Promotiefilm

 

Wat is Gyas?

Met ruim 1400 leden is Gyas de grootste studentenroeivereniging van Nederland en tevens de grootste studentensportvereniging van Groningen. Er zijn op Gyas tal van mogelijkheden, waardoor jij je thuis gaat voelen op ons Bootenhuysch. Roeien is een sport waarmee je binnen een paar jaar aan de wereldtop kunt staan. Zo doen er al meer dan 20 jaar structureel Gyanen mee aan de Olympische Spelen en zijn we sterk vertegenwoordigd op de grote internationale toernooien. Ook op minder fanatiek gebied roeit Gyas mee in de top van de studentenbokalen en zijn we altijd aanwezig op de daarbij behorende feesten. 

Op Gyas zal je door je roeiploeg vrienden voor het leven krijgen, kan je jezelf ontwikkelen bij één van de vele commissies die Gyas rijk is, en kan je op een leuke manier fit blijven tijdens je studententijd.

Waarom moet jij lid worden van Gyas?
Gyas is een unieke studentenvereniging in Groningen. Naast het actieve van een studentensportvereniging heeft Gyas een bruisend verenigingsleven met feesten, borrels en activiteiten. Gyas laat zien dat het mogelijk is om roeien en het studentenleven te combineren. 

Roeiervaring is niet nodig om lid te worden van Gyas!

Roeien is een erg toegankelijke sport en na een paar weken trainen, heb jij de roeihaal al onder de knie. Bijna niemand die lid wordt van Gyas heeft ooit eerder in een roeiboot gezeten. Je bent dus zeker niet de enige die aan een compleet nieuwe sport begint. Samen met je mede-Gyanen ga je leren roeien en wordt je steeds beter. 

Er zijn twee niveaus van intensiteit waarop geroeid kan worden, namelijk het wedstrijdroeien en het competitieroeien.

Wat is wedstrijdroeien?

Wedstrijdroeien is de meest prestatiegerichte vorm van roeien. Als wedstrijdroeier ben je fanatiek bezig met sporten en train je bijna dagelijks. Samen met je ploeg werk je toe naar het wedstrijdseizoen, waar je je krachten meet tegenover de andere studentenroeiverenigingen in Nederland. Je krijgt intensieve begeleiding van een team van coaches, krachttrainers, studiebegeleider en diëtist. Zij helpen jou en je ploeg op weg naar de top van Nederland. Wil je meer weten over wedstrijdroeien? Klik dan hier

Wat is competitieroeien?

Wanneer je geen wedstrijdroeier bent, dan ben je automatisch een competitieroeier. Competitieroeien vormt een combinatie van zowel sportiviteit als gezelligheid. Je vormt je eigen ploeg en samen bepalen jullie wanneer en hoe vaak je roeit en feest. Met je ploeg doe je mee aan roeiwedstrijden door het hele land. Hier start je tegen andere studenten die net zoals jij net zijn begonnen met roeien. Bij elke competitiewedstrijd is er 's avonds een groot feest waar je samen met studenten uit het hele land tot in de late uurtjes kunt dansen. Daarnaast kan je als competitieroeier ook meedoen aan roeimarathons. 

Als jeugdroeier kan je bij zowel het wedstrijd- als het competitieroeien terecht. Ben jij jeugdroeier en wil je weten welke mogelijkheden Gyas jou biedt? Klik dan hier

Het verenigingsleven

Gyas is zowel een sport- als studentenvereniging. Elke donderdagavond is er een borrel en op maandagavond is er vaak een activiteit. Op deze avonden kan je ook eten op de vereniging. Gyas telt meer dan 40 commissies die de vereniging draaiende houden en activiteiten organiseren, zoals een gala, roeiwedstrijden en skireis. Daarnaast heeft Gyas ook een aantal disputen en genootschappen. Zo is er voor ieder wat wils!

De introductieperiode

De eerste weken op Gyas zal je ondergedompeld worden in het Gyas-leven. In deze periode leer je niet alleen roeien, maar zullen er ook allerlei activiteiten plaatsvinden waarin je de andere Gyas-leden leert kennen; met als hoogtepunt het eerstejaarskamp. Ouderejaars Gyanen zullen jou en je introductiegroepje leren roeien en nemen je mee naar de borrels, ploegmaaltijden en activiteiten. 

Studeren en Gyas

 Twijfel je nog of je studie wel te combineren valt met een lidmaatschap bij Gyas?

Voor meer informatie

Voor meer informatie of vragen over het inschrijven voor het Gyas-lidmaatschap kun je mailen met de Abactis: 
Eva Kral: abactis@gyas.nl

Voor informatie en vragen over het verenigingsleven van Gyas kun je mailen met de Commissie Introductie Eerstejaars cie@gyas.nl

Voor het verdere programma van Gyas tijdens de KEI-week verwijzen we je graag door naar onze instagram-pagina: gyasgroningen.

De ACI adviseert over de veiligheid van studenten tijdens de KEI-week en de introductieperiode van de studentengezelligheidsverenigingen en de studieverenigingen van de opleidingen. De verenigingen blijven zelf verantwoordelijk voor de veiligheid.
http://www.rug.nl/studenten/aci/index

Contactgegevens A.G.S.R. Gyas

Bootenhuysch:

Hoornsediep wz. 199
9727 GH Groningen

Telefoon:

050 - 526 74 45

E-mail:

bestuur: bestuur@gyas.nl