NSRF - 3 & 4 juli 2021

Arienne Dijkstra
Nadat de SL-EOS en de Koninklijke-Holland Beker geweest waren, was het tijd om het (zo bleek later) laatste wedstrijdweekend van dit seizoen te gaan varen. Met de tent gepakt voor op de camping, ging de gehele wedstrijdsectie naar de Willem-Alexander Baan om daar de NSRF te starten. Voor velen was dit de eerste kwalificerende wedstrijd ooit.

Het weekend begon met de lichte heren die als eerste de baan over mochten. Zij roeide in de voorwedstrijd naar een keurige 4e plek, wat goed was voor de A-finale. Niet veel later mocht ook Joep strijden tijdens een 2K in de Gyas-Aegir combi. Tijdens de finale versloeg de EJL drie ploegen en werden ze 5e in hun veld. Joep moest samen met de vrienden van de overkant genoegen nemen met een 3e plek in de B-finale. Ook op zondag waren de mannen in alle vroegte aanwezig. Met het gejuich van Gyanen langs de kant wisten zij de voorwedstrijd te winnen in het elite veld en verbeterde zij hun positie niet ten opzichte van zaterdag; zij werden 5e in de A-finale.

Ook de EJLD was dit weekend weer aanwezig met twee viertjes, met versterking van een roeier uit Assen (ARC). De boot met als slagvrouw Karlijn wist als eerste over de streep te komen in de voorwedstrijd, waarmee zij zich plaatste voor de A-finale. Ook de boot met als slagvrouw Ilse lag in dezelfde voorwedstrijd aan de start. Na een spannende race eindigde zij in de voorwedstrijd op een 4e plaats. Nog geen 1,5 uur later was het tijd voor de laatste wedstrijd van het weekend voor deze dames, waarbij beide ploegen 4e werden, respectievelijk in de A- en B-finale.

Daarnaast waren de mannen van EJZ van de partij. Zij roeide op de zaterdag na een strakke voorwedstrijd in de A-finale naar een 4e plek. Ook op zondag startten de heren, dit maal in het Elite heren 8 veld. De 3e plek in de voorwedstrijd was goed voor een A-finale, waar zij als 6e over de finishlijn kwamen. De heren in de dubbel (Stan en Maurits) finishte op zaterdag als 6e, om vervolgens in de C-finale een 3e plek (bronzen blik?) te behalen.
Op zaterdagmiddag was de laatste ploeg van de EJ-sectie aan de beurt; de dames. In de voorwedstrijd werden zij 2e, om vervolgens in de A-finale een 7e plek te varen. Ook op zondag wisten zij een plekje te bemachtigen in de A-finale en verbeterde zij hun positie met één plekje; zij werden 6e. Ook Caroline lag aan de start met Okeanos op de zaterdag en na een goeie voorwedstrijd werd zij 8e in de A-finale.

‘s Ochtends was het ook tijd voor de MGD om met de dubbels twee kilometer zo snel mogelijk te varen. In de voorwedstrijd werd de combi Nina/Vera 1e en Danique/Dagmar 5e. In de B-finale werd vervolgens een 5e plek gevaren door Danique en Dagmar en in de A-finale was er een 3e plek voor Nina en Vera. Op zondag lagen er twee skiffs en een 4- op het water. Fleur startte in het gevorderde lichte dames veld en plaatste zich in de voorwedstrijd voor de A-finale. Daar werd zij 8e. Ook Vera startte in de skiff, waarmee zij in de voorwedstrijd als eerste over de finish kwam en waarna zij in de finale 5e werd. De 4- ging alleen op zondag het water op. Tijdens de voorwedstrijd werd een plek voor de finale bemachtigd door een tweede plek te varen. Daarna kwamen zij als 5e over de finish.

Ook de MGZ ging het water op, in de A-finale van het beginnelingen 4+ veld maakte de 4+ met Bas als slag het op zaterdagmiddag behoorlijk spannend. Helaas was het net niet genoeg voor een blik en moesten zij genoegen nemen met een 2e plek. Verder gingen Nick en Nils als 2e in de voorwedstrijd over de finish en zij werden daarna 7e in de finale. Ook Joris startte dit weekend in het zware veld in combi met een rode ster. Hij eindigde als een (lichte) zware 7e in zijn veld. Op zondag strandde de heren van de ouderejaars mannen helaas in de voorwedstrijd met een 4e plek, omdat de B-finale werd afgelast door een dreigende lucht met daarin onweer.

De lichte heren, Milan/Joost, startten op zondag in de dubbel, en plaatste zich voor de A-finale, om daar als 8e te finishen.

Dan zijn er nog twee boten (en ook twee blikken) niet besproken. De lichte heren middengroep hadden in de race voor lanes een hele spannende race, met een Gronings onderonsje. Daar werden zij uiteindelijk eerste. In de finale maakte zij het iets minder spannend. Na een strakke start lagen zij direct een bootlengte voor. De rest van de race bleef deze voorsprong aanwezig en daardoor haalde zij een blik! Danny en Thijs werden hierdoor beginnelingen af, Gefeliciteerd heren!

Ties haalde het laatste blik van het weekend, in de Laga/Skoll/Gyas combi. Gefeliciteerd!

Na al deze wedstrijden werden de eerste beugels gepopt en stapten we allemaal in de bus op weg naar een vele meters bier en een feestend Gyas. Zo konden zij nog net het laatste staartje van de Gyas openingsweek meepakken