Aankondigingen

Nabeschouwing H4K

Afgelopen weekend was de Heineken Roeivierkamp. De zaterdag werd afgetrapt door de Clubdames. Op de 2500 meter hebben zij een 9e plaats behaald en met de 250 meter een 5e plaats. Van alle deelnemers van het Kruithuisbokaal behaalden ze een 3e plaats en daarmee springen ze omhoog in het klassement.

Klik op het bericht om te lezen hoe het bij de rest van de ploegen ging..

Heineken Roeivierkamp

Heineken Roeivierkamp
Onderweg naar Amsterdam voor de 51ste editie van de Heineken Roeivierkamp, waar we met een volle botenwagen aankomen. Maar liefst acht 8+en en vier 4-tjes.
Op zaterdag wordt de 2500 meter geroeid, met aansluitend de 250 meter. Op de zondag wordt in de ochtend de langste afstand van het weekend van 5000 meter afgelegd en in de middag wordt de het weekend afgesloten met de 750 meter.

Klik op het bericht om te lezen welke ploegen aan de start liggen.
 • Nabeschouwing Head of the River

  Op zaterdagochtend lagen namens Gyas de Clubheren als eerste aan de start. Met invaller Frank vaarden zij naar een 14e plaats. De veteranen volgden daarna met hun gloednieuwe 8* riggers. In het dubbelacht veld werden zijn 4e. STORM roeide de Head als tweede klasserende wedstrijd na de Gyas-Hunze. In het veld werden zij 8e, maar van alle deelnemers van de 4* bokaal kwamen ze als tweede over de finish waardoor ze een mooie sprong maken in de stand. In de tweede heat kwamen de heren van 50/50 in de 4* als 7e over de finish. Ook zij doen mee aan de 4* bokaal en van alle bokaalploegen kwamen ook zij als 2e over de finish. De clubdames startten hun eerste klasserende wedstrijd. In het clubachten veld werden zij 7e.

  Klik op het bericht om te lezen hoe de zondag is gegaan..

 • Voorbeschouwing Head of the River

  Dit weekend zal de Head of the River verroeid worden op de Amstel.

  Op zaterdagochtend zullen de Clubheren, STORM en de veteranen aantreden op de Amstel. De Clubheren hebben de afgelopen weken de 4+ ingeruild voor de 8+ om zich te meten met de clubachten van Nederland. STORM staat na de Gyas-Hunze Race 5e in de bokaal der quadruples. Zaterdag zal blijken hoe zij tegenover de rest van de bokaal liggen op lange afstanden. Speciaal voor de Head hebben de veteranen dubbele riggers voor de Pronkjewail aangeschaft. De riggers zijn net op tijd opgehaald uit Engeland en zullen zaterdag hun debuut maken in het open dubbel 8 veld.

  'S middags is het de beurt aan de clubdames en 50/50. Voor de clubdames wordt de Head de eerste wedstrijd in de Kruithuisbokaal van de clubachten. Zaterdag zal dus bekend worden hoe zij liggen ten opzichte van de rest van de clubachten in Nederland. 50/50 zal hun eerste plek in de bokaal der quadruples, die zij op de Gyas-Hunze wisten te bemachtigen, verdedigen. De ploeg die je wellicht op recentelijk op het Noordwillemskanaal voorbij hebt zien komen, is de Masters 8+ onder leiding van stuurvrouw Fleur van Dijk.

  Klik op het bericht om te lezen wie er zondag starten..

 • Nabeschouwing 46e Gyas-Hunze Race

  Afgelopen weekend stond Groningen vol in het teken van de 46e Gyas-Hunze race. Nadat de Gyas Hunze commissie zichzelf een week lang had opgesloten in de commissiekamer om de laatste voorbereidingen voor het weekend te treffen, en daarbij alle brandjes gelukkig vroegtijdig werden geblust, brak de zaterdagochtend gelukkig zonder problemen aan. 223 ploegen lagen aan de start, met een totaal van maar liefst 1018 deelnemers. 7 botenwagens stonden geparkeerd aan de Canadalaan, waar het veldje voor twee dagen werd gedomineerd door boten, riggers en schragen. Klik op dit bericht voor het wedstrijdverslag!

 • Nabeschouwing WinterWedstrijden

  Afgelopen weekend waren de 48ste van Oord WinterWedstrijden op de Schie. Na enige onduidelijkheid wat betreft de weersomstandigheden werd vrijdagmiddag bekend gemaakt dat het eerste blok zou vervallen en de velden door zouden schuiven naar het volgende blok. Met daarmee een vrij druk veld, startten om 13.00 uur de eerste boten weg. Allereerst de Lichte Heren Eerstejaars 8+. In een veld met 15 deelnemende ploegen hebben zij hier een nette 6de plaats behaald. Vlak hierop volgde de Dames Eerstejaars 8+. Met slechts 3 seconden verschil van Nereus roeiden zij naar de 5de positie. De EJLD4* had zich op de NKIR al aardig gemeten aan de andere Lichte Dames, waarbij ze een tweede plek hadden behaald achter Skadi met een verschil van 3 seconden. Maar gezien ergometers niet drijven, was het nu tijd om zich echt te meten aan de rest van Nederland. Ook hier is gebleken dat ze echt aan elkaar gewaagd zijn: de lichte dames behaalden wederom een tweede plaats met alweer een verschil van 3 seconden ten opzichte van Skadi!

  In het Dames Senioren B 1X veld behaalde Ruby Cop een vijfde plek. In een flink veld van de Dames Beginnelingen 1X, behaalde Willemijn Muggen een 6de plaats met slecht een seconde verschil van de 5de plaats. Op een 12de plaats eindigde Isabelle Zannen. Danique volgde daarna met een 15de plek.
  Aan het eind van de dag was het de beurt aan de EJZ om hun races te varen. Als eerst de 8+: na een spannende race waarbij ze meerdere malen boord aan boord met andere ploegen lagen, behaalden ze een 10e plek in een veld van 17. De 4+ had een kleiner veld met 6 boten, maar presteerde het om hier een tweede plaats te behalen!

  Klik op het bericht om het verslag van zondag ook te lezen.

 • Laatste ophaalmoment Almanak!

  Heb jij nog niet je almanak opgehaald?
  Het laatste ophaalmoment is dinsdagavond 21 februari tussen 19:00-21:30 op Gyas.

  Lijkt het je leuk om volgend jaar de almanak te maken? Schrijf je dan nu in voor de sollicitaties op de inschrijflijst!

  Liefs,
  AlmanakCie

Uitgelicht