Koninklijke Holland Beker - 26 & 27 juni 2021

Afgelopen weekend werd er hard geroeid door Gyas op de Koninklijke Holland Beker op de Bosbaan. De roeiers hebben lang getraind voor dit moment en (met de nodige maatregelen en test-stress) waren erop gebrand om aan de rest van Nederland te laten zien dat er in Groningen hard geroeid word. Gyas is daarmee ook 2 nationale titels rijker, Ties Talsma werd Nederlands kampioen in de 4- (en behaalde daarmee zijn SA status!) en Stefan Slagter kon ook deze titel bijschrijven in de lichte mannen 4x. Ook mocht Marloes Oldenburg zich winnares van het zilver noemen in de Ladies Trophy.

Op zaterdag mocht als eerste de lichte mannen 4- de baan over met Danny die na enig blessureleed weer op slag zat. Ze startten in het zware veld dus hoefde niet te wegen. Ze werden 3de in de heat en 's middags 2e in de B-finale. Op zondag wisten de mannen, dit keer in het lichte mannen veld, een erg spannende pot te roeien en een foto finish moest er aan te pas komen. Ze verloren het blik op 0,25 seconde maar hebben er zeker alles aan gedaan.

In het zware mannen 4- veld wist Ties in combinatie met Laga en Nereus wel als eerste over de finish te komen. Naast zijn Nederlandse titel behaalde Ties hiermee ook zijn SA status!

Hierna roeide de dames 4-, na een 3e plaats in de heats werden ze 6e in de halve finale. Op zondag herpakte de dames zich goed, ze kwamen in de A-finale als 3e over de finish.

Fleur van Dijk combineerde met Simone van Argo in de lichte dames 2x. Op zaterdag kwamen ze rammend uit de start maar lagen ze na 3 halen weer stil, een fatale snoek zorgde voor dusdanige schade dat ze de race niet meer konden afmaken. Op zondag wisten de dames zich tegen de wind in te worstelen naar een 4e plek in de B-finale.

De MGZ 8+ roeide onder begeleiding van Marreth naar een 4e plaats in de heats, hierna wisten de mannen overtuigend de B-finale te winnen. Op zondag mochten ze maar een keer de baan over, maar hierin wisten ze wel een 4e plaats in de A-finale af te dwingen.

Joris bundelde zijn krachten met Brian van Theta en roeide in het zware mannen 2x veld. Hier lagen ook Niels en Nick aan de start. Joris werd 2e in de heat waardoor hij een plekje in de A-finale wist te bemachtigen, daar werd hij uiteindelijk knap 3e in het M2x veld! Op zondag kregen alle mannen een nieuwe kans. Dit keer wisten Niels en Nick de B-finale te winnen, in dezelfde finale werden Joris en Brian 3e.

Stefan hoefde op zondag maar 1x de baan over, maar dit was wel genoeg om het blik mee naar huis te mogen nemen. De mannen trainen verder naar het u23 WK wat op 7 juli van start zal gaan.

Wie vaker de baan over ging was Marloes Oldenburg, in 3 races liet ze zien dat ze hard kan skiffen maar kwam helaas net te kort voor de Ladies Trophy achter een Duitse roeister. Op zondag trok de wind aan maar ze kwam hier als routinier goed doorheen. Marloes heeft een mooie tweede plek bemachtigd!