Nabeschouwing Head of the River

Tosca Witting
Op zaterdagochtend lagen namens Gyas de Clubheren als eerste aan de start. Met invaller Frank vaarden zij naar een 14e plaats. De veteranen volgden daarna met hun gloednieuwe 8* riggers. In het dubbelacht veld werden zijn 4e. STORM roeide de Head als tweede klasserende wedstrijd na de Gyas-Hunze. In het veld werden zij 8e, maar van alle deelnemers van de 4* bokaal kwamen ze als tweede over de finish waardoor ze een mooie sprong maken in de stand. In de tweede heat kwamen de heren van 50/50 in de 4* als 7e over de finish. Ook zij doen mee aan de 4* bokaal en van alle bokaalploegen kwamen ook zij als 2e over de finish. De clubdames startten hun eerste klasserende wedstrijd. In het clubachten veld werden zij 7e.

Klik op het bericht om te lezen hoe de zondag is gegaan..

Op zondag lagen Iris, Gaily, Joren en Jeroen aan de start in de mix4*. Zij werden tweede achter de ploeg van Jens.
De zondag werd afgetrapt door de Eerstejaar Lichte Heren 8+, met een tijd van 25:05.7 hebben ze een nette 4e plaats behaald, op slechts 4 seconden verschil van Nereus. Hierdoor staan ze nu op een gedeelde 4e plaats in het Klassement. De spannendste race van de dag werd vlak daarna gevaren door de Lichte Dames Eerstejaars 4*. Boot per boot werd ingehaald door de lichte dames. 8 kilometer vol pushes hebben de dames alles eruit gehad door het motiverende gejoel van Gkila en Maureen. Met een verschil van 1,1 seconden waren ze Skadi te snel af en hebben daarmee hun eerste klassementsblik behaald. Een groot verschil met de rest van het veld, waar de rest minimaal een minuut langzamer ging. Gefeliciteerd dames!
Vlak daarna volgden de Heren Gevorderde 8+. Wat begon als een goede race resulteerde toch in een 7e plaats, door een ongelukkige snoek. De heren pakten het echter snel weer op, waardoor het mij zal benieuwen wat ze op de Heineken Roeivierkamp zullen laten zien.
De Heren Eerstejaars 8+ vaarden in een andere opstelling dan gepland, maar zijn nu alweer druk aan het trainen naar de H4K toe.
De Dames Gevorderde 8+ hebben een 2e plaats behaald in een veld van 9. Een goede race, waar nog winst te behalen valt bij de Heineken komend weekend!

De Dames Eerstejaars 8+ heeft een 5e plaats behaald, waardoor ze nu op een 4e plaats in het Klassement staan.
In het Heren Eerstejaars 4+ veld mocht Gyas als laatste wegstarten. Helene heeft hier een wereldrace gestuurd, waar de boten dicht bij elkaar in het veld lagen. Na meerdere boten te hebben ingehaald, hebben zij een 3e plaats behaald en staan daarmee op een gedeelde 2e plaats in het Klassement.
De Dames Eerstejaars 4+ roeiden op de Head hun eerste race en hebben daarmee hun eerste punten voor het Klassement behaald. Een goede ervaring die ze mee kunnen nemen naar de Heineken Roeivierkamp dit weekend.

Al met al een geslaagd weekend en voor iedereen: succes met de laatste voorbereidingen voor dit weekend!