolthuis, Arnout Pijs en Henk Tiktak.

  Mocht het niet haalbaar zijn om naar de Sporthallen Zuid te komen, dan is er de mogelijkheid om de livestream op Gyas te volgen!
  Mocht je het vanuit huis willen volgen, dan kan dat via de volgende link:
  https://www.nkindoorroeien.nl

  Aan de Gyanen die starten: heel veel succes!

 • Hel van het Noorden

  Morgen wordt de Hel verroeid in het mooie Groningen op het Eemskanaal. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door onze buurvereniging G.S.R. Aegir.

  Deze race wordt gekenmerkt door een afstand van 6 kilometer in kleine nummers.
  Om 10.00 is het eerste blok. In dit blok zullen onze Gyanen in verscheidene velden starten. Casper en Robbie zullen zich in de tweezonder in het LH2- veld aan de afstand van 6 kilometer wagen. Jens Rasmussen van de veteranen zal ook in de tweezonder starten in combinatie met Asser Roeiclub.
  Bas, Daan, Jitse en Laurens starten in de skiff in het Heren en Heren SB veld. In de Lichte Heren skiffvelden starten Jordy en Rick. Koen Luppes gaat zich er dit jaar ook aan wagen en start in het Heren Masters veld!
  De tweede heat begint om 14.30. In deze heat worden de tweezonder velden gestart door 2 boten vanuit de middengroep dames (Marthe en Marije) (Willeke en Fardau). Danique, Isabelle en Louise zullen deze helse afstand skiffend afleggen.
  Gezien het de lustrumeditie is, zijn de Tweedehans en het Kommetje ook weer afgestoft en zullen Nanne en Geert hun titel proberen te verdedigen in de Tweemet, met Richelle als stuurtje. Maar ook Joris en Jeroen willen een poging doen voor deze titel en zullen met Lisanne als stuurtje de 6K verroeien.

  Gezien deze wedstrijd in Groningen plaatsvindt, wil ik vooral iedereen aanmoedigen om deze toppers te komen toejuichen langs het Eemskanaal!
  Aan de roeiers en stuurtjes; veel succes!

 • Eerstejaars Wedstrijdploegen 2023

  Na weken fanatiek trainen, een weekend bootcamp te hebben doorstaan & een 2K op de ergo zijn de Eerstejaars wedstrijdploegen bekend. Deze dames en heren zullen dit jaar de eer van Gyas hoog houden op de nationale wedstrijden en in het Eerstejaarsklassement!
  Namens Gyas wens ik ze veel succes en plezier dit jaar!

Uitgelicht